• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Horia Tecău e principal favorit al probei de dublu de la Australian Open, alături de Jean-Julien Rojer, și s-a calificat joi de dimineață în turul doi la Melbourne. A vorbit apoi despre adversarii din acest an în circuitul ATP, dar și despre planurile pentru noul sezon. Românul a recunoscut că pentru el devine deranjant că încă mai primește felicitări pentru succesele de anul trecut.

“Sunt mulți băieți care continuă să ne felicite, tinde să devină deranjant. Am primit felicitări pentru anul trecut, acum e alt an. A fost un an extraordinar pentru noi, am încheiat anul pe locul 1, am prins multă încredere. Acum ne-am întors la muncă, vom folosi tot ce am învățat anul trecut, toate experiențele incredibile, în acest an. Alți băieți ne privesc diferit, mulți știu cât de mult am muncit, respectă asta și ce am realizat anul trecut.”, a spus Horia, după victoria de joi, în fața perechii Martin Klizan (Slovacia)/Serghiy Stakhovsky (Ucraina).

Apoi, jucătorul în vârstă de 31 de ani a analizat rivalii din noul sezon: “Frații Bryan vor fi mereu una dintre cele mai bune perechi ale lumii, care vor lupta pentru primul loc. Alte perechi noi, redutabile în acest an cred că vor fi Murray / Soares, Kontinen și Peers, au deja câte un titlu fiecare, și-au început foarte bine parteneriatul. Matkowski și Kubot sunt cuplu puternic, Lindstedt / Inglot la fel, sunt câteva perechi interesante, noi... Va fi un an extrem de provocator pentru noi, dar ne place că am progresat și că putem să continuăm ce am construit în ultimii doi ani, să încercăm să fim și mai buni ca echipă.”

În 2015, Horia Tecău a cucerit primul său titlu de Grand Slam, la Wimbledon, apoi a învins în Turneul Campionilor și a terminat sezonul pe locul unu în lume la dublu.

În turul al doilea la Australian Open, cuplul româno-olandez, semifinalist anul trecut la Melbourne, va înfrunta perechea Benjamin Becker (Germania)/Dominic Thiem (Austria), care s-a impus cu 6-3, 7-6 (4) în dauna perechii Paolo Lorenzi (Italia)/Guido Pella (Argentina).