• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

ÎN DIRECT la Digi Sport 2, Simona Halep, locul 5 WTA, s-a calificat în semifinalele turneului de categorie Premier 5 Wuhan Open, după ce a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-2, pe americanca Madison Keys, locul 9 WTA.

Setul 1 a început cu două game-uri câştigate la zero de Keys, al doilea pe serviciul Simonei Halep. Apoi greşelile şi-au făcut loc în evoluţia sportivei americane şi Halep a început să puncteze pe tabelă. Jucătoarea română a făcut rebreak, însă s-a văzut din nou la distanţă de două game-uri de rivală. Dar noua conducătoare a jocului se schimbase deja. Halep nu a mai cedat decât un ghem, la 3-3, şi a pus capăt setului cu 6-4, după 39 de minute.

Keys nu şi-a mai revenit, iar setul al doilea a fost la îndemâna româncei, care a pierdut doar două game-uri, la 2-0, şi la 5-1. În acest fel, partida s-a încheiat după doar o oră şi 10 minute şi după 6-2 în al doilea set.

În faza următoare, Halep va evolua cu învingătoarea dintre Petra Kvitova (Cehia), locul 16 WTA şi britanica Johanna Konta, locul 13 WTA.

Calificarea în semifinale este recompensată la Wuhan Open cu un premiu de 117.700 de dolari şi cu 350 de puncte WTA.


LIVE VIDEO&TEXT

Halep - Keys 6-4, 6-2, GAME, SET ȘI MECI! Simona s-a calificat în semifinalele turneului de la Wuhan, după ce a trecut în două seturi de Madison Keys, 6-4, 6-2.

În ultimul game, americanca a încercat un break, dar sportiva noastră a avut trei mingi de meci, iar pe ultima n-a mai ratat-o.

Halep - Keys 6-4, 5-2. Madison nu se lasă și luptă din răsputeri pentru a rămâne în meci. Americanca a câștigat acest game cu o lovitură de rever impecabilă, dar Simona va servi pentru meci.

Halep - Keys 6-4, 5-1. Simona pare dezlănțuită. Chiar dacă mai face și greșeli, cum a fost în acest game, când Madison a avut șansa unui break, Halep a revenit și a câștigat al optulea punct din ultimele nouă game-uri.

Halep - Kayes 6-4, 4-1. BREAK SIMONA! Sportiva noastră a câștigat un game extrem de important. Keys pare că nu mai face față ritmului impus de Halep și picioarele nu-i mai răspund la comenzi. În schimb, Simona joacă excelent fiecare minge.

Halep - Keys 6-4, 3-1. Simona a câștigat un game extrem de important pentru că menține diferența față de Madison.

Halep - Keys 6-4, 2-1. Americanca a izbutit până la urmă să întrerupă seria game-urilor câștigătoare ale Simonei și a revenit în setul al doilea. 

Halep - Keys 6-4, 2-0. Simona și-a valorificat serviciul în acest game, care a fost extrem de important. Americanca a luptat mult pentru a nu pierde teren în fața Simonei, dar sportiva noastră joacă excelent acum și s-a impus fără emoții. 

Halep - Keys 6-4, 1-0. BREAK SIMONA. Al patrulea game la rând câștigat de sportiva noastră, care a început foarte bine și setul al doilea. 

A început setul al doilea. 

HALEP - Keys 6-4, GAME și SET. Simona nu a ratat propriul serviciu, a alternat loviturile scurte cu cele lungi, plasate și a reușit astfel să câștige primul set al acestui sfert de la Wuhan.

Halep - Keys 5-4. BREAK SIMONA. Pentru prima dată în acest meci, Halep conduce și va servi acum pentru câștigarea primului set. Simona a avut două mingi de break, pe care nu le-a ratat.

Halep - Keys 4-4. Simona arată că se simte bine pe propriul serviciu, poate coordona punctul așa cum își dorește. Precisă în lovituri, pe care de cele mai multe ori le expediază la limită, Halep a câștigat game-ul și este iar egal în primul set.

Halep - Keys 3-4. Americanca și-a valorificat, la rându-i, serviciul după ce a reușit să echilibreze jocul bun din ultima vreme al Simonei. Lovituri puternice și plasate pentru Keys, care a trecut iar la conducere. 

Halep - Keys 3-3. Simona a reușit să-și fructifice propriul serviciu, a egalat și a câștigat primul game din acest sfert pe ”mâna” sa. Mult mai agresivă, folosind foarte bine lovitura de dreapta, Simona a reușit să o țintuiască pe Keys undeva în spatele terenului, incapabilă să returneze în teren.

Halep - Keys 2-3. REBREAK HALEP. Constănțeanca noastră nu se lasă. Simona a ajuns să aibă o minge de break, pe care a fructificat-o foarte bine și a rămas în meci.

Halep - Keys 1-3. BREAK KEYS. Cel mai disputat game al acestui ”sfert”, cel puțin până acum. Simona a început foarte bine, a dat senzația că poate câștiga game-ul și că poate egala, după care americanca a preluat inițiativa. Simona a salvat două mingi de break, dar până la urmă Keys, care pare mult mai concentrată, s-a impus.

Halep - Keys 1-2. REBREAK Halep. Sportiva noastră pare că-și revine. După ce a avut două mingi de break, Halep a fost mult mai exactă și a obținut primul game din acest prim sfert de la Wuhan. 

Halep - Keys 0-2. BREAK KEYS. Americanca a obținut un nou game alb. Simona nu reușește încă să ia niciun punct în fața americancei. 

Halep - Keys 0-1. Madison a obținut un game alb, Simona se pare că încă are nevoie de timp pentru a se adapta cu jocul americancei.

A început partida. PRIMUL SET. Keys este la serviciu.


UPDATE 11:00. Simona Halep a intrat în sală. Acum cele două sportive se află la încălzire.


UPDATE 10:52: Dominica Cibulkova a trecut lejer de Karolina Pliskova, în două seturi, scor 6-2, 6-2, şi s-a calificat în "sferturile" turneului de la Wuhan. Cibulkova s-a impus după un meci de o oră şi un sfert şi va juca, tot joi, pentru un loc în semifinale, cu o altă sportivă din Cehia, Barbora Strykova, locul 21 WTA.

Strycova a trecut, în optimi, cu 1-6, 6-4, 7-5, de jucătoarea sârbă Jelena Jankovici, locul 39 WTA.