• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Simona Halep va avea un program destul de aglomerat în continuare. În dorinţa de a-şi lua revanşa după eşecul de la Australian Open, constănţeanca va participa în februarie, pe lângă meciul de Fed Cup cu Cehia, la Dubai şi Doha.

Deşi Ilie Năstase a sfătuit-o pe Halep, după înfrângerea cu Shuai Zhang (133 WTA), să ia o pauză de cel puţin o lună pentru a se reface 100% atât din punct de vedere fizic, cât şi mental, Simona va risca. Astfel, în conferinţa de presă de după meciul contra chinezoaicei, campioana noastră a dezvăluit că va participa la Dubai şi Doha, după ce va fi prezentă la Cluj, pentru meciul împotriva Kvitovei&Co (începutul lunii februarie).

Eliminarea prematură suferită la primul Grand Slam al anului îi va cauza Simonei Halep un "deficit" de 420 de puncte în ierarhia WTA, după ce anul trecut a jucat în sferturile de finală ale competiţiei. Astfel, Halep va încerca să recupereze din pierderea de la Australian Open modificându-şi programul în luna februarie.

În 2014, Simona Halep a câştigat turneul Premier 5 de la Doha, apoi s-a retras în turul I la competiţia Premier de la Dubai. În 2015, turneele de la Doha şi Dubai au făcut rocada atât ca ordine în calendarul WTA, cât şi în ceea ce priveşte categoria. Qatar Open a retrogradat la categoria Premier, iar Dubai Duty Free Tennis Championships a urcat la Premier 5.

În aceste condiţii, Halep a decis să-şi apere în Emirat cele 900 de puncte acumulate la Doha, unde cucerise trofeul în anul precedent, şi să renunţe la participarea la concursul din Qatar.

Anul acesta, situaţia revine la cea din 2014. Astfel turneul de la Doha este Premier 5, cu premii mai mari şi puncte mai multe decât concursul din Dubai, redevenit Premier (900 de puncte faţă de 470 şi 2,5 milioane de dolari faţă de 1,7 milioane de dolari). Alegând la fel ca în 2015, jucătoarea din Constanţa nu intenţiona să meargă în Emiratele Arabe Unite şi să-şi apere titlul de anul trecut, ea nefiind pe lista jucătoarelor publicată pe site-ul oficial, pe care figurează, printre altele, Serena Williams, locul 1 WTA, Garbine Muguruza, locul 3 WTA şi Agnieszka Radwanska, locul 4 WTA.

Pierzând atât de devreme în Australia, Simona Halep se gândeşte să meargă şi la Dubai, urmând probabil să solicite organizatorilor un wild card pentru a intra pe tabloul principal de simplu.

Pentru cea mai bună jucătoare de tenis din România urmează şi o lună martie dificilă, în care va avea de apărat 1.000 de puncte pentru titlul de la Indian Wells şi 390 de puncte pentru semifinala de la Miami. După Australian Open, Simona va pierde aproape sigur poziţia secundă în clasamentul WTA.