• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

După ce a ratat șansa de a trece pe primul loc în lume de trei ori în această vară, la Roland Garros, Eastbourne și Wimbledon, Simona Halep poate ajunge, acum, din nou pe prima treaptă a ierarhiei WTA.

Ea poate deveni lideră mondială după turneul de la Toronto, care va avea loc săptămâna viitoare și va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport. Totul depinde însă de rezultatele ei din această săptămână de la Washington și de cele ale Karolinei Pliskova, actuala lideră WTA, în Canada.

Simona Halep a început foarte bine sezonul de hard, cu o victorie în fața lui Sloane Stephens, în primul tur de la Washington, turneu din categoria International. Datorită acestui succes, românca a redus distanța care o separă de Pliskova la 951 de puncte.

În funcție de parcursul ei în capitala Statelor Unite, Simona poate să se apropie și mai mult de sportiva din Cehia. Iată și cum poate reduce ea distanța față de Pliskova, în funcție de faza pe care o va atinge la Washington:

Sferturi de finală: -921 puncte
Semifinale: -871 puncte
Finală: -801 puncte
Campioană: -701 puncte

Trebuie spus că, pentru ca Halep să aibă șanse matematice la Toronto să treacă pe primul loc, ea trebuie să ajungă cel puțin în finală la Washington.

Dacă va ajunge în ultimul act la Washington, ea va trebui, apoi, să câștige Rogers Cup, la Toronto, lucru pe care l-a făcut și în urmă cu un an, atunci când turneul a avut loc la Montreal. Ca să devină și lideră mondială, Karolina Pliskova nu va trebui să treacă de turul al doilea, fază în care va intra direct, întrucât va beneficia de un ”bye” în runda inaugurală, la fel ca românca.

În situația în care Halep va câștiga turneul de la Washington, iar, apoi se va impune și în Canada, ea va trece pe primul loc în lume dacă Pliskova nu va depăși faza sferturilor de finală.

Nu este rău că sunt atât de aproape de locul 1. Dar unii oameni observă doar că încă n-am ajuns acolo. Eu văd lucrurile puțin diferit. Sunt dezamăgită că n-am reușit să tre pe primul loc, dar încă văd lucrurile pozitive. E important că sunt aproape. Așa că sunt încrezătoare, dar acum va fi ceva diferit pe terenurile de hard și va trebuie să-mi dau un restart”, a spus Halep, la Washington.

Mai trebuie amintit și faptul că, săptămâna viitoare, nicio jucătoare nu va avea de apărat puncte, întrucât, în urmă cu un an, în această perioadă a avut loc turneul olimpic de tenis de la Rio 2016.

Indiferent de ceea ce se va întâmpla la Toronto, primul loc în lume poate fi din nou în joc la Cincinnati, în săptămâna ce va urma turneului canadian. Acolo, Pliskova, care s-a impus în urmă cu un an, va trebui să apere 900 de puncte, iar Halep, 350, după ce s-a oprit în semifinalele competiției din Ohio, din 2016.

În această săptămână, Digi Sport transmite ÎN DIRECT turneele de la Washington (ATP 500 și WTA International) și Stanford (WTA Premier).

Simona Halep va juca joi, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, în turul al doilea de la Washington, împotriva Marianei Duque Marino. Meciul va fi redat în format LIVE VIDE&TEXT și pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.

Tot în această seară, de la ora 21.00, ÎN DIRECT la Digi Sport 3, are loc şi duelul 100 % românesc din turul secund de la Washington, dintre Monica Niculescu şi Patricia Ţig.

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT