• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Cu doar câteva ore înainte de debutul la Australian Open (acolo unde o va întâlni pe chinezoaica Zhang, într-o partidă care poate fi urmărită în format LIVE-TEXT pe digisport.ro marţi dimineaţă de la ora 10:00), Simona Halep este vedetă pe site-ul oficial al competiţiei.

Jurnaliştii de la Antipozi au analizat şansele româncei la câştigarea competiţiei (unde e cotată a treia favorită, după Serena Williams şi Victoria Azarenka), dar şi parcursul ei din ultimul an şi jumătate, după cel mai bun rezultat al carierei: finala de la Roland Garros, pierdută în trei seturi la Sharapova.

"Pentru fiecare jucător care pierde o finală de Grand Slam obiectivul de a cuceri un ultim act într-o astfel de competiţie devine de multe ori o obsesie. Dar nu toţi admit asta de teama presiunii. Aşa se întâmplă şi cu Simona Halep, capul de serie numărul doi al competiţiei, al cărei obiectiv este "să stea sănătoasă pentru că începutul de an a fost dificil". Halep s-a retras de la Brisbane din cauza unei accidentări la tendonul lui Ahile, dar ulterior a revenit la Sydney, unde a fost învinsă greu în semifinale de Svetlana Kuznetsova", notează sursa citată, care îi face şi bilanţul la competiţiile majore: "După un an 2014 care ne-a tăiat răsuflarea, în care a ajuns în finală la Roland Garros, Halep a avut oscilaţii în joc. În ciuda faptului că a devenit a doua jucătoare a lumii, românca a reuşit două semifinale de Grand Slam - la Wimbledon şi US Open -, ieşind de trei ori din cursă în restul timpului înainte de optimi".

În final, sursa citată îi dă cuvântul campioanei noastre, ale cărei cuvinte trădează o oarecare nesiguranţă în forţele sale. Probabil normală, având în vedere problemele de sănătate pe care le-a întâmpinat în ultimul timp.

"În tenis, fireşte, obiectivul final al unui jucător e să câştige un Grand Slam. Nu ştiu dacă voi reuşi să îmi îndeplinesc visul anul acesta, dar acesta este scopul. În acelaşi timp mă interesează să fac meciuri bune, să îmi îmbunătăţesc jocul şi să pot spune că sunt mai bună decât am fost ieri", a spus Simona pentru ausopen.com.

Australian Open se desfăşoară în perioada 18-31 ianuarie şi toate meciurile Simonei Halep vor putea fi urmărite în format LIVE TEXT pe digisport.ro.