muguruza
S-a retras după 25 de ani de tenis, iar spaniolii au dezvăluit câți bani are
TENIS:TRAGERE SORTI TURNEU TIRIAC OPEN ATP 250 (13.04.2024)
Ion Țiriac nu glumește: ”Dacă Mircea Lucescu vrea, fac și teren de fotbal”. Investiția pusă la cale
FOTBAL: FC BOTOSANI - DINAMO BIUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (23.04.2024)
Video FC Botoșani - Dinamo 2-1. Thriller în Moldova: autogol, accidentare horror, eliminare și gol în prelungiri
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Fotbal European

VIDEO Halep, campioană la Shenzhen! Simona a trecut clar în finală de Bacsinszky

09.01.2015, 20:51

Tenisul spectacol a revenit la Digi Sport! Simona Halep (23 de ani) a început excelent acest nou an competițional și a cucerit sâmbătă dimineață primul ei trofeu în 2015.

Halep titlu Shenzhen
  • SuperLiga: ”U” Cluj - Poli Iași, miercuri, 16:45, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - Rapid, miercuri, 19:00, DGS 1

ÎN DIRECT la Digi Sport 1, sportiva noastră a jucat excelent finala turneului de la Shenzhen, acolo unde era favorită în duelul cu Timea Bacsinszky, numărul 47 în clasamentul WTA. 6-2, 6-2 a fost scorul în favoarea numărului 3 mondial, care a încheiat partida într-o oră.

Deşi elveţianca a început finala cu un as, Halep a reuşit să facă break la primul ghem al întâlnirii, iar apoi s-a desprins la 2-0. Bacsinszky, al cărei tată e născut în Transilvania, a câştigat primul său joc, dar Simona şi-a adjudecat serviciul, iar apoi a făcut al doilea break, după ce a revenit de la 40-0 pentru adversara sa. Halep a ajuns la 5-1, Bacsinszky a mai luat un ghem, dar Simona a încheiat setul, cu 6-2, în doar 31 de minute.

Premiu de 111.000 dolari pentru campioana de la Shenzhen

Dacă în primul set a evoluat impecabil, a fost concentrată la maximum, Simona a scăzut nivelul în debutul manşei secunde, a comis câteva erori neforţate şi nu a reuşit să profite de cele trei mingi de break pe care le-a avut. Bacsinszky a condus cu 1-0 şi 2-1, dar Simona Halep a egalat de fiecare dată, iar apoi a reuşit un break pentru 3-2, într-un moment important al setului. Totul a fost mult mai simplu pentru jucătoarea constănţeană, care nu i-a mai lăsat nicio şansă până în finalul setului, câştigat cu acelaşi scor ca pe primul, 6-2.

În urma acestei victorii, Simona Halep s-a ales cu un cec în valoare de 111.000 de dolari și 280 de puncte în clasamentul WTA. Este cel de-al 9-lea turneu WTA câștigat de constănțeancă.


"Este pentru prima dată când joc cu adevărat în China, a fost săptămână fantastică. Mulţumesc publicului că a venit şi m-a susţinut. Sper să repet performanţa lui Na Li la Melbourne, dar vreau să iau fiecare turneu în parte şi să joc foarte bine la Openul Australiei", a declarat la final campioana de la Shenzen.

"Simona a fost prea puternică pentru mine, astăzi. Îi mulţumesc fizioterapeutului, fără ajutorul lui nu aş fi jucat finala", a spus și Bacsinszky înaintea ceremoniei de premiere, ÎN DIRECT la Digi Sport.

Halep câștigase și precedenta întâlnire directă

În semifinalele turneului WTA de la Shenzen, Halep trecuse fără probleme de Saisai Zheng (China), scor 6-2, 6-3, însă adversara ei din ultimul act este capabilă de surprize mari, având în palmares și o victorie în fața Mariei Sharapova.

Singura întâlnire directă precedentă dintre Simona și adversara sa din finala de sâmbătă avusese loc într-un turneu ITF, la Torhout în Belgia, în 2010. La acea vreme, niciuna dintre ele nu era prezentă în Top 50, iar Halep s-a impus cu 6-1 și 6-3. Bacsinszky s-a calificat în finala de la Shenzhen după ce a învins-o neașteptat pe Petra Kvitova.

Pentru Simona a fost primul turneu cu noul staff tehnic, format din suedezul Thomas Hogstedt şi Victor Ioniţă. 

Simona Halep este principala favorită a turneului de la Sydney, care va fi transmis în direct la Digi Sport 2, din 11 ianuarie. 


REZUMATUL MECIULUI

LIVE TEXT & VIDEO 

GAME, SET ŞI MECI HALEP! Simona se impune cu un categoric 6-2, 6-2, reuşind să îşi fructifice fără probleme ultimul serviciu. Românca a încheiat meciul după ceva mai mult de o oră de joc şi a obţinut astfel primul său trofeu în 2015, la turneul chinez unde a fost favorită nr. 1!

5-2 HALEP, încă un break! Cu o mobilitate extraordinară, Halep ajunge la fiecare minge expediată de Bacsinszky şi reuşeşte să conducă 40-15 pe serviciul advers. Două şanse anulate însă de Timea, care răsuflă cu greu în această finală. Halep face break-ul la avantaj!

4-2 HALEP. Cu ceva emoţii, Simona reuşeşte să îşi consolideze break-ul şi încheie game-ul la 30, după ce adversara ei a returnat mult în out un serviciu cu top spin.

3-2 HALEP, cu break! Schimburi decisive! Halep face 15-30, dar nu profită de serviciul doi al Timeei, care egalează la 30. Dar urmează punctul meciului reuşit de Simona, pe un raliu lung, care o pasează pe Bacsinszky şi îşi procură mingea de break, pe care o fructifică apoi superb!

2-2 HALEP. Încă o dată Simona scoate la înaintare serviciul aproape ireproşabil şi egalează situaţia la game-uri. Bacsinszky nu reuşeşte să ajungă la toate mingile plasate în colţ de Halep, care revine la primire, în aşteptarea unui break decisiv.

2-1 BACSINSKZY. Elveţianca pare să-şi fi regăsit încrederea în propriul serviciu. Halep returnează din ce în ce mai greu şi primele trei game-uri din set se termină foarte repede.

1-1 HALEP. Game de serviciu adjudecat fără prea mari probleme, la 0. Cu siguranţă însă Simona regretă acele şanse de break irosite mai devreme.

Setul 2, 1-0 BACSINZSKY. Timea salvează trei mingi de break şi se impune cu 5 puncte consecutive. Are avantaj în setul doi.


# Statisticile Simonei în primul set: niciun as, nicio dublă greşeală, 59% dintre primele servicii plasate corect. A câştigat 10 puncte din 13 cu primul serviciu şi 6 din 9 cu al doilea. N-a oferit şanse de break adversarei şi a transformat două mingi din trei pe serviciul advers. Simona Halep conduce cu 1-0 la seturi.

SET, 6-2 HALEP! Românca are şi puţin noroc la 30-0, când Timea a trimis mult afară dintr-o poziţie favorabilă, dar serviciul Simonei a fost la mare înălţime până acum. Game la 15! 

5-2 HALEP. De această dată, Bacsinszky nu mai ratează după 40-0 şi încheie game-ul în forţă, e la fileu. Simona va servi pentru set după o scurtă pauză.

5-1 HALEP. Sportiva noastră apasă acceleraţia şi îşi face game-ul de serviciu cu nişte lovituri plasate, care au scutit-o de emoţii după 0-15. La 40-15, Timea găseşte un lung de linie frumos, dar returul următor este prea puternic şi Halep se apropie de câştigarea primului set.

4-1 HALEP, break! Bacsinszky ar fi trebui să-şi facă serviciul fără prea mari probleme, după ce a condus cu 40-0. Are o lovitură foarte puternică de pe loc, dar, în cele din urmă, Halep face 5 puncte la rând şi break-ul vine din nou, pe o greşeală neforţată de Timeei, care trimite în fileu. Deja un avans important luat de româncă!

3-1 HALEP! Halep conduce cu 30-0, dar greşeşte două mingi la rând şi îşi complică situaţia. Are noroc apoi de un serviciu bun care face 40-30 şi Bacsinszky trimite în fileu şi următorul retur. Încă un game adjudecat.

2-1 HALEP. Simona a condus cu 30-15 pe serviciul advers, dar Timea a găsit o lovitură foarte puternică şi a finalizat punctul 4 din dreptul fileului. Un nou serviciu aproape de as face 40-30 şi elveţianca obţine primul game al finalei după o greşeală neforţată cu forehandul.

2-0 HALEP! La 30-15, Bacsinszky are un retur foarte slab, în fileu, iar Halep încheie game-ul pe serviciul doi, pe care elveţianca îl returnează un metru afară. Start excelent!

Setul 1, 1-0 HALEP! Două lovituri de rever de toată frumuseţea o aduc pe Halep în avantaj, care are două mingi de break, după 0-15. Simona o iroseşte pe prima, trimiţând în fileu, dar Timea aruncă mingea în out la punctul următor şi Halep realizează break-ul.

Este ora 07:05, iar cele două jucătoare şi-au făcut apariţia pe teren. Tribunele sunt aproape pline, iar Simona a fost primită cu multă căldură de cei 3.500 de spectatori. Halep este îmbrăcată complet în negru şi are adidaşi alb-roz.

Etichete: halep digi sport , halep tenis , live video halep - bacsinszky finala shenzhen , halep meci


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Ciolacu îi cere lui Piedone să se retragă din cursa pentru Capitală: „Fac un apel la un prieten de-al meu”
Ciolacu îi cere lui Piedone să se retragă din cursa pentru Capitală: „Fac un apel la un prieten de-al meu”

Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a făcut, marți, un apel către Cristian Popescu Piedone...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ali-hebaiti11
Mai dur nu se putea! A venit ”nota de plată”, după gestul golănesc fără precedent făcut de un luptător către fata din ring

Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
ali-hebaiti13
”Atacantul de 20 de milioane de euro” a semnat cu Rapid, dar a ajuns la FCSB: ”Recunosc. 600.000 de euro”
Screenshot 2024-04-22 at 16.35.01
Și-a recuperat portofelul după opt luni și a rămas fără cuvinte când a văzut ce e în el: ”Nu s-ar întâmpla nicăieri în lume”
Screenshot 2024-04-22 at 18.33.55
Imaginile care schimbă totul! Tehnologia spaniolilor arată că golul lui Yamal din El Clasico trebuia validat
gol-barcelona
Recomandările redacției
FOTBAL: FC BOTOSANI - DINAMO BIUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (23.04.2024)
Video FC Botoșani - Dinamo 2-1. Thriller în Moldova: autogol, accidentare horror, eliminare și gol în prelungiri

Romario Benzar, transportat de urgență la spital, după ce a fost lovit de Abdallah. Prima concluzie a medicilor
Dan Petrescu nu mai are răbdare! Când revine pe banca lui CFR Cluj
dampe
Video Surpriză! Gheorghe Hagi nici nu vrea să audă: ce a spus despre ”bijuteria” de 76.000.000€ de la Constanța
stadion-farul
Citește și
Live Video&Score Ana Bogdan - Xiyu Wang, turul I la Madrid, LIVE VIDEO&SCORE, ACUM pe DGS 2. Irina Begu, victorie spectaculoasă
Tennis 2024: Billie Jean Cup - Romania v Ukraine
A fost în fruntea ierarhiei mondiale, iar acum se gândește la retragere. ”Aceasta este singura opțiune”
badosa
Legătura lor este indestructibilă. Primele imagini cu Katie Holmes și Suri Cruise, după ce fiica lui Tom Cruise a împlinit 18 ani
Legătura lor este indestructibilă. Primele imagini cu Katie Holmes și Suri Cruise, după ce fiica lui Tom Cruise a împlinit 18 ani
Cine este prietenul care i-a salvat viața lui Adiță Mititelu! „Am uitat să încui ușa de la apartament…”
Cine este prietenul care i-a salvat viața lui Adiță Mititelu! „Am uitat să încui ușa de la apartament…”
Avem primele imagini cu Adrian Mititelu jr., după ce a fost în comă 10 ore! Cum arată acum fiul lui Adrian Mititelu senior
Avem primele imagini cu Adrian Mititelu jr., după ce a fost în comă 10 ore! Cum arată acum fiul lui Adrian Mititelu senior
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Ucraina are nevoie de 6 sisteme de rachete Patriot. Grecia și Spania au dat unul. Ce face România?
Ucraina are nevoie de 6 sisteme de rachete Patriot. Grecia și Spania au dat unul. Ce face România?
Complet interzis în România în această perioadă, te trezești cu caz penal și îți confiscă tot
Complet interzis în România în această perioadă, te trezești cu caz penal și îți confiscă tot
EXCLUSIV. Când aflăm dacă Simona Halep va face parte din echipa României la JO de la Paris. Anunțul directorului general al Federației Române de Tenis
EXCLUSIV. Când aflăm dacă Simona Halep va face parte din echipa României la JO de la Paris. Anunțul directorului general al Federației Române de Tenis
Simona Halep a coborât patru poziții în clasamentul WTA. Iga Swiatek, lider detașat în ierarhia mondială
SIMONA HALEP - DIGISPORT-157

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Digi World
El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru
El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru "a întineri" și care e scopul lui suprem
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”