• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

România va juca pe teren propriu împotriva Luxemburgului, în turul I al Grupei a doua a zonei Europa/Africa a Cupei Davis (al treilea eşalon valoric al competiţiei). Naţionala noastră a fost cap de serie la tragerea la sorţi.

Luxemburg a promovat din eşalonul al patrulea valoric în acest an, după ce a câştigat o grupă cu San Marino, Albania şi Liechtenstein şi s-a impus în play-off în faţa Macedoniei.

Vedeta luxemburghezilor este veteranul Gilles Muller, 34 de ani, locul 26 ATP la simplu şi 102 la dublu, însă acesta nu a participat la întâlnirile din acest an. Muller a jucat ultima dată în Cupa Davis în 2015.

La Sozopol, în Bulgaria, unde Luxemburgul a promovat în Grupa a doua euro-africană, echipa căpitanului-nejucător Johny Goudenbour a fost reprezentată la simplu de doi jucători fără clasament ATP în acest moment: Ugo Nastasi, 24 de ani, fost loc 656 ATP, în 2015, şi Christophe Tholl, 22 de ani, fost loc 1.639 ATP, în 2016.

Alex Knaff, locul 1.285 la dublu, face de obicei pereche cu Tom Diederich, şi el fără clasament ATP.

Luxemburg are doar trei jucători în ierarhia ATP la simplu şi tot trei la dublu.

Meciurile din turul I sunt programate pe 3 şi 4 februarie 2018. Pentru a reveni în Grupa I a zonei Europa/Africa, România trebuie să treacă trei tururi. Dacă vor pierde cu Luxemburg, "tricolorii" vor juca un tur play-off pentru menţinere/retrogradare.

România a retrogradat din Grupa I pentru prima oară după 1993 după eşecul din Israel, scor 0-5.

Din echipa română de la Ramat Hasharon au lipsit însă cei mai buni jucători, Marius Copil, Horia Tecău şi Florin Mergea.

România - Luxemburg se va disputa după noul sistem introdus de anul viitor în grupele zonale ale Cupei Davis. Astfel, meciurile se vor disputa două zile, după sistemul cel mai bun din trei seturi. Conform acestui proiect, în prima zi se vor juca două partide de simplu şi cea de dublu, iar în cea de-a doua zi ultimele două meciuri de simplu, toate după sistemul cel mai bun din trei seturi.

Loturile echipelor au fost mărite de la patru la cinci jucători. Dacă o echipă îşi va asigura victoria după patru meciuri, al cincilea joc nu se va mai disputa, iar dacă are avantaj de 3-0 se va juca doar un al patrulea meci, după sistemul cel mai bun din trei seturi.

Celelalte întâlniri din Grupa a II-a sunt următoarele:

Maroc - Georgia
Slovenia - Polonia
Zimbabwe - Turcia
Egipt - Norvegia
Danemarca - Irlanda
Tunisia - Finlanda
Lituania - Estonia.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT