Câți bani a câștigat Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul trei la WTA Madrid
Australian Open - Nadal Out In Second Round
Rafael Nadal s-a calificat în turul doi la Madrid Open! Victorie fără drept de apel pentru spaniol
Video Scandal după Dinamo - Voluntari: ”Mâine să pleci!”. Ce a făcut Kopic după ce a văzut scenele din parcare
Digi Sport 1 Live
Acum

Video România - Marea Britanie 1-1. Victorie Halep, eşec Cîrstea după un meci cu scandal

22.04.2017, 12:01

Johanna Konta a învins-o pe Sorana Cîrstea cu 6-2, 6-3, la Mamaia, iar România şi Marea Britanie se află la egalitate după prima zi, 1-1, în barajul pentru Grupa Mondială II a Fed Cup.

captura sorana
  • SuperLiga: FCU Craiova - ”U” Cluj, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Konta (25 ani), numărul 7 mondial, s-a impus după o oră şi 26 de minute de joc efectiv, în faţa Soranei Cîrstea (27 ani, 62 WTA), care a înlocuit-o sâmbătă pe Irina Begu, care a acuzat o contractură musculară.
Konta a dominat primul set, adjudecat în 35 de minute, cu 6-2.

În setul secund, Cîrstea a condus cu 1-0 şi 2-1, scor la care Ilie Năstase, căpitanul nejucător al României, a avut o discuţie cu arbitrul de scaun, a intervenit apoi şi arbitrul oficial, iar Năstase a fost trimis în tribună, pentru ca apoi să fie evacuat din incinta terenului.

Locul său pe bancă a fost luat de Monica Niculescu. Cîrstea a reuşit apoi un break şi s-a desprins la 3-1, dar meciul a fost întrerupt din nou de arbitrul elveţian. Konta, hărţuită verbal din tribună, a izbucnit în lacrimi şi a fost nevoie ca Simona Halep să facă un apel la spectatori pentru a păstra decenţa în timpul meciului.

Crainicul a făcut un nou apel spectatorilor, avertizându-i că echipa României poate fi descalificată.


Cîrstea şi Konta au reluat jocul după trei minute de încălzire, dar românca nu şi-a mai regăsit ritmul. Konta a câştigat punct după punct şi a încheiat setul cu 6-3.

Sorana a reuşit 16 mingi câştigătoare, faţă de 20 ale britanicei. Românca a comis 31 de greşeli neforţate, faţă de 28 ale Johannei Konta.
În primul meci de sâmbătă, Simona Halep a învins-o pe Heather Watson cu 6-4, 6-1.

Duminică, de la ora 11,00, va avea loc meciul Halep - Konta, urmat de duelul dintre Begu şi Watson.

Halep a pierdut ambele meciuri directe din circuitul WTA cu Konta, care s-a impus în 2015 la Wuhan, în optimi, cu 6-3, 3-6, 7-5, şi anul acesta, la Miami, în sferturi, cu 3-6, 7-6 (7), 6-2. Simona s-a impus însă în 2014, în ultimul duel România - Marea Britanie din Fed Cup.

Begu a ieşit învingătoare din singura sa confruntare cu Watson, în 2013, 6-2, 6-4 în primul tur la Indian Wells.

Meciul de dublu se va desfăşura între perechile Monica Niculescu (23 WTA la dublu)/Sorana Cîrstea (1 101 WTA la dublu) şi Laura Robson (267 WTA la dublu)/Jocelyn Rae (106 WTA la dublu), în finalul zilei de duminică.
România ţinteşte menţinerea în al doilea eşalon valoric al Fed Cup, după ce a fost învinsă de Belgia cu scorul de 3-1, în februarie, la Bucureşti, în primul tur al Grupei Mondiale II.

Marea Britanie vizează promovarea în Grupa Mondială II, după ce a câştigat barajul de promovare din Grupa I valorică a zonei Europa-Africa. Britanicele (Johanna Konta, Heather Watson, Jocelyn Rae/Laura Robson) au câştigat Grupa C, după victorii cu 3-0 în faţa Letoniei, Turciei şi Portugaliei, pentru ca în barajul de promovare să se impună cu 2-1 în faţa Croaţiei.

România şi Marea Britanie au jucat de cinci ori în Cupa Federaţiei. "Tricolorele" au câştigat de patru ori.

Prima confruntare a avut loc în 1973, la Bad Homburg (RF Germania), iar România s-a impus cu 2-1, în sferturile Grupei Mondiale. În 1999, România câştiga cu 2-0 la Murcia (Spania), în semifinalele Grupei I a zonei Europa-Africa, iar peste doi ani învingea tot la Murcia cu 2-1, în primul tur al Grupei I zonale. În 2004, Marea Britanie câştiga cu 2-1 în Malta, în Grupa a II-a a zonei Europa-Africa. Ultima confruntare a avut loc în 2014, la Budapesta, în Grupa I a zonei Europa-Africa, iar România s-a impus cu 2-1.

Programul partidelor de duminică

Simona Halep - Johanna Konta (11:00, Digi Sport 1)

Irina Begu - Heather Watson (după ora 13:00, Digi Sport 1)

Sorana Cîrstea / Monica Niculescu - Laura Robson / Jocelyn Rae (dupa ora 15:00, Digi Sport 1)


UPDATE 15:47 Cîrstea - Konta 2-6, 3-6. Johanna Konta n-a mai avut nicio problemă după momentul întreruperii partidei. Sorana Cîrstea a pierdut toate cele cinci game-uri ce au urmat incidentului.

UPDATE 15:40 Cîrstea - Konta 2-6, 3-4. Sorana Cîrstea nu se regăseşte după incidentele care au dus la întreruperea partidei. Johanna Konta a realizat un nou break.

UPDATE 15:35 Cîrstea - Konta 2-6, 3-3. Johanna Konta a revenit în forţă pe teren. A câştigat cele două game-uri de la reluarea partidei şi a egalat situaţia în setul al doilea.

UPDATE 15:29 S-a reluat partida dintre Sorana Cîrstea şi Johanna Konta, la scorul de 2-6, 3-1.

UPDATE 15:28 Ilie Năstase a fost suspendat pentru restul partidelor de astăzi, sancţiune care s-ar putea extinde şi pentru a doua zi a confruntării România - Marea Britanie. O decizie va fi luată de ITF în cursul zilei de astăzi.

UPDATE 15:13 Meci întrerupt la Mamaia! Johanna Konta nu se poate opri din plâns. Britanica a părăsit terenul, după ce ar fi fost insultată de spectatori. Simona Halep a ţinut un discurs, la microfon, în care a făcut un apel la fair-play fanilor români din tribune. 

UPDATE 15:11 Cîrstea - Konta 2-6, 3-1. Sorana Cîrstea a reuşit break-ul în al patrulea game din setul al doilea al partidei. Johanna Konta a izbucnit în plâns după acest game.

UPDATE 15:05 Scandal la Mamaia! Năstase scos din arenă! Moment tensionat înaintea celui de-al patrulea game din setul secund. Căpitanul-nejucător al României, Ilie Năstase, a protestat la adresa arbitrului de scaun, a primit un "avertisment pentru nerespectarea conduitei" şi a fost scos de forţele de ordine în afara arenei. Locul său pe banca "tricolorelor" a fost luat de Monica Niculescu.  

UPDATE 15:00 Cîrstea - Konta 2-6, 2-1. Sorana Cîrstea rezistă mult mai bine în debutul setului al doilea, în care şi-a câştigat ambele game-uri jucate pe propriul serviciu.

UPDATE 14:41 Cîrstea - Konta 2-6. Johanna Konta nu i-a dat nicio şansă Soranei Cîrstea în primul set, în care a reuşit două break-uri.

UPDATE 14:32 Cîrstea - Konta 2-4. Johanna Konta îşi păstrează avansul în setul de debut al partidei de la Mamaia.

UPDATE 14:25 Cîrstea - Konta 1-3. A şaptea jucătoare a lumii şi-a consolidat cu dificultate, pe propriul serviciu, break-ul din game-ul precedent.

UPDATE 14:18 Cîrstea - Konta 1-2. Britanica are avantajul unui break, reuşit în game-ul 3 al partidei. 

UPDATE 14:05 A început partida Soranei Cîrstea contra britanicei Johanna Konta, a doua a confruntării România - Marea Britanie din barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială II a Fed Cup.


Simona Halep a învins-o pe Heather Watson cu 6-4, 6-1, la Mamaia, în primul meci al întâlnirii România - Marea Britanie, din barajul pentru Grupa Mondială II a Fed Cup

Halep (25 ani, 5 WTA), care s-a impus în 69 de minute, câştigase şi cele trei meciuri anterioare cu Watson (24 ani, 113 WTA): în 2013, în primul tur la US Open, cu 4-6, 6-4, 6-2, în 2014, în turul al doilea la Roland Garros, cu 6-2, 6-4, şi anul trecut la Miami, în optimi, cu 6-3, 6-4. 

Halep a avut 16 mingi câştigătoare, faţă de zece ale adversarei, dar diferenţa a fost mult mai mare la erorile neforţate, 19 la 32. 

În al doilea meci al zilei se vor întâlni Sorana Cîrstea (27 ani, 62 WTA) şi Johanna Konta (25 ani, 7 WTA), aflate la primul lor meci direct. Cârstea a înlocuit-o pe Irina Begu, care a suferit o contractură musculară.


UPDATE 13:31 Final de meci! Halep - Watson 6-4, 6-1. A cincea jucătoare a lumii a câştigat fără emoţii setul al doilea, în care a reuşit trei break-uri, ultimul cu care a încheiat şi partida.

UPDATE 13:23 Halep - Watson 6-4, 4-1. Constănţeanca s-a mai impus o dată pe serviciul adversarei şi se îndreaptă spre victorie. 

UPDATE 13:15 Halep - Watson 6-4, 2-1.Simona Halep a reuşit break-ul în al treilea game al setului secund. 

UPDATE 13:05 Halep - Watson 6-4. Simona Halep şi-a fructificat avantajul serviciului şi a încheiat primul set, scor 6-4.

UPDATE 13:01 Halep - Watson 5-4. Break câştigat la 0 de Simona Halep, care va servi pentru câştigarea primului set. 

UPDATE 12:58 Halep - Watson 4-4. Echilibru perfect în primul meci al zilei de la Mamaia. Break-urile din primele două game-uri au rămas singurele ale setului. 

UPDATE 12:44 Halep - Watson 2-3. Fiecare jucătoare şi-a câştigat serviciul în ultimele trei game-uri. Britanica s-a impus în al cincilea game al partidei după ce Halep a avut o minge de break.

UPDATE 12:31 Halep - Watson 1-1. Jucătoarea din Marea Britanie şi-a recuperat imediat break-ul.

UPDATE 12:28 Simona Halep a început cu break partida contra britanicei Watson. 

UPDATE 12:20 A început partida dintre Simona Halep şi Heather Watson, care deschide confruntarea România - Marea Britanie, pentru menţinerea în Grupa Mondială II a Fed Cup. Românca este susţinută din tribună şi de Gheorghe Hagi, care asistă la partidă alături de tatăl Simonei, Stere Halep.

UPDATE Ora 10:15: Schimbare de ultimă oră: din cauza unor probleme de ordin medical, Irina Begu a ieșit din calcule pentru meciul cu Joahanna Konta, din cadrul întâlnirrii de la Fed Cup dintre România și Marea Britanie. Sorana Cîrstea o va înlocui pentru cel de-al doilea joc al primei zile.

Rămâne de văzut dacă Irina Begu va putea fi recuperată pentru a doua zi a întâlnirii dintre România și Marea Britanie. Duminică, jucătoarea de pe locul 33 WTA ar trebui să o întâlnească pe Heather Watson, care sâmbătă joacă împotriva Simonei Halep, în primul meci, cu începere de la ora 12:00.

Programul complet al întâlnirii România - Marea Britanie:

Sâmbătă:

Simona Halep - Heather Watson (12:00, Digi Sport 1)

Johanna Konta - Sorana Cîrstea (după ora 14:00, Digi Sport 1)

Duminică:

Simona Halep - Johanna Konta (11:00, Digi Sport 1)

Irina Begu - Heather Watson (după ora 13:00, Digi Sport 1)

Sorana Cîrstea / Monica Niculescu - Laura Robson / Jocelyn Rae (dupa ora 15:00, Digi Sport 1)

Cele mai importante faze ale duelului România - Marea Britanie vor fi în format VIDEO, în timp real, pe digisport.ro şi m.digisport.ro.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT


România şi Marea Britanie joacă sâmbătă şi duminică, în direct la Digi Sport 1, pentru un loc în ediţia 2018 a Grupei Mondiale II din Fed Cup, a doua ligă valorică a competiţiei.

A cincea jucătoare a lumii, Simona Halep, deschide balul sâmbătă, de la ora 12.00, contra lui Heather Watson (113 WTA).

"Am mai jucat de multe ori în Fed Cup primul meci, nu am nicio problemă jucând primul meci. O să am emotii bineînţeles, de fiecare dată am emoţii, însă voi încerca să mă calmez înainte de meci şi să dau tot ce am mai bun fiindcă sunt acasă", a prefaţat Halep partida.

După meciul Simonei Halep, pe zgura de la Mamaia intră Irina Begu (33 WTA), care o va avea adversară pe principala armă a britanicelor, Johanna Konta, locul 7 WTA.

"Atunci când am jucat primul meci, anul trecut la Cluj, cu Angelique Kerber, primele meciuri au fost mai emoţionante, dar mă bucur acum că sunt al doilea meci", a declarat Begu.

Ziua de duminică începe la ora 11.00 cu cel mai aşteptat duel de la Fed Cup, Halep - Konta.

Begu şi Watson se întâlnesc în al doilea meci al zilei, iar, în caz de egalitate, totul va fi decis la disputa de dublu. Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu vor avea ca adversar tandemul Laura Robson-Jocelyn Rae.

Programul complet al întâlnirii România - Marea Britanie:

Sâmbătă:
Simona Halep - Heather Watson (12:00, Digi Sport 1)

Johanna Konta - Irina Begu (după ora 14:00, Digi Sport 1)

Duminică:
Simona Halep - Johanna Konta (11:00, Digi Sport 1)

Irina Begu - Heather Watson (după ora 13:00, Digi Sport 1)

Sorana Cîrstea / Monica Niculescu - Laura Robson / Jocelyn Rae (dupa ora 15:00, Digi Sport 1)

Cele mai importante faze ale duelului România - Marea Britanie vor fi în format VIDEO, în timp real, pe digisport.ro şi m.digisport.ro.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Etichete: halep , begu , fed cup , romania fed cup , romania marea britanie fed cup


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece

Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă
Screenshot 2024-03-27 at 20.36.16
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
adrian mutu
Real Madrid, așteptată pe ”bijuteria” de 167.000.000€ din România. Tocmai s-a dat aprobarea de la Guvern
timi
Cine este modelul care i-a ”furat” inima lui Jude Bellingham: este cu 5 ani mai mare decât starul de la Real Madrid
titlu
Recomandările redacției
Video Scandal după Dinamo - Voluntari: ”Mâine să pleci!”. Ce a făcut Kopic după ce a văzut scenele din parcare

Exclusiv Ion Crăciunescu a dat verdictul, după cea mai controversată fază din Dinamo - Voluntari + Alt penalty neacordat
boboc
Video Ioan Andone nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume, după Dinamo - Voluntari 1-1: ”E un mercenar”
Antonio Conte s-a decis și semnează! Salariu de 6.5 milioane de euro
Tottenham Hotspur v Nottingham Forest, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 11 Mar 2023
Citește și
Video Jaqueline Cristian - Barbora Krejcikova 2-6, 6-0, 6-2. Ce victorie! Românca s-a calificat în turul trei la Madrid
Jaqueline Cristian of Romania celebrates a point against McCartney Kessler of USA during the Mutua Madrid Open 2024, ATP Masters 1000 and WTA 1000, tennis tournament on April 22, 2024 at Caja Magica in Madrid, Spain
Jefuită de două ori în șase luni, în același loc: suma care i-a dispărut și cum a reacționat
timofeeva
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Detalii despre ultimul acționar de la Farul Constanța: ”S-ar bate financiar de la egal la egal cu Gigi Becali!”
Detalii despre ultimul acționar de la Farul Constanța: ”S-ar bate financiar de la egal la egal cu Gigi Becali!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Cum era să-și piardă Sergiu Nicolaescu un picior în „Mihai Viteazul"? „A fost la minute de amputare"
Cum era să-și piardă Sergiu Nicolaescu un picior în „Mihai Viteazul"? „A fost la minute de amputare"
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea a povestit secretul calificării în turul 3 de la Madrid Open: ”Adversara a simțit asta!”
profimedia-0802709366

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”