• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Medicul personal al lui Rafael Nadal, Angel Ruiz Cotorro, a afirmat marţi că "va face tot posibilul" pentru ca numărul 1 mondial să participe la Turneul Campionilor de la Londra (12-19 noiembrie), neexcluzând însă un posibil forfait.

Turneul Campionilor, transmis ÎN DIRECT la Digi Sport, este unica mare competiţie care îi lipseşte din palmares tenismanului spaniol.

Rafael Nadal a fost trădat încă o dată de genunchii săi la Mastersul 1.000 de la Paris-Bercy, unde vineri a fost constrâns să declare forfait înaintea sfertului de finală cu sârbul Filip Krajinovic, un jucător venit din calificări, care a fost învins în finală de americanul Jack Sock.

"Ieri (luni), durerea era foarte puternică, dar nu era momentul să mă opresc", declara jucătorul spaniol săptămâna trecută. "Am fost supus unui tratament pentru a putea juca astăzi (marţi) însă mi-e imposibil. În starea în care mă aflu, nu mă văd jucând încă trei meciuri", spunea el.

Nadal ajunsese la Paris "într-o condiţie fizică bună, însă după primul sau al doilea meci, a început să sufere un pic", a explicat medicul său, la Radio Cope.

"Era preocupat de situaţie şi a făcut o serie de examene, însă nimic grav nu a fost decelat la tendoane. Am început un tratament în aşa fel încât el să poată lucra la musculatură (...) pentru a putea merge la Londra, aşa cum îşi doreşte", a adăugat Cotorro.

"Trebuie să fie tot timpul optimist, dar şi realist în faţa acestei situaţii, după un sezon extraordinar. Trebuie să fie prudent. Sănătatea primează", a insistat medicul.

Agerpres