• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)


Revanşele Simonei Halep s-au completat ieri în cel mai dulce mod cu putinţă. Campioana noastră a devenit numărul 1 mondial în premieră, după o semifinală în care i-a dat o lecţie Jelenei Ostapenko, cea care a reuşit surpriza anului, cucerind Roland Garrosul.

După trei încercări ratate de a deveni prima jucătoare din România care ocupă fotoliul de lider WTA, Simona a reuşit această performanţă la Beijing, în direct la Digi Sport 2. După o săptămână perfectă, în care le învinsese în prealabil pe ultimele două jucătoare care o bătuseră (Sharapova, la US Open şi Kasatkina, la Wuhan), Halep a avut în faţă "coşmarul" Ostapenko.

În urmă cu patru luni, în capitala Franţei, letona venită de nicăieri a produs marea surpriză, ajungând până în finală, în ciuda faptului că nimeni nu îi dădea vreo şansă. În ultimul act, Simona pleca favorită, dar Ostapenko a revenit de set şi 3-0 pentru a deveni una dintre cele mai surprinzătoare învingătoare într-un Grand Slam, în ultimii ani.

Acum, rolurile s-au schimbat: Simona este într-o stare de graţie şi etalează un joc mult mai agresiv, fiind fără îndoială cea mai bună din lume. În consecinţă, ea nu i-a dat vreo şansă sâmbătă lui Ostapenko. Dacă sportiva baltică şi-a atins apogeul carierei în faţa lui Halep, acum a venit rândul ca a noastră campioană să bifeze borna cea mai importantă, lucru observat şi de WTA Insider.

"Nimeni nu ar fi crezut la începutul acestui sezon că aceste două imagini vor însemna cele mai mari zile din carierele Simonei Halep şi Jelenei Ostapenko", titrează WTA Insider, care prezintă imaginile de mai sus. 

Pentru Simona urmează finala contra Carolinei Garcia (în direct azi, de la 11:30, pe Digi Sport 2), pentru ca apoi să participe la Turneul Campioanelor, competiţie transmisă de asemenea în direct de posturile noastre.