• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Ilie Năstase e mândru de Simona Halep, căreia i-a oferit un buchet de flori la revenirea în ţară de la Beijing, acolo unde a urcat pe locul 1 în clasamentul WTA.

''Ea ştie cel mai bine ce are de făcut. A spus că dacă e să fie numărul 1, o să fie, şi uite aşa a fost. Asta înseamnă ambiţie. Nu trebuie să-i facem teze, trebuie să joace normal. Cred că noi şi presa punem presiune pe ea, dar ea nu are nicio problemă. Vreau să-i felicit pe antrenorii români că au reuşit să dea două numere 1, dar şi pe părinţii ei care au ajutat-o'', a declarat primul lider al clasamentului ATP, performanţă atinsă în 1973.

Halep a urcat pe locul 1 în clasamentul WTA şi a devenit prima româncă aflată pe această poziţie, din istoria ierarhiei.

Simona Halep şi-a asigurat urcarea pe prima poziţie după victoria contra Jelenei Ostapenko, din semifinalele de la Beijing.

Românca a jucat în capitala Chinei a 27-a finală din carieră, până acum având 15 trofee. Simona a obţinut şase titluri în 2013, la Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia, două în 2014, la Doha şi Bucureşti, trei în 2015, Shenzhen, Dubai şi Indian Wells, trei anul trecut, Madrid, Bucureşti şi Montreal, iar anul acesta a câştigat la Madrid.

Halep (26 de ani) a mai disputat 12 finale, în 2010 şi 2011 la Fes (Maroc), în 2012 la Bruxelles, în 2014 la Madrid, Roland Garros şi Turneul Campioanelor, în 2015 la Toronto şi Cincinnati, iar în 2017 la Roma, Roland Garros, Cincinnati şi Beijing.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT