• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Andy Murray l-a învins pe David Goffin cu 6-2, 6-2 şi s-a calificat în semifinalele Msters-ului de la Shanghai. Scoţianul îl va înfrunta pe Gilles Simon, care a trecut în sferturi de Jack Sock, scor 4-6, 6-4, 7-5.

Andy Murray merge perfect la Shanghai. Scoţianul, dublu câştigător al Masters-ului din China, s-a calificat în semifinale fără să piardă vreun set. Cotat cu şansa a doua la câştigarea trofeului, Murray a pierdut doar patru game-uri, toate în sferturi, în faţa belgianului David Goffin, numărul 12 mondial.

Pentru un loc în finală, Murray îl va înfrunta pe Gilles Simon. Francezul, locul 32 ATP, l-a eliminat pe Jack Sock. Americanul a început mai bine şi şi-a adjudecat primul set cu 6-4, dar Simon a replicat şi l-a câştigat pe al doilea cu acelaşi scor. Decisivul a fost şi cel mai echilibrat, astfel că cei doi au mers cap la cap până la tie-break. Gilles Simon s-a impus cu 7-5 şi a ajuns pentru a doua oară în semifinalele turneului de la Shanghai.

Murray (29 de ani) a câștigat de două ori Mastersul de la Shanghai, în 2010 și în 2011. A mai jucat o finală și în 2012, când a fost învins de Novak Djokovic, actualul deținător al titlului.