• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Ana Ivanovic, adversara din turul secund al Simonei Halep la Dubai (meciul va fi transmis în direct de Digi Sport 2 miercuri, de la ora 17:00), se află într-o creştere de formă evidentă.

După victoria impresionantă în faţa sportivei din Australia Daria Gavrilova (care în urmă cu o lună a fost la un pas de sferturile Australian Open), jucătoarea din Serbia a dezvăluit câteva din secretele revirimentului său.

Nivelul său a crescut mult faţă de anii anteriori, iar acest lucru se datorează atât antrenamentelor extrem de solicitante, dar şi a faptului că a reuşit să îşi pună ordine în gânduri şi să devină mult mai puternică din punct de vedere mental.

"Am lucrat mult la anumite aspecte ale jocului meu în ultima perioadă. În paralel am încercat să mă axez şi pe partea mentală. Creierul uman este uluitor, e capabil să înmagazineze o mulţime de informaţii, însă îţi poate produce şi multe dezavantaje. Am început să mă înţeleg mai bine, să ştiu cu exactitate ce funcţionează pentru mine şi ce nu. Am început să mă bucur din nou de plăcerea de a fi pe teren. Am încetat să mai pun presiune pe mine şi vreau doar să fiu fericită că pot juca", a dezvăluit sportiva din Serbia după succesul de azi, conform thenational.ae.

În privinţa duelului cu sportiva noastră, Ivanovic anticipează o confruntare extrem de grea. "Simona este o adversară extrem de dură, va fi o încleştare foarte grea şi, cred eu, echilibrată", a mai spus sârboaica.

Background-ul nu o ajută însă pe fosta campioană de la Roland Garros 2008. De la debutul la turneul de la Dubai (2005), Ivanovic nu a recut niciodată de sferturi. Mai mult, în ultimii ani, ea a părut că repetă un pattern: a fost eliminată de fiecare dată la al doilea meci din turneu. Mai întâi de Karolina Pliskova (2015), apoi de Venus Williams (2015).