• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Simona Halep recunoşte că este mai liniştită după ce a reuşit să urce pe locul 1 în clasamentul mondial, însă rămâne cu picioarele pe pământ şi spune statutul de lider mondial i-a adus şi o motivaţie în plus.

"În viața de zi cu zi nu s-a schimbat mai nimic, însă în interiorul meu s-a schimbat, într-adevăr. Este o împlinire profesională pe care am așteptat-o de mult. Mă simt mult mai liniștită, dar totodată mă simt mult mai motivată, însă sunt cu picioarele pe pământ.

Încă nu am avut posibilitatea să joc meciuri, să joc turnee, ca să pot spune dacă e o presiune mai mare. Acum nu simt. Chiar m-am relaxat puţin. Din cât mă cunosc, cred că va fi mai bine decât a fost în acest an", a declarat constănţeanca de 26 de ani, într-un interviu pentru Europa FM.

Satisfacţia de a urca pe locul 1 mondial a fost cu atât mai mare cu cât această performanţă a venit după o săptămână în care a reuşit în sfârşit să o învingă pe Maria Sharapova. Rusoaica a câştigat precedentele şapte dueluri directe.

"Sentimentul după ce am câştigat contra Mariei a fost parcă puţin diferit, dar tot atât de profund. M-am bucurat nespus, a fost o bătălie de lungă durată cu ea. Acum a fost o împlinire că am putut să câştig cu ea.

Poate am fost mai motivată, atitudinea mea a fost mai hotărâtă, iar după meciul de la US Open am simţit că dacă progresez la serviciu, am o şansă mare în faţa ei. Şi aşa a fost. Mental am privit altfel meciul şi am avut mai multă încredere", a explicat Simona Halep.