• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Garbine Muguruza a împlinit ieri 24 de ani, dar sărbătoarea i-a fost umbrită de faptul că a pierdut fotoliul de lider WTA în favoarea Simonei Halep. Sportiva din Spania este însă încrezătoare şi a promis că va face tot ce îi stă în puteri pentru a redeveni prima în lume după Turneul Campioanelor.

Nevoită să abandoneze din primul tur la Beijing, după ce a acuzat probleme medicale, iberica se relaxează înainte de ultimul turneu major din 2017: Turneul Campioanelor, competiţie care va putea fi urmărită în direct pe Digi Sport, în perioada 22-29 octombrie.

Extrem de competitivă, Garbine a admis indirect că nu îi este foarte comod să fie depăşită în clasament, dar a ţinut să puncteze că e convinsă că, după competiţia de la Singapore, va face destul pentru a reveni pe primul loc. Un succes la Turneul Campioanelor ar însemna în acelaşi timp şi obţinerea fotoliului de lider la finalul anului, astfel că Halep va avea o rezistenţă pe măsură.

"Sunt acasă, încă mă recuperez. Sper să pot să mă antrenez în curând pentru ultimul turneu al anului, care e unul dintre favoritele mele. E ultimul meu obiectiv pentru acest an. Câştigarea Turneului Campioanelor îmi va garanta şi primul loc WTA la finalul lui 2017. Ar fi un rezultat excelent. Nu neg că îmi doresc mult asta. O să dau totul pentru a ajunge în finală", a spus Muguruza, potrivit Tennis World USA.

În acest moment, între Halep şi Muguruza e un ecart de doar 40 de puncte. Două alte sportive - Karolina Pliskova şi Elina Svitolina - speră şi ele să termine anul pe primul loc.

2017 a fost un an excelent pentru Muguruza, care a reuşit să cucerească al doilea său titlu de Grand Slam (la Wimbledon). În prealabil, mai obţinuse cununa cu lauri la Roland Garros, în 2016.