• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Nick Kyrgios a scandalizat încă o dată lumea tenisului cu atitudinea sa deloc profesionistă. Australianul s-a dat iar în spectacol, de data aceasta la Shanghai, în direct pe Digi Sport 2, unde a fost învins fără drept de apel de Mischa Zverev, în turul secund, scor 6-3, 6-1.

Stors de energie după cel de-al treilea său titlu din carieră - la Tokyo -, jucătorul de la Antipozi a sosit la Shanghai complet demotivat.

Astfel, el a oferit în timpul meciului cu germanul Zverev mai multe momente atipice pentru un joc de tenis, care i-au adus oprobriul publicului. Faza cea mai controversată a avut loc chiar în primul set, la scorul de 1-3 şi avantaj Zverev. Kyrgios a servit extrem de moale, fără a face săritura obişnuită, pentru ca apoi să plece spre banca de odihnă, deşi adversarul nu apucase încă să returneze.

Embed:

"Acesta e un turneu profesionist, poartă-te ca atare. Atitudinea ta nu arată că îţi respecţi meseria", i-a transmis, vizibil deranjat, Ali Nili, arbitrul de scaun.

Faza mai sus amintită nu a fost singurul moment uluitor oferit de Kyrgios. Acesta şi-a bătut joc, în mod voit, de mai multe puncte, printre care unul care a atras huiduieli din tribună preţ de secunde bune. Concret, australianul a servit cu primul serviciu mai slab decât orice jucătoare din circuit (108 km/h), pentru ca apoi, cu al doilea, să trimită cu o viteză aproape dublă: 210 km/h (dublă greşeală).

"Respectă jocul!", i-a strigat nervos cineva din tribună, în huiduielile generale.

La final, nici vorbă ca Nick Kyrgios să arate vreun semn de remuşcare pentru comportamentul avut. "Dacă cei din tribună se simt jigniţi de cum joc, să plece. Nu le datorez nimic, nu eu i-am chemat să mă privească", a spus sportivul de la Antipozi.

Întrebat despre atitudinea avută de adversar, Zverev a încercat să glumească, dar în spusele sale s-a simţit faptul că este jenat că a participat la aşa ceva. "Dacă Federer ar face aşa ceva? Cu siguranţă nu. Dar Nick este creativ", a fost răspunsul lui Zverev.

Mai mult ca sigur că ATP va deschide o anchetă în acest caz, iar Kyrgios riscă cel puţin o amendă foarte mare pentru comportamentul avut.

"Dacă tot ești așa bun la sfaturi, de ce nu ești mai bun ca mine? Poți să închei tu meciul, astfel încât eu să pot pleca acasă"
Kyrgios, într-un dialog cu arbitrul

Turneul de la Shanghai este în fiecare zi pe Digi Sport!