• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

După un an negru, Florin Mergea, locul 53 ATP la dublu, a anunţat, azi, că va face pereche cu sârbul Nenad Zimonjic, fost lider mondial în clasamentul de dublu.

În 2015, Mergea făcea finală la turneul Campionilor, pentru ca în 2016 să obţină argintul olimpic la Rio. Aşteptările de la acest sezon erau aşadar mari, însă a venit reculul. În ultima perioadă, partenerul sportivului nostru a fost Adrian Barbu, suspendat provizoriu de ITF după ce a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat în luna august.

În acest context, Florin a trebuit să îşi aleagă alt partener, iar şansa i-a surâs: va face pereche cu unul dintre cei mai titraţi sportiv: Zimonjic.

"Am fost destul de norocos în viaţă să cunosc şi să am alături de mine oameni deosebiţi. La fel şi în cea legată de tenis. Înainte de a vă spune cu cine voi juca în prima parte a anului viitor, aş dori să-i mulţumesc lui Adi pentru colaborarea noastră şi sper să iasă cu bine din provocarea căreia trebuie să-i facă faţă", a notat Florin Mergea, pe pagina sa de Facebook, pentru ca apoi să adauge: "Nenad Zimonjic e un jucător care nu mai are nevoie de prezentare, dar mai mult, e un om special pentru mine. O să vă povestesc mai multe cu altă ocazie. Eu şi Zimo ne-am tot tatonat reciproc în ultimii ani dar angajamentele noastre din acele momente nu au permis ca intenţiile noastre să devină realitate. Totul are o limită însă, de aceea mă bucur să vă spun că, începând cu startul lui 2018 vom juca împreună".

În vârstă de 41 de ani, Zimonjic are 54 de turnee câştigate în proba de dublu, dintre care trei de Grand Slam: Wimbledon, în 2008 şi 2009, şi Roland Garros, în 2010. El mai are în palmares două titluri la Turneul Campionilor, în 2008 şi 2010. În prezent, Zimonjic ocupă poziţia a 36-a în ierarhia de dublu.