• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Cotat cu ultima sanșă la câștigarea trofeului, Dominic Thiem a lăsat o impresie bună la debutul în O2 Arena. Austriacul a reusit, pentru prima dată în carieră, să îi ia un set lui Djokovic si a fost aplaudat îndelung pentru o lovitură de senzație.

Este unul dintre cele mai importante evenimente din tenisul mondial. Este o onoare incredibilă pentru mine să fiu prezent aici, să joc cel putin trei meciuri.

Bineînțeles că sunt obosit și puțin fără putere acum, dar aștept cu nerăbdare a doua partidă”, a spus austriacul după meci.

Chiar dacă a fost învins de Djokovic, Thiem a primit încurajări neasteptate la final. Prezent în tribune, Jose Mourinho a ținut să-l felicite pe tânărul de 23 de ani.

Trebuie să vii din nou, anul viitor. Să te întorci timp de zece ani. Ştiam că esti bun, dar mi-ai depășit asteptările”, i-a transmis Mourinho. Managerul lui Manchester United a urmărit primul meci de simplu de la Turneul Campionilor alături de Gerard Pique.

Thiem a fost lăudat și de Djokovic. Sârbul a suferit o singură înfrângere în 19 meciuri de la ultimele 4 editii. Fostul lider mondial a recunoscut că atmosfera este unică la Londra.

Mulți jucători spun că se simt ca niște staruri rock în O2 Arena. Chiar așa e. Publicul apreciază și respectă acest joc, spectatorii vin încă de la primul meci. Vreau să le multumesc pentru asta!”, a spus și Nole.

Djokovic a triumfat la Turneul Campionilor în 2008, 2012, 2013, 2014 și 2015.