• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Invitat la emisiunea "Digi Sport Matinal", Horia Tecău a dezvăluit că speră să îşi poată apăra titlul cucerit anul trecut la Turneul Campionilor, alături de Jean Julien Rojer. Românul ocupă în acest moment locul 9 în ierarhia ATP Doubles şi nu e calificat la competiţia care va fi ÎN DIRECT la Digi Sport, în noiembrie.

Horia Tecău începe recuperarea după accidentarea suferită la metatarsian, motiv pentru care a fost forţat să ia o pauză totală mai bine de o lună.

De luni va reveni pe teren, iar Turneul Campionilor, pe care Tecău şi Rojer l-au câştigat în 2015, bate la uşă. Cei doi ocupă în acest moment locul 9 in clasamentul ATP Doubles Race şi încă nu şi-au asigurat prezenţa la turneul de la Londra, care va încheia sezonul, în noiembrie.

"Mai am trei turnee de jucat, Stockholm, Viena şi Paris, ca să ajung la Turneul Campionilor. Chiar dacă nivelul meu de tenis a luat pauză cinci săptămâni, am încredere că o să-mi intru repede în formă", a spus Tecău.

Partea calculată a dublului cu Florin Mergea, Horia a povestit cum decurge relaţia începută la 8 ani. Cei doi fac pereche în Cupa Davis, dar au reprezentat România şi la Jocurile Olimpice de la Rio, unde au câştigat argintul, prima medalie olimpică din istoria tenisului românesc.

"Florin e un jucător foarte temperamental, îi place să joace spectaculos. Are nevoie în momentele de tensiune să primească nişte indicaţii specifice. Eu sunt mai calm, mai tăcut pe teren, mai calculat, analizez mult", a explicat jucătorul de 31 de ani.

Horia Tecău şi Florin Mergea sunt născuţi la doar o săptămână distanţă, pe 19 şi 26 ianuarie 1985.