• Italia etapa a 13-a: Napoli - Milan (ACUM, pe Digi Sport 2) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (ACUM, pe Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (ACUM, Digi Sport 3)

Meciul dintre echipele feminine ale României şi Canadei, din primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup, se va desfăşura în zilele de 10 şi 11 februarie 2018 în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, a anunţat Federaţia Română de Tenis.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a mai găzduit, până acum, alte două întâlniri ale echipei de Fed Cup a României, în 2016, cu Cehia şi Germania, ambele pierdute.

"Ne bucurăm că putem să jucăm în singura sala competitivă la nivel european din România, sala de la Cluj-Napoca, mai ales că am înţeles că pentru acest meci s-a mărit şi numărul de locuri. Eu cred că pentru un asemenea eveniment, ţinând cont de rezultatele fetelor, de faptul că o avem pe Simona Halep, numărul 1 mondial, că avem cinci jucătoare între cele mai bune 100 din lume, chiar aveam nevoie de o asemenea sală şi sunt mai mult ca sigur că o să fie plină", a declarat noul căpitan-nejucător al echipei României, Florin Segărceanu.

"Este un meci interesant, nu va fi deloc uşor, pentru că în Fed Cup, ca şi în Cupa Davis, intervine factorul emoţional, ca de fiecare dată când joci pentru ţara ta. În echipa Canadei este Eugenie Bouchard, o jucătoare valoroasă, care a fost în Top 10 WTA, dar care, în ultima perioadă, nu a mai avut rezultate atât de bune. În mod sigur va fi un meci foarte interesant şi îi aşteptăm pe suporteri alături de noi", a mai spus fostul jucător.

Şi Răzvan Itu, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Tenis, consideră că Sala Polivalentă clujeană este cea mai bună alegere, pentru că "echipa de Fed Cup a României are parte de un test important şi are nevoie ca suporterii să-i fie aproape, iar la Cluj-Napoca fetele s-au simţit mereu ca acasă şi publicul ştie să le ducă spre victorie".

România a învins Canada cu scorul de 3-2, la Montreal, în aprilie 2015, şi graţie acelei victorii a promovat în Grupa Mondială. România mai are o victorie în faţa Canadei, în 1983, la Zurich, 3-0 în primul tur al Grupei Mondiale.

AGERPRES