• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Cap de serie numărul 5, Rafael Nadal a defilat în primul meci de la Turneul Campionilor. În direct la Digi Sport 2, ibericul s-a impus în Grupa "Ilie Năstase", scor 6-3, 6-2, în disputa cu Stan Wawrinka, cap de serie numărul 4.

Înainte de turneul de la Londra, Rafael Nadal a admis că a fost "accidentat la cap" în prima parte a anului, însă îşi anunţa revenirea: susţinea că a trecut peste momentele dificile şi a recuperat enorm în plan mental.

Rezultatele de la ultimele turnee i-au dat dreptate, dar niciodată în 2015 Rafa nu a părut mai puternic şi mai dominator ca în această seară. Pe o suprafaţă care nu îi convine absolut deloc, "Matadorul" a făcut instrucţie cu un Wawrinka lent, care, adevărat, nu şi-a intrat niciun moment în ritmul obişnuit. Elveţianul a punctat rar cu armele sale de bază - serviciul şi reverul -, astfel că a fost o pradă uşoară pentru adversar.

Dacă în urmă cu două săptămâni, la Paris, campionul de la Roland Garros 2015 se impusese în faţa lui Rafa după două tie-break-uri, de această dată un singur jucător a fost pe teren.

35 de erori neforţate a comis Wawrinka, în timp ce Nadal a făcut doar 12 greşeli neprovocate

14-3 e acum scorul întâlnirilor directe Nadal - Wawrinka. Elveţianul i-a administrat, totuşi, lui Rafa una dintre cele mai dureroase înfrângeri din carieră: în 2014, în finala Australian Open

Pentru Nadal, care nu a câştigat niciodată Turneul Campionilor (are două finale, în 2010 şi 2013), urmează duelul decisiv pentru stabilirea ordinii în grupă, cu Andy Murray, miercuri, în direct la Digi Sport 2. Partida are o miză extrem de mare, pentru că locul 1 în din Grupa "Ilie Năstase" va evita, probabil, o confruntare cu Djokovic în semifinalele competiţiei.

În prima partidă a zilei, Andy Murray s-a impus în faţa lui David Ferrer cu scorul de 6-4, 6-4.

A şaptea ediţie consecutivă a Turneului Campionilor găzduită de Londra, în O2 Arena e transmisă ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE de Digi Sport în perioada 15-22 noiembrie.

VEZI MAI JOS REZUMATUL MECIULUI