• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Novak Djokovic trece prin cea mai bună perioadă a carierei. După ce în 2015 a câştigat nu mai puţin de 11 titluri, dintre care 3 Grand Slam-uri, forma numărului unu mondial continuă şi în acest sezon, în care s-a impus în primele 8 meciuri, iar sârbul a fost atacat chiar de următorul său adversar de la Australian Open, Gilles Simon.

"Jucătorii s-au săturat de el. A devenit plictisitor. Este puţin umilitor pentru toţi. Nu a devenit arogant, dar în meciul de duminică voi avea mulţi fani în vestiar. Aproape toată lumea", a comentat numărul 15 ATP, pentru L`Equipe.

Declaraţiile francezului sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât tenisul este cunoscut ca un sport nobil, în care toţi jucătorii se respectă şi astfel de cuvinte adresate adversarilor nu apar foarte des.

Novak Djokovic şi Gilles Simon se vor duela în optimile întrecerii de la Melbourne: va fi a 12-a întâlnire dintre cei doi, Nole având un avantaj convingător, 10-1. Jucătorul de 31 de ani a câştigat doar prima dispută, în optimile de la Marseille, în 2008.