• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Simona Halep a primit o veste excelentă astăzi. De luni, campioana noastră va reveni între primele patru din lume în clasamentul WTA. Constănţeanca aflată pe poziţia a 5-a înaintea turneului de la Beijing a profitat de înfrângerea Garbine Muguruza (4 WTA) şi va urca cel puţin pe locul 4 mondial.

HALEP - ZHANG, DIN OPTIMILE DE FINALĂ DE LA BEIJING, SE JOACĂ ACUM. MECIUL E LIVE-TEXT AICI

Simona profită de forma foarte slabă a sportivei din Spania. Aceasta a fost învinsă în optimile de finală, fără emoţii, scor 6-1, 6-4, de Petra Kvitova şi va aluneca în clasament. Muguruza a câştigat finala de anul trecut de la China Open, după o dispută încheiată în minimum de seturi, 7–5, 6–4, cu Timea Bacsinsky, astfel că avea de apărat 1000 puncte.

Tot în optimi s-a oprit şi Karolina Pliskova (6 WTA), care a fost învinsă după un meci foarte echilibrat, de Johanna Konta. Cehoaica spera şi ea să urce în clasament, având chiar oportunitatea să o depăşească pe Halep.

Speră chiar la locul 3

Simona are de apărat la Beijing doar 10 puncte, anul trecut fiind nevoită să abandoneze în timpul primului meci, jucat cu sportiva din Spania, Arruabarrena.

Actuala ocupantă a ultimei trepte de pe podium, Radwanska, poate fi depăşită de Simona, la capătul Beijing Open. Poloneza se oprise anul trecut în semifinale şi trebuie să apere 390 de puncte.

Dacă Simona va ajunge în ultimul an de la China Open, atunci ea va fi sigură că trece peste Aga. Cele două se pot întâlni în penultimul act de la Beijing.

Simona a avut ocazia să revină între primele patru încă de săptămâna trecută, condiţia fiind să se impună la Wuhan. Ea a fost învinsă în penultimul act de Kvitova şi s-a văzut nevoită să mai aştepte.

Revenirea campioanei noastre în primele patru are o importanţă majoră în perspectiva turneelor importane, unde sunt prezente cele mai bune sportive. Astfel, de pe poziţia a cincea, ea se expunea riscului de a juca încă din sferturi cu Kerber sau Serena Williams, primele două clasate în ierarhia mondială.

Din 2017, vor fi 56 de turnee WTA: 23 de turnee Premier și 33 de turnee International, toate transmise EXCLUSIV de Digi Sport pentru următorii 5 ani.