keys
Video A pierdut primele OPT game-uri ale meciului și nimeni nu se aștepta la ce a urmat
rafa-nadal
Video Emoție pură! Nadal a fost eliminat de la Madrid și și-a luat rămas-bun: ”O amintire de neuitat”. ”Râuri” de lacrimi în loja sa
2417-1-2074x
Exclusiv Fiica lui George Copos, performanță de excepție la Linz, în Austria. ” E un fenomen”
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 8 Liga a 2-a: CS Mioveni-Csikszereda
Play-off

Andreea Mitu s-a oprit în "optimi" la Roland Garros. Van Uytvanck a jucat perfect și nu i-a dat vreo șansă

01.06.2015, 09:49

Andreea Mitu a fost învinsă de belgianca Alison Van Uytvanck cu 6-1, 6-3, luni, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, al doilea de Grand Slam al anului.

andreea mitu-4
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Pentru Mitu a fost cea mai bună performanţă din carieră, la prima sa participare pe tabloul principal al Roland Garros. Mitu (23 ani), aflată pe locul 100 WTA, era ultima reprezentantă a României în concursul de simplu de la Openul Fraşţei.

Andreea Mitu a cedat după o 69 de minute de joc în faţa unei belgience mai bine un pic mai bine clasate, van Uytvanck (21 ani), poziţia 93 în ierarhia WTA, care a reuşit şi ea cea mai bună performanţă la un turneu de Mare Şlem cu acest prilej.

Andreea Mitu şi Alison van Uytvanck se mai întâlniseră de două ori până acum, românca impunându-se în 2012, la un turneu ITF la Ankara (Turcia), cu premii de 50.000 de dolari, 7-5, 4-6, 6-3 în primul tur, pe suprafaţă dură, în timp ce belgianca a câştigat duelul desfăşurat în anul următor, la Olomouc (Cehia), pe zgură, la un turneu de 100.000 de dolari, cu 6-2, 7-5, în optimi.


Van Uytvanck a dominat jocul şi a reuşit să se impună după ce a depăşit cu bine un moment psihologic în ghemul al doilea din setul secund, când Mitu a avut patru mingi de 2-0, pe serviciul adversarei.

Van Uytvanck a reuşit nu mai puţin de opt aşi (Mitu 3), românca având şi patru duble greşeli. Diferenţa a fost clară la loviturile direct câştigătoare, unde Mitu a avut 17, iar van Uytvanck 28, în timp ce la erori neforţate raportul a fost de 20 Mitu, 16 van Uytvanck. Belgianca va juca în sferturi cu învingătoarea dintre Petra Kvitova (Cehia), a patra favorită, şi Timea Bacsinszky (Elveţia/N. 23).

Andreea Mitu s-a ales cu un cec de 145.000 de euro şi 240 de puncte WTA. Până în optimi, Mitu, care are o victorie anul acesta la Eugenie Bouchard (numărul 7 mondial în acel moment), a trecut de franţuzoaica Alize Lim, cu 6-3, 6-2, în primul tur, de Karolina Pliskova (Cehia), a 12-a favorită, cu 2-6, 7-6 (5), 6-4, în turul al doilea, şi cu 7-5, 6-4 de italianca Francesca Schiavone, câştigătoare în 2010 la Roland Garros, în turul al treilea.


LIVE TEXT

Bucureșteanca n-a avut șanse în fața belgiencei care s-a născut pe 26 martie 1994 la Vilvoorde. A 88-a jucătoare a lumii a expediat 8 ași, n-a contorizat vreo dublă greșeală și a câștigat 25 de puncte din 35 cu prima minge. A câștigat 8 puncte din 13 la fileu și jumătate din mingi la retur (23/48). Mitu a avut un serviciu doi moale (9/19) și nu a concretizat vreo șansă de break din cele 7 avute. Van Uytvanck a reușit 4 break-uri din 5 șanse. Scorul loviturilor direct câștigătoare a fost 28-17 pentru belgiancă, care a avut și mai puține erori neforțate: 16-20.

6-3, GAME, SET ȘI MECI VAN UYTVANCK! Partida se încheie pe serviciul Andreei, cu un break la 40, după o dublă greșeală a româncei. A jucat impecabil Van Uytvanck, dar și Andreea merită toate felicitările pentru parcursul ei la Roland Garros!

5-3 Van Uytvanck. Belgianca reușește încă un game și este la un singur joc distanță de calificare. Mitu servește pentru a rămâne în meci.

4-3 Van Uytvanck. Game Andreea Mitu, pe propriul serviciu. Următorul game este unul foarte important; poate readuce echilibrul manșei.

4-2 Van Uytvanck. Game adjudecat la 30, cu un backhand superb în lung de linie care decide punctul psihologic al jocului. Alison se îndreaptă cu pași repezi spre calificarea în sferturile de finală.

3-2 Van Uytvanck, break. Belgianca dejoacă serviciul Andreei, iar Mitu trebuie să joace cât mai variat de acum înainte.

2-2. Game adjudecat fără probleme de Alison, la 15. Calitatea și frecvența primului său serviciu nu s-au schimbat prea mult.

2-1 Mitu. Ce game bun! Punctul de 40-0, o scurtă mascată foarte bine, care îi aduce un punct frumos Andreei. Se face apoi 40-15, dar Van Uytvanck nu mai revine și de această dată și Mitu conduce în set.

1-1, dar Mitu a fost aproape de break! Van Uytvanck a greșit câteva mingi și Mitu începea perfect, conducând cu 40-0. A avut noroc la punctul de 0-15, când Van Uytvanck a dat în fileu, dar belgianca a revenit grație serviciului și scorul la game-uri este egal.

Setul 2, Mitu conduce cu 1-0. A început bine românca, lovește mai puternic și ia mingea mai devreme, ceea ce-i oferă un mic avantaj.


6-1 Van Uytvanck, game și set! Mitu s-a ținut bine în acest game și a fost chiar aproape de break, dar belgianca a revenit cu un slice excelent, de pe fundul terenului, finalizând manșa cu o dreaptă de neajuns.

5-1 Van Uytvanck. Primul game al partidei pentru Andreea Mitu, pe propriul serviciu. A închis la 15 și încă nu arată o stare de nervozitate, ceea ce e foarte bine în perspectiva manșei secunde.

5-0 Van Uytvanck. Belgianca joacă fără greșeală. Orice minge returnată prea scurt de Mitu se transformă în lovitură câștigătoare pentru Alison.

Toate statisticile sunt de partea belgiencei: 4-0 la ași, 10 din 13 puncte câștigate cu primul serviciu, 8 din 11 pe serviciul advers și 9 lovituri direct câștigătoare. Mitu a câștigat două puncte din 9 cu primul serviciu și doar șase din 19 pe serviciul advers.

4-0 Van Uytvanck, break. Alison o domină fizic pe Andreea și reușește un nou break. Primul set pare compromis, dar Mitu are armele necesare pentru a o pune în dificultate pe rivala sa de astăzi.

3-0 Van Uytvanck. Belgianca este de neoprit în acest start de meci. A mai expediat doi semi-ași, iar Mitu a făcut primul punct al game-ului la 40-0. În cele din urmă, Alison închide jocul la 30, la un out al Andreei.

2-0 Van Uytvanck, break. Game la 15 pentru Alison, care a lovit năprasnic pe tot parcursul game-ului. Punctul de 15-40, o dreaptă plasată în lung de linie, la care Andreea nu a mai ajuns.

1-0 Van Uytvanck. Andreea a ținut aproape doar pe mingea a doua a adversarei, care a expediat doi ași în primul game. Servește puternic, dar schimburile lungi nu par să fie punctul ei forte.

A început partida, cu jucătoarea din Belgia la serviciu.


UPDATE 17:05: Partida dintre Andreea Mitu şi Alison Van Uytvanck va începe în jurul orei 17:30.

Etichete: program roland garros , andreea mitu roland garros , live andreea mitu alison van uytvanck , live mitu van uytvanck roland garros , cand joaca andreea mitu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
gracie1
Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid
Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A
Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat
Daniel Niculae / Foto: Instagram-@danielniculae21
Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul
Recomandările redacției
2417-1-2074x
Exclusiv Fiica lui George Copos, performanță de excepție la Linz, în Austria. ” E un fenomen”

Cinci locuri în Champions League pentru Germania, pentru sezonul 2024/2025
Exclusiv Peste 40.000 de bilete, în 17 ore! Va spulbera FCSB recordul la meciul în care va celebra titlul?
FOTBAL:FCSB-FARUL CONSTANTA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (27.04.2024)
A ieșit din fotbal și i-a ”explodat” averea! Fostului conducător de la Dinamo îi priește în afaceri
ionut negoita
Citește și
Simona Halep a spus ”DA”, iar americanii au reacționat: cum au comentat decizia româncei
SIMONA HALEP - DIGISPORT-147
”Te simți ca o veterană?” Cum a reacționat Sorana Cîrstea după ce i s-a zis că e ”în vârstă”
Screenshot 2024-05-01 144559
"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul
"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul
Jucătorul crescut de Dinamo, out din vară! În trecut a fost dorit de AS Roma
Jucătorul crescut de Dinamo, out din vară! În trecut a fost dorit de AS Roma
Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului
Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului
Pierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”
Pierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
„Săptămâna Patimilor" se încheie incendiar: fotbalul nostru oferă trei meciuri tari, cu mize uriașe
„Săptămâna Patimilor" se încheie incendiar: fotbalul nostru oferă trei meciuri tari, cu mize uriașe
VIDEO Povestea „Ratei", a autobuzului Roman Diesel 111 care a transportat România zeci de ani
VIDEO Povestea „Ratei", a autobuzului Roman Diesel 111 care a transportat România zeci de ani
Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță
Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță
Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10
Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10
Nadal nu l-a uitat pe Ion Țiriac după eliminarea de la Madrid Open: ”Următoarele generații se vor bucura, cu siguranță!”
tiriac-nadal-profimedia

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Digi World
Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci
Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci
Digi Animal World
Momentul când un polițist prinde un porc care alerga prin oraș. Imaginile sunt virale: „Trebuia să joci rugby”
Momentul când un polițist prinde un porc care alerga prin oraș. Imaginile sunt virale: „Trebuia să joci rugby”