• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

În ziua în care Simona Halep a devenit noul lider al clasamentului WTA, Cristina Neagu a jucat primul ei meci cu CSM București în Liga Campionilor. Revenită în această vară în România, Neagu a impresionat până acum la campioana României și așa s-a intâmplat și în meciul cu Krim, când a fost cea mai bună marcatoare. La final, i-a transmis un mesaj și Simonei Halep.

Simona Halep va fi noul număr 1 mondial începând de luni, după ce s-a calificat în finala turneului WTA de la Beijing, dotat cu premii totale de 6.381.679 de dolari.Românca s-a revanşat în faţa Jelenei Ostapenko pentru eşecul din ultimul act de la Roland Garros, din acest an. A învins-o cu 6-2, 6-4 pe letonă în prima semifinală a Open-ului Chinei.

Halep a devenit prima româncă lider mondial în tenis şi al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974.

Desemnată de 3 ori cea mai bună jucătoare de handbal din lume (2010, 2015, 2017), Cristina Neagu e fără îndoailă una dintre cele mai în măsură persoane să vorbească despre ce înseamnă să fii numărul 1.

"Ce pot să-i transmit decât toate felicitările din lume. E munca ei, doar ea ştie prin ce-a trecut să ajungă numărul 1. Au fost multe critici când a pierdut meciuri importante. Îi țin pumnii în continuare și îi urez să rămână cât mai mult pe această poziție" a spus Neagu la finalul partidei câștigate de CSM București cu 30-18 în fața celor de la Krim.