• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Horia Tecău şi Coco Vandeweghe (SUA) au fost învinşi de cuplul Bruno Soares (Brazilia)/Elena Vesnina (Rusia), scor 4-6, 6-4, 5-10, în finala probei de dublu mixt de la Australian Open, după un meci care a durat o oră şi 21 de minute.

Tecău şi partenera sa au condus cu 3-1 şi 4-2 în primul set, dar apoi au pierdut următoarele patru game-uri. Cei doi nu au mai ratat şansa de a închide setul doi, după ce au avut 4-0 şi 5-1.

Şi în super tie-break perechea româno-americană a avut un început bun, conducând cu 3-0, dar apoi a pierdut şase puncte la rând. Deşi Tecău şi-a făcut ambele servicii şi a dus scorul la 5-7, adversarii nu au mai pierdut niciun punct şi s-au impus în cele din urmă.

"A fost a treia finală de dublu mixt aici şi mereu e o plăcere să vin şi să joc aici. Mi-aş dori să revin aici în următorii 20 de ani.

Îi mulţumesc lui Coco. A fost distractiv să joc cu ea în această săptămână. A fost o chestie de ultim moment şi acum suntem aici, după ce am avut şansa de a câştiga acest turneu. Sper să mai jucăm împreună", a declarat Tecău, la finalul meciului.

Tecău şi colega sa au reuşit 9 aşi (3 pentru adversari), au făcut 3 duble greşeli (3 şi pentru Soares/Vesnina) şi au avut mai multe mingi direct câştigătoare (36-27), raportul erorilor neforţate fiind echilibrat (11 pentru învinşi, 10 pentru învingători), diferenţa fiind făcută de faptul că Soares şi Vesnina au fost mai buni în momentele importante.

La punctele făcute cu primul serviciu, Tecău şi Vandeweghe au fost egali cu adversarii (70%-70%), iar învingătorii au fost mai buni la punctele reuşite de pe al doilea serviciu (56% faţă de 38%).

Horia Tecău şi Coco Vandeweghe au primit un cec de 78.500 de dolari australieni, în timp ce câştigătorii au fost recompensaţi cu 157.000 dolari.

Anul trecut, Tecău şi Lucie Hradecka (Cehia) au pierdut în primul tur la Melbourne, iar în 2014 Horia a jucat finala alături de Sania Mirza (India), pierzând în faţa perechii Kristina Mladenovic (Franţa)/Daniel Nestor (Canada).

În 2012, Horia Tecău a câştigat titlul la dublu mixt, alături de americanca Bethanie Mattek-Sands - 6-3, 5-7, 10-3 cu Elena Vesnina (Rusia)/Leander Paes (India).