• Tenis: Turneul Campioanelor: Elina Svitolina - Caroline Wozniacki (16:30), ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Ilie Năstase, cel mai bun jucător de tenis din istoria României, nu a pus-o la colț pe Simona Halep, după eliminarea acesteia încă din primul tur al primului Grand Slam al anului.

Într-un interviu acordat pentru Digi Sport, Năstase spune că niciun jucător de pe planetă nu-și poate programa vârful de formă la un astfel de turneu, dar este convins că nici măcar Simona nu se aștepta să iasă din primul tur la Australian Open.

”Cred că ea, în primul rând, nu se aștepta. Nu-i tocmai plăcut să pierzi în primul tur, dar se mai întâmplă. Văd că a pățit la fel și Wozniacki. Nu putem să ne planificăm cea mai bună formă la un turneu de Grand Slam. Trebuie să înțelegem că poți avea și contraperformanțe în sport.
Eu, dacă aș fi în locul ei, m-aș reface complet și după aceea aș începe turneele”, a spus Năstase.

”Nimeni nu-și poate programa ce turneu să câștige!”

Fostul mare sportiv este convins că Halep poate avea un an foarte bun și spune că Simona poate produce performanțe notabile pe zgură.

”Mai sunt încă trei turnee de Grand Slam, nu a specificat pe care vrea să le câștige. În plus, nimeni nu poate să-și programeze ce turneu să câștige, dar eu zic că are mari șanse la Roland Garros, deoarece a crescut și a învățat tenisul pe zgură, acolo este marea șansă a ei”, a mai spus fostul jucător de tenis.

Ilie Năstase a mai spus, tot pentru Digi Sport care este marea problemă pe care trebuie săo rezolve Simona.

”În primul rând, fizic trebuie să fie ok, că ea se plânge mereu. Cu cât joci mai mult, cu atât accidentarea e mai mare și efortul pe care-l depune pune presiune pe glezna ei sau ce are ea exact”, a adăugat Năstase pentru Digi Sport.