• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Ilie Năstase nu mai ocupă postul de căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup a României după ce a fost suspendat de ITF din orice rol oficial până pe 31 decembrie 2020, din cauza scandalului fără precedent de la meciul cu Marea Britanie, din luna aprilie. Surprinzător acum, oficialii circuitului masculin, ATP, l-au invitat pe Ilie Năstase la Turneul Campionilor de la Londra, doar că fostul sportiv român i-a refuzat politicos.

Pentru incidentele de la meciul de Fed Cup, primul lider mondial din tenisul masculin care a fost suspendat până la începutul anului 2021 și amendat cu 10.000 de dolari. Acum, în mod surprinzător, oficialii ATP l-au invitat pe Ilie Năstase la Turneul Campionilor de la Londra, transmis ÎN DIRECT la Digi Sport, în perioada 12-19 noiembrie.

”M-au invitat la Turneul Campionilor, dar nu mă duc! Ei n-au treabă cu Federaţia Internaţională...Nici Roland Garros şi Wimbledon nu aveau, dar m-au interzis pentru că au vrut să fie solidari cu decizia celor de la ITF, care m-au suspendat, de fapt, fără să mă întrebe! La Turneul Campionilor m-au chemat şi pentru că s-a schimbat sponsorul.

ATP a găsit un sponsor japonez, nu mai e Barclays, dar nu mai vreau eu să merg. Ştiu că acum doi ani au denumit o grupă..., era şi normal, doar am câştigat trofeul de patru ori“, a declarat fostul sportiv pentru prosport, care a povestit că vrea să-și micșoreze suspendarea:

”Eu am 71 de ani şi nu înţeleg ce mai vor să-mi facă, să mă scoată din viaţa sportivă? Aştept să se termine circul pe care l-au făcut ei! A fost un circ! Pentru aceeaşi situaţie, au fost cazuri în care s-a dat cu suspendare, mie mi s-au dat doi ani cu executare! Am făcut apel şi se va judeca în luna decembrie. Eu îmi văd de viaţa mea, din viaţa de zi cu zi nu mă pot suspenda“.