• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

La fel ca la Indian Wells, Simona Halep s-a oprit în sferturile de finală de la Miami, acolo unde a fost învinsă de Timea Bacsinszky, în trei seturi, 6-4, 3-6, 2-6. Favorita numărul 5 a explicat în exclusivitate pentru Digi Sport motivele pentru care a pierdut meciul.

"Cred că la unele puncte trebuia să fiu un pic mai agresivă, să iau conducerea jocului şi fizic cred că trebuia să fiu mult mai bine astăzi, dar umiditatea m-a cam stors, am transpirat foarte mult şi într-un final nu prea mai aveam energie să duc în raliurile lungi. Sunt ok, sunt destul de pozitivă, dar, bineînţeles, supărată că am pierdut, dar merg înainte şi o să muncesc mai mult ca să fiu mai bine pregatită fizic.

A jucat ea foarte bine, nici eu nu am jucat la cel mai înalt nivel al meu, dar e normal să nu joc la cel mai înalt nivel, pentru că am avut perioade grele, dar ea a fost foarte bună, a jucat un tenis bun şi astăzi a fost mai bună ca mine şi a meritat să câştige", a recunoscut Halep.

Acesta a fost al treilea meci din 2016 pierdut de Simona după ce şi-a adjudecat primul set. Românca de 24 de ani admite că şi căldura excesivă din Florida a avut un rol decisiv în eşecul ei de marţi.

"Nu ştiu dacă a fost foarte bun primul set. L-am luat, l-am câştigat, dar a fost un set greu, am încercat să joc ceea ce trebuia să joc la meciul acesta. Am reuşit să-l iau într-un final, dar, după aceea, cred că şi pauza dintre seturi a fost un pic cam lungă şi mi s-a terminat un pic energia, iar ea a venit mai motivată de la vestiare", a adăugat Simona Halep.

Astfel, Halep încheie turneele de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells şi Miami cu două prezenţe în sferturi, după ce anul trecut câştiga în California şi juca în semifinale în Florida. Eşecul de marţi poate avea repercusiuni asupra prezenţe ei în Top 5, deoarece Victoria Azarenka o poate depăşi. Halep nu poate coborî însă mai jos de locul 6 WTA.

Interviu exclusiv realizat la Miami de Dan Mutuliga

VIDEO CU DECLARAŢIILE SIMONEI HALEP