• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Cristian Tudor Popescu spune că nu şi-a format încă o părere despre cât de mult a influenţat Andrei Pavel jocul Simonei Halep, în scurta perioadă în care cei doi au colaborat, dar afirmă că perspectivele sunt încurajatoare şi că rezultatele ar trebui să fie pozitive.

"Eu nu am de unde să ştiu cât i-a influenţat jocul. Andrei Pavel a fost un mare jucător şi e o mare personalitate sportivă a României. Îl admir enorm. Dar e o mare diferenţă între a fi un mare jucător şi un mare om de tenis şi a fi un mare antrenor. Asta presupune nu doar să ştii tenis - ceea ce Pavel ştie cu carul -, presupune o chimie specială cu jucătoarea. Trebuie să ştii cum să vorbeşti cu ea, când să taci, să găseşti cheia spre ea. Asta este poate mai important decât tenisul pe care îl discută.

Pot să spun doar atât. În interviul dat WTA, imediat după finala de la Beijing, Simona nu a pomenit vreun cuvânt despre Andrei Pavel. Eu mă mărginesc să constant. Însă consider că a fost o mişcare bună. Perspectivele, din punctul meu de vedere, sunt bune. Aşa cum îl ştim pe Andrei, eu cred că această colaborare trebuie să dea roade", a spus jurnalistul pentru Republica.ro.

Andrei Pavel a fost cooptat în staff-ul tehnic al Simonei Halep la iniţiativa lui Darren Cahill. În lipsa australianului, fostul lider al echipei României de Cupa Davis a însoţit-o pe constănţeancă la Beijing, acolo unde aceasta a devenit noul lider mondial.

"Îmi doresc să rămână şi Andrei cu noi, dar vom avea o discuţie după Turneul Campioanelor, să vedem dacă şi el vrea să rămână. Acum e o perioadă de probă", a explicat Simona, la Europa FM.

Turneul Campioanelor va fi ÎN DIRECT şi ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport, în perioada 22-29 octombrie.