• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

După scandalul provocat de anunțul făcut de rusoaica Maria Sharapova, care a dezvăluit că a fost depistată pozitiv la Australian Open, un alt mare jucător de tenis a fost arătat cu degetul sub acuzația de dopaj. Este vorba de Rafa Nadal, fostul lider al clasamentului ATP.

Rafael Nadal a confirmat că va depune plângere pentru defăimare împotriva lui Roselyne Bachelot, fost ministru francez al Sporturilor, care l-a acuzat că a fost suspendat pentru dopaj, informează AFP.

"O voi acţiona în instanţă şi pe viitor îi voi acţiona pentru toţi cei care vor face comentarii similare. Eu sunt obosit să aud astfel de lucruri, am tot lăsat de la mine în trecut, dar acum s-a terminat", a declarat Nadal după intrarea în cursă la Mastersul 1000 de la Indian Wells, unul din cele mai importante turnee din circuitul ATP, care este transmis ÎN DIRECT pe canalele Digi Sport.

"Ştiu cât am muncit din greu pentru a ajunge aici. Nu pot să accept comentariile unei persoane care se consideră serioasă, întrucât a fost ministru într-o mare ţară, Franţa. Un ministru francez trebuie să fie serios. De data aceasta, eu o voi acţiona în justiţie, iar din acest moment orice persoană care face astfel de comentarii va avea aceeaşi soartă, pentru că este prea mult pentru mine", a mai spus învingătorul de la Roland Garros.
a reamintit el.

Întrebată în legătură cu controlul pozitiv al Mariei Şarapova, Roselyne Bachelot l-a acuzat pe Nadal că a simulat o accidentare pentru a se sustrage unui control antidoping pozitiv.

"Nu sunt dezvăluite controalele pozitive, nici sancţiunile dictate în tenis, dar aflăm în mod ciudat că un jucător sau o jucătoare de tenis are o accidentare care îl ţine luni departe de teren. Se ştie că faimoasa accidentare a lui Nadal, care a stat şapte luni, este cu certitudine din cauza unui control pozitiv. Când vezi un jucător de tenis care se opreşte luni de zile este vorba de un control pozitiv. Nu întotdeauna, dar foarte des" a spus Bachelot, într-o emisiune televizată.

AGERPRES