• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Simona Halep s-a aflat pe lista celor care nu au participat la Jocurile Olimpice, invocând pericolul virusului Zika. Totuși, prietenul Horia Tecău, cu care a făcut pereche la dublu mixt în carieră, a anunțat că acesta a fost doar un pretext al sportivilor pentru a nu participa la competiția de la Rio.

“Cât am stat la Rio, zece zile, nu am auzit o dată cuvântul Zika, nu am văzut un ţânţar. Pur şi simplu cred că a fost un alt motiv al sportivilor care nu şi-au dorit să participe”, a spus Tecău, în cadrul unei conferințe de presă.

”A fost foarte greu să decid că nu merg la Rio, nu era tocmai ce îmi doream, dar am vorbit foarte mult şi m-am consultat cu medicii, cu familia mea, cu cei care îmi sunt alături tot timpul şi am decis că sănătatea este pe primul loc şi că trebuie să am grijă de mine aşa cum am făcut-o mereu şi cu accidentările", a comentat numărul 5 WTA, în cadrul unei conferinţe de presă susținută în luna iulie.

Directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Margaret Chan, îndemna la începutul lunii iunie la o examinare a riscurilor unei menţineri a Jocurilor în august, "având în vedere nivelul actual al îngrijorării la nivel internaţional".

În total 151 de cercetători au trimis în luna mai o scrisoare deschisă OMS, în care îndemnau la o amânare sau la o mutare a JO.

OMS a declarat în februarie o urgenţă la nivel internaţional în legătură cu virusul Zika. Acesta le provoacă adulţilor doar simptomele unei gripe inofensive, însă provoacă microencefalie bebeluşilor ale căror mame sunt infectate în timpul sarcinii.

Din 2017, vor fi 56 de turnee WTA: 23 de turnee Premier și 33 de turnee International, toate transmise EXCLUSIV de Digi Sport pentru următorii 5 ani.