• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Roger Federer şi Rafael Nadal sunt protagoniştii uneia dintre cele mai mari rivalităţi din istoria sportului, însă în afara terenului sunt buni prieteni. Un lucru confirmat şi de reacţia elveţianului, după ce învinsul său din finala de la Australian Open din acest an a făcut istorie şi a câştigat pentru a zecea oară titlul la Roland Garros.

"Pur şi simplu incredibil, Rafa #10", a scris Federer pe contul său de Twitter, alături de hashtag-ul #VamosRafa.

Federer, care deţine recordul de titluri de Grand Slam, 18, s-a alăturat astfel altor nume importante din lumea tenisului care l-au felicitat pe Nadal, după succesul istoric de la Paris, în urma căruia a urcat pe locul 2 în clasamentul mondial.

În plus, un fost mare campion, Bjorn Borg, a spus ceea ce mulţi gândesc: Nadal nu are rival pe zgură, în întreaga istorie a tenisului.

"Niciodată nu am văzut pe cineva să joace aşa de bine în finală la Paris. Este cel mai bun jucător pe zgură din istorie", a dat verdictul suedezul.

Borg a fost impresionat de modul în care Rafa l-a dominat în ultimul act pe Stan Wawrinka, de care a trecut cu un categoric 6-2, 6-3, 6-1, terminând astfel turneul fără a pierde vreun set.

"E incredibil că Nadal poate juca aşa, iar adversarul său nu era unul slab în niciun caz. Nimeni nu credea că putea reveni, dar a reuşit. Să câştigi în acest mod după problemele cu accidentările este fantastic. Nu se poate juca un tenis mai perfect, este imposibil", a conchis Borg.