• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Rafael Nadal a fost nevoit să abandoneze cursa pentru câştigarea, în premieră, a Turneului Campionilor. Spaniolul şi-a anunţat retragerea de la competiţia de la Londra, din cauza unei accidentări la genunchi, după ce a fost învins în meciul de debut, cu 6-7 (5/7), 7-6 (7/4), 4-6, de belgianul David Goffin.

"Am încercat să fac tot ceea ce am putut, aveam un angajament faţă de acest turneu, faţă de mine însumi, însă nu ar fi avut niciun sens să continuu. M-am antrenat din greu, am făcut tot ce am putut pentru a fi pregătit să joc, dar nu pot face asta. Am încheiat, sezonul meu s-a terminat. Nu e vreo decizie de luat, este vorba doar despre durere şi nu o pot ţine în frâu, nu am suficientă forţă pentru a juca", a declarat numărul 1 mondial.

Ibericul, finalist la Turneul Campionilor în 2010 şi 2013, susţine că "a fost deja un miracol" faptul că a putut disputa partida cu Goffin.

Rafael Nadal va fi înlocuit cu spaniolul Pablo Carreno Busta (10 ATP) în Grupa "Pete Sampras". Busta va juca împotriva lui Grigor Dimitrov şi Dominic Thiem.

După abandonul de la Paris-Bercy, spaniolul a afirmat că speră să se refacă la timp pentru a-şi apăra şansele la Turneul Campionilor, însă problemele fizice i-au afectat prestaţia în jocul cu Goffin. Belgianul a obţinut cu această ocazie prima sa victorie la competiţia de final de sezon a circuitului profesionist masculin.

Turneul Campionilor se joacă în această săptămână în direct la Digi Sport.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT