• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Miami, după o partidă în care doar în prima manşă s-a pus problema învingătoarei. Sportiva noastră a trecut cu 6-4, 6-1 de Julia Goerges (Germania, 66 WTA).

În revenire de formă după problemele avute în debutul anului, când accidentările şi lipsa formei au determinat-o să părăsească devreme aproape toate competiţiile la care a participat, Simona se simte excelent în Statele Unite.

Ea a trecut peste problemele stomacale care au determinat-o să declare forfait în proba de dublu de la Miami şi a avut o prestaţie foarte bună, mai ales în manşa secundă a disputei cu Goerges.

Partida nu a început tocmai bine pentru româncă, ea vâzându-se condusă la un moment dat cu 3-0. A revenit imediat, ajutată şi de serviciu (70% procentaj în primul set), câştigând 6 din următoarele 7 game-uri. Finalul a fost unul de foc, Halep salvând 6 mingi de break ale adversarei în utlimul game.

Afectată de ratările din manşa anterioară, germanca a greşit tot mai mult în setul secund. În paralel, Simona a ridicat nivelul. Şi-a asumat riscuri, a accelerat în majoritatea punctelor şi a obţinut o victorie firească, la capătul a mai bine de o oră şi jumătate de joc. De menţionat că în cel de-al doilea set Simona nu i-a oferit adversarei nici măcar o oportunitate de a face break.

În turul următor, Simona va avea parte de o dispută destul de uşoară, cel puţin pe hârtie. Halep o va întâlni pe Heather Watson, care a trecut după un meci maraton de Yanina Wickmayer (3-6, 7-5, 6-3). Până în prezent cele două sportive s-au întâlnit de două ori, de fiecare dată victoria revenindu-i campioanei noastre.

De notat şi faptul că Simona a scăpat de un alt adversar redutabil de pe jumătatea sa de tablou. Petra Kvitova s-a înclinat, neaşteptat, în două seturi, în faţa Makarovei. Halep ar fi putut da în semifinale peste sportiva cehă. Pe Makarova, constănţeanca a învins-o clar săptămâna trecută, la Indian Wells.

STATISTICA MECIULUI


 

LIVE TEXT

6-4, 6-1, BREAK, SET şi MECI HALEP! - Simona încheie meciul cu un alt break şi se califică în optimile de finală ale turneului de la Miami, unde o va întâlni pe britanica Heather Watson. 

6-4, 5-1, game Halep - A cincea favorită de la Miami nu i-a lăsat nicio şansă de a reveni în meci adversarei sale şi este la un singur game de calificarea optimile de finală ale turneului din Florida. 

#Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au fost eliminaţi din turneul de dublu de la Miami, după ce au pierdut şi setul al doilea al meciului cu tandemul Chardy/Martin. La fel ca în primul act, campionii de la Wimbledon au cedat la tie-break, scor 4-7

6-4, 4-1, BREAK Halep! - Simona a fructificat al treilea "break point" din acest game şi se desprinde probabil decisiv în setul doi. Românca urmează la serviciu şi are şansa de a duce scorul la 5-1. 

6-4, 3-1, game Halep - Nu fără emoţii, Simona păstrează avantajul oferit de break-ul obţinut în game-ul precedent şi ia o opţiune serioasă pentru câştigarea meciului. 

6-4, 2-1, BREAK Halep! - De această dată, Simona Halep a profitat de prima minge de break pe care a avut-o şi a câştigat pe serviciul adversarei, având şansa de a se desprinde în actul secund al întâlnirii. 

Statistica primului set. Goerges a avut mai multe lovituri direct câştigătoare, dar a şi comis mai multe erori neforţate.

6-4, 1-1, game Halep - Simona egalează rapid, după ce şi-a făcut serviciul la 0. 

6-4, 0-1, game Goerges - Setul secund începe cu două mingi de break ratate de Simona, care a comis câteva erori neforţate ce i-au permis adversarei sale să revină şi să câştige game-ul.

#O pauză ceva mai lungă şi un scurt schimb de replici ceva mai dur între arbitrul de scaun şi Julia Goerges, înainte de reluarea meciului. Jucătoarea din Germania este la serviciu

#După ce a câştigat primul set, Simona Halep a avut o nouă discuţie cu Darren Cahill. 

6-4, GAME şi SET HALEP! - După cel mai disputat game al meciului, Simona se impune în primul set, care a durat aproape o oră. Românca a materializat a doua şansă de set de care a beneficiat şi a salvat nu mai puţin de şase mingi de break ale lui Goerges.  

5-4, game Goerges - Jucătoarea din Germania a întrerupt seria câştigătoare a Simonei, care, însă, va servi pentru câştigarea primului set. În pauză, Darren Cahill a coborât pe teren pentru a discuta cu eleva sa. 

5-3, game Halep - Simona stă excelent din punct de vedere al încrederii şi acum este mult mai relaxată. O confirmă faptul că şi-a făcut serviciul fără emoţii, la 0. 

#În pauza dintre game-urile 7 şi 8 din primul set, Julia Goerges şi-a chemat antrenorul

#În acelaşi timp cu meciul Simonei, pe un teren alăturat, perechea Tecău/Rojer a pierdut primul set din confruntarea cu Chardy/Martin. S-a mers fără break până în tie-break, unde favoriţii numărul 1 au avut două mingi de set. Nu le-au fructificat, iar adversarii s-au impus la "7".

4-3, BREAK HALEP! - Simona trece pentru prima oară la conducere, după cel mai disputat game de până acum. Românca a irosit două mingi de break înainte de a câştiga în cele din urmă al patrulea game la rând. Goerges nu mai este la fel de sigură ca în startul meciului şi comite mai multe erori neforţate în momentele importante ale jocului. 

3-3, game Halep - Este rândul Simonei să câştige trei game-uri la rând, prin care a reuşit să egaleze scorul în primul set. 

2-3, BREAK Halep! - Simona revine în meci, după ce a întors de la 0-30 şi a profitat de câteva erori neforţate ale Juliei Goerges. În acelaşi timp, a cincea jucătoare a lumii a închis game-ul cu o lovitură superbă, una dintre cele mai frumoase reuşite astăzi. 

1-3, game Halep - Nu fără probleme (a fost nevoită să revină de la 15-30), Simona reuşeşte să întrerupă seria pozitivă a adversarei şi câştigă primul game în această întâlnire. 

0-3, game Goerges - A 66-a jucătoare a lumii se desprinde în primul set, după ce a reuşit să anuleze o minge de break a Simonei. Adversara româncei este mai agresivă şi loveşte foarte bine şi foarte puternic, ceea ce îi permite să controleze meciul destul de clar până în acest moment. 

0-2, BREAK Goerges! - Simona Halep a anulat două mingi de break, dar un retur fantastic şi un lung de linie pe măsură i-au adus Juliei Goerges primul game câştigat contra serviciului din acest meci. 

0-1, game Goerges - Jucătoarea din Germania câştigă pe propriul serviciu primul game al acestui meci, însă nu fără emoţii.

A început meciul, cu Julia Georges la servicu. 

#Este a treia întâlnire dintre cele două jucătoare. Scorul duelurilor directe este 1-1

#Cele două jucătoare sunt deja pe teren şi se încălzesc


 

UPDATE 19:13 Darren Cahill a dat asigurări că prezenţa Simonei pe teren în această seară nu e pusă sub semnul întrbări. Halep acuzase dureri de stomac şi se retrăsese deja din competiţia de dublu de la Miami.

Simona s-a antrenat normal astăzi, astfel că există toate premisele ca la startul meciului să fie cât mai aproape de 100%.