• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Simona Halep se menţine, pentru a opta săptămână la rând, pe primul loc în ierarhia WTA. Cu toate acestea, românca de 26 de ani nu intră în primele zece jucătoare ale lumii atunci când vine vorba de serviciu, remarcându-se mai mult prin tehnică şi deplasare.

Site-ul WTA a întocmit nişte clasamente în acest sens, la sfârşit de an competiţional. Cel mai bun serviciu nu înseamnă neapărat şi cel mai puternic, ci cel mai eficient: se ia în calcul atât forţă, cât şi precizia, dar şi plasarea.

În ceea ce priveşte game-urile câştigate cu primul serviciu, britanica Johanna Konta (9 WTA) e pe primul loc, cu un procentaj al reuşitei de 79,3 %. Ea este urmată de Karolina Pliskova (79,1 %) şi de Lucie Safarova (77,2 %).

Cel mai bun prim serviciu îl are cehoaica Petra Kvitova, cu un procentaj de 74%, urmată de Coco Vandeweghe (73,6 %) şi Karolina Pliskova (72,9 %).

La capitolul puncte câştigate pe propriul serviciu, lider este Coco Vandeweghe, cu un procentaj de 62,9%, urmartă de Johanna Konta (62,8 %) şi de Karolina Pliskova (62,6 %).

Britanica Johanna Konta e lider şi la capitolul punctelor câştigate cu cel de-al doilea serviciu, cu un procent de 50,6 %, urmată de Caroline Garcia (50,1 %) şi de Coco Vandeweghe (49,9 %).

Mărturie a faptului că Simona Halep trebuie să-şi îmbunătăţească serviciul o spune şi statistica numărului de aşi din toată cariera. Constănţeanca de 26 de ani are 96 de aşi de când e profesionistă. Cei mai mulţi aşi îi are însă Karolina Pliskova, cu 452.

Pe de altă parte, un meci al Simonei Halep e considerat de site-ul WTA drept cea mai mare surpriză a anului 2017: finala de la Roland Garros, pierdută de Simona în faţa "outsiderei" Julia Ostapenko, scor 4-6, 6-4, 6-3.