Screenshot 2024-04-03 at 19.41.27
Americanii au anunțat următorul turneu la care poate participa Simona Halep: ”Speră să fie gata”
simona-halep
Ce au scris spaniolii după ce Simona Halep s-a retras de la Madrid Open: ”Acesta este scopul ei”
Reacția lui Victor Angelescu, după ce Daniel Niculae a fost pus sub urmărire penală în ”Dosarul Pyro”
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

La mulți ani, Simona Halep! A doua jucătoare a lumii a împlinit 24 de ani!

27.09.2015, 09:28

Simona Halep împlinește astăzi 24 de ani și își aniversează ziua de naștere antrenându-se la Wuhan, unde e favorită principală și va intra în concurs în turul secund. A doua jucătoare a lumii poate egala în China o performanță unică în tenisul românesc.

simona halep
  • SuperLiga: FCU Craiova - ”U” Cluj, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Simona e sărbătorita zilei în circuitul WTA și site-ul oficial al Asociației o aniversează într-un material special în care prezintă, în imagini, cele 11 titluri cucerite în carieră până acum de a doua jucătoare a lumii. La Wuhan, în China, ea poate învinge pentru a 12-a oară într-un turneu profesionist și astfel ar egala numărul de titluri pe care-l deține Virginia Ruzici, 12, cel mai mare pentru o româncă în istoria tenisului.

Primul succes al Simonei a venit în 2013, la Nurnberg, urmat în același an de victoriile la 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova și Sofia. În 2014 s-a impus la Doha și la București, iar în acest sezon a câștigat concursurile de la Shenzen, Dubai și Indian Wells.

În 2014, Simona a jucat finala de la Roland Garros și semifinale la Wimbledon, iar în acest sezona ajuns în penultimul act la US Open. Are de asemenea în carieră alte zece finale disputate în turnee WTA.

Halep a început să practice tenisul la vârsta de 4 ani, în oraşul ei natal, Constanţa, sub îndrumarea antrenorului Ioan Stan şi cu un puternic sprijin familial. La 14 ani, ea s-a hotărât să urmeze o carieră profesionistă, debutând astfel în circuitul ITF. În numai doi ani, Simona Halep a ajuns printre cele mai bune junioare din lume şi s-a impus la Roland Garros, în 2008, pe tabloul rezervat tinerelor jucătoare.


"Când Simona avea zece ani, le-am spus apropiaţilor că visul meu e ca Simona să ajungă la Roland Garros. Am avut o încredere incredibilă de la care nu m-am abătut. Au fost momente foarte grele, am investit totul. Toţi apropiaţii îmi spuneau că sunt nebun. Tot de atunci am mers cu ea la turnee în străinătate. La 16 ani, visul mi s-a împlinit când a câştigat Roland Garros la juniori.", îşi amintea, în 2013, Stere Halep, tatăl Simonei.

Performanţa de la Roland Garros a reprezentat intrarea într-o nouă etapă a carierei, astfel că Halep s-a mutat la Bucureşti. Ea a început să joace constant la turneele WTA, din 2010, an în care a pătruns în premieră în Top 100 mondial şi a disputat prima finală, la Fes.

Progresul Simonei Halep a continuat, dar din 2013 a devenit exploziv. Ea a câştigat şase turnee în numai şase luni, pe toate suprafeţele şi a fost declarată de WTA jucătoarea cu cel important progres. "Totul a început cu un parcurs incredibil la Roma, iar acum, şase luni mai târziu, ea se află pe punctul de a ajunge în Top 10 - Simona Halep este "Most Improved Player Of The Year"", a motivat WTA alegerea făcută.

Anul 2014 a fost cel în care Simona Halep a atins cea mai înaltă clasare în ierarhia WTA, locul 2, şi a disputat prima finală a unui truneu de Grand Slam, la Roland Garros, pierdută în faţa rusoaicei Maria Şarapova (4-6, 7-6 (5), 6-4). Specialiştii au apreciat că finala de la Roland Garros, ediţia 2014, a fost cea mai echilibrată şi spectaculoasă din ultimii 13 ani şi una dintre cele mai lungi din istorie. De asemenea, ultimul act de la Paris a fost cea mai vizionată partidă de tenis feminin din istoria televiziunii Eurosport.

Finalul sezonului 2014 a adus alte premiere în palmaresul româncei, calificarea la Turneul Campioanelor şi victoria împotriva "reginei" tenisului femin, americanca Serena Williams, obţinută cu un scor categoric, 6-0, 6-2, în cadrul acestei competiţii. "Este cel mai mare meci din viaţa mea. Nu pot să explic acum ce simt, sunt foarte fericită. Vreau doar să mă bucur. A fost visul meu să înving pe una dintre surorile Williams", a spus Halep atunci.

La acel turneu, prin rezultatul din partida cu Ana Ivanovici, românca avea ocazia să o scoată din competiţie pe Serena Williams. Dar Simona Halep a câştigat un set în meciul cu Ana Ivanovici, echivalent cu eliminarea sportivei sârbe şi calificarea liderului WTA, Serena Williams, în semifinalele Turneului Campioanelor. Halep şi Williams s-au reîntâlnit în finala de la Singapore, iar americanca nu a ratat ocazia de a-şi lua revanşa (6-3, 6-0). Halep practică un tenis spectaculos, iar acest lucru i-a adus numeroşi fani în toată lumea. Calităţile româncei, inteligenţa în joc, puterea de luptă, capacitatea de efort, rapiditatea în deplasare, acurateţea şi divesitatea loviturilor, compensează diferenţa de forţă în faţa modelului actual de jucătoare de tenis, înalte, cu loviuri şi servicii năpraznice. Popularitatea ei, şi nu numai în rândul românilor, a atras atenţia.

"Oriunde merge Halep şi cu oricine joacă, scandările sunt de la începutul şi până la finalul meciului: Si-Mo-Na, Si-Mo-Na, Si-Mo-Na. Desigur, mulţi dintre fani flutură steaguri româneşti. Dar întreaga arenă are tendinţa să fie cuprinsă de "Simania", pe măsură ce meciul se desfăşoară.

O mare parte din charisma lui Halep vine din faptul că este, în esenţă, o "fată mică" care-şi pune amprenta într-un joc dominat de atlete mai mari şi mai puternice. Dar este mai mult în Simania decât tenisul ei. Este personalitatea ei, într-un mod tăcut, dar real. Halep nu este vivace precum Caroline Wozniacki sau stimulativă intelectual ca Andrea Petkovici.

Ea nu are umorul extravagant al Mariei Şarapova, nici dispoziţia senină a zâmbitoarei Ana Ivanovici. Calitatea cea mai atrăgătoare a Simonei Halep este modestia cuprinzătoare. În multe feluri, Halep este outsiderul perfect. Cu toate acestea, este numărul 3 mondial (n.r. - locul ocupat atunci când a fost scris materialul). Probabil, ea are nevoie cel mai puţin de suport emoţional decât aproape oricare dintre jucătoarele pe cale le întâlneşte, dar fanii o iubesc, îi scandează numele, mereu şi mereu. Trebuie să fie drăguţ să fii Simona Halep. Cu siguranţă, ea crede că este.", nota în acest an publicaţia Tennis Magazine, într-o caracterizare măgulitoare, dar reală, făcută jucătoarei din Constanţa.

Meciuri câştigate - meciuri pierdute: 312-147;

Cel mai mare premiu: 1,1 milioane de dolari (Roland Garros);

Cea mai înaltă clasare în ierarhia WTA: Locul 2 (16 săptămâni) 

10,13 milioane de dolari a câștigat din premii Simona Halep

Turneul WTA de la Wuhan (China) este transmis de luni, 28 septembrie, în direct la Digi Sport 2.

Etichete: simona halep , simona halep la multi ani , simona halep 24 de ani , aniversare simona halep


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda5
Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Dan Șucu intervine ”în negocierile” dintre Rapid și Marius Șumudică. Mesaj pentru Daniel Niculae și Victor Angelescu?
Recomandările redacției
Reacția lui Victor Angelescu, după ce Daniel Niculae a fost pus sub urmărire penală în ”Dosarul Pyro”

Jefuită de două ori în șase luni, în același loc: suma care i-a dispărut și cum a reacționat
timofeeva
Efectul ”Xavi”! Napoli l-a anunțat că îi triplează salariul, dar jucătorul vrea să plece la Barcelona
Italy: Serie a football match SSC Napoli vs Inter SSC Napoli Victor Osimhen , Khvicha Kvaratskhelia (ssc Napoli) during
A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”
Screenshot 2024-04-26 at 18.36.18
Citește și
Ce cotă a primit Simona Halep la câștigarea Roland Garros, după ce a jucat doar un meci de la revenire
2018 French Open - Day Fourteen
Simona Halep a coborât patru poziții în clasamentul WTA. Iga Swiatek, lider detașat în ierarhia mondială
SIMONA HALEP - DIGISPORT-157
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Dan Șucu reacționează tranșant după ce Daniel Niculae a devenit inculpat în dosarul materialelor pirotehnice!
Dan Șucu reacționează tranșant după ce Daniel Niculae a devenit inculpat în dosarul materialelor pirotehnice!
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Cum era să-și piardă Sergiu Nicolaescu un picior în „Mihai Viteazul"? „A fost la minute de amputare"
Cum era să-și piardă Sergiu Nicolaescu un picior în „Mihai Viteazul"? „A fost la minute de amputare"
Ce nu ai voie să faci în faţa blocului primăvara. Intenţiile pot fi bune, dar primeşti amendă. Este interzis!
Ce nu ai voie să faci în faţa blocului primăvara. Intenţiile pot fi bune, dar primeşti amendă. Este interzis!
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Simona Halep: ”Am luat o decizie grea”
simona-halep

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”