• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Simona Halep a declarat, într-un interviu acordat revistei americane Forbes, că omul de afaceri Ion Ţiriac o ajută cu sfaturi, dar niciodată nu i-a oferit bani. "Unii spun că îmi dă bani. Nu, nu mi-a dat niciodată bani", a spus ea.

Întrebată cât de mult o susţine milardarul şi fostul jucător Ion Ţiriac, Halep a răspuns: "Suntem doar prieteni, el mă ajută cu sfaturi, vorbeşte cu mine şi avem întotdeauna discuţii bune despre tenis. Vine uneori la antrenamentel mele. Unii spun că îmi dă bani. Nu, nu mi-a dat niciodată bani."

"Mă sfătuieşte să fiu mai agresivă, să am o atitudine mai agresivă pe teren. Nu îmi este uşor pentru că nu sunt aşa, dar încerc să progresez. El îmi spune că am totul pentru a câştiga un Grand Slam, trebuie doar să cred în asta. Este bine să am o asemenea persoană importantă în viaţa mea şi în cariera mea", a continuat sportiva.

CLICK AICI PENTRU PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Halep a vorbit şi despre colaborarea cu antrenorul australian Darren Cahill şi despre îmbunătăţirile pe care acesta le-a adus jocului ei, agresivitatea, lovitura de dreapta şi serviciul.

"Sunt mai agresivă, dar nu într-un mod nebunesc, mai mult într-unul inteligent, pentru că nu pot să stau tot timpul aproape de linia de fund a terenului. Cred că mi-am îmbunătăţit jocul, lovitura de dreapta este mai puternică. Lucrăm la fiecare lovitură şi cred că tot jocul meu este mai bun acum. Mi-a spus să scurtez aruncarea mingii la serviciu şi asta m-a ajutat", a afirmat ea.

Jucătoarea română consideră că anul 2016 a fost unul bun pentru ea, iar în viitor, obiectivul ei este câştigarea unui Grand Slam.

"Pot să spun că acest an a fost bun pentru mine, din toate punctele de vedere. Primul şi cel mai important este jocul, pentru că l-am îmbuntăţit. Anul viitor, obiectivul meu este să-l îmbunătăţesc mai mult, să fiu mai puternică, mai încrezătoare, să pot juca toate meciurile cu un nivel bun al tensiului. Bineînţeles că nu pot câştiga toate meciurile, dar vreau să îmi fac jocul. Şi dacă pierd, să fie meritul adversarei. Visul meu este să câştig un Grand Slam, dar nu ştiu dacă o să se întâmple la anul sau într-un viitor mai îndepărtat. Dar lucrez pentru asta", a mai spus Halep.

Simona Halep afirmă că este bucuroasă de popularitatea pe care o are în România. "Este extraordinar şi este frumos să ai un asemenea sentiment când mergi acasă, toată lumea te susţine. Bineînţeles, sunt şi unii care spun lucruri rele, dar este normal şi le iau în mod pozitiv, pentru că nu toate lumea poate să mă placă, aşa că e ok. Este frumos că inspir copii, acesta este cel mai important lucru şi mai mulţi oameni joacă acum tenis, chiar şi pentru distracţie", a declarat ea.

Halep va debuta în 2017 la turneul de la Shenzen, care va fi transmis în exclusivitate de Digi Sport. Toate meciurile Simonei vor putea fi urmărite şi în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro. 

Din 2017 vor fi 56 de turnee WTA: 23 de turnee Premier și 33 de turnee International, toate transmise EXCLUSIV de Digi Sport pentru următorii 5 ani.