Ce mare-i poarta

23.07.2012, 13:51
eu

Ce mare-i poarta!

Rapid a obținut în etapa I o remiză norocoasă, contra unui FC Vaslui risipitor. Norocul ajunge rar pe șinele din Giulești, dar punctul "ciupit" la debut, în fața lui Șumudică, nu maschează problemele cu care se confruntă Ioan Ovidiu Săbău.

La capătul unui meci încheiat 2-2, pe care l-ar fi putut pierde fără drept de apel, nou-instalatul Săbău promite că vom vedea în acest sezon un Rapid de titlu. Cu siguranță, formula experimentală care a remizat cu FC Vaslui va mai cunoaște schimbări/îmbunătățiri în săptămânile următoare. 

Luând în calcul situația medicală și cea a noilor achiziționați din lotul vișiniu, e de așteptat ca "plombele" Roman, Voicu sau Oros să fie retrase cât de curând pe bancă. Sau, după caz, în tribune, acolo unde Pavlovic poate înfuleca liniștit din câțiva hamburgeri, alături de fratele Glauber. 

Nicio soluție actuală din lot nu-i asigură însă lui Săbău zona terenului care doare cel mai tare. Poarta. Eh, Bistrița e o echipă care a trăit multe în fotbalul românesc - asta o spun destui - dar un portar campion n-a ieșit niciodată dintre buturile Gloriei. Iar lumea țipă că Albuț e cam...slăbuț, deși, trebuie menționat, bulevardul din centrul apărării rapidiste nu poate fi acoperit doar cu mănușile.

"E o problemă cu portarul!", s-a panicat George Copos după meci. "Dolha ar fi o soluție", speră președintele Zotta. Sigur este că, până pe 31 august, rapidiștii au timp să rezolve problema. 

Până atunci, cel ce i-a fost locotenent lui Tătărușanu timp de 2 sezoane va trece printr-o experiență dificilă. Va încerca să își smulgă de pe el eticheta pe care scrie "De duzină", iar asta o va putea reusi doar prin câteva reflexe si parade salvatoare. Insa, având un patron exigent și fani pretențioși, povara lui Albuț este foarte mare. Posibil, prea mare. 

Mai ales când te gândești că (altădată "uefantasticul") Dani Coman ar fi ieșit în fața lui Wesley și probabil ar fi salvat, cu o lovitură de cap curajoasă sau cu o alunecare pricepută, primul gol marcat pe Giulești in noul sezon.


"Pentru portari e mai greu, noi nu avem posibilitatea să ne ascundem atunci când greșim"
Brad Friedel, portar Tottenham și al naționalei SUA

De același autor
Citeşte alte articole de Alexandru Ghiurcau
Digi24
Starea președintelui iranian Raisi e „incertă” după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. TV iraniană difuzează „rugăciuni”
Starea președintelui iranian Raisi e „incertă” după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. TV iraniană difuzează „rugăciuni”

Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi „a aterizat forțat” duminică...

Descarcă aplicația Digi24

  • 23:00 LIVE Digi Sport Special
  • 23:15 LIVE Super Avancronica
  • 23:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 23:30 Fotbal European
  • 23:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 23:30 Fotbal European
  • 23:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 23:30 Fotbal European
  • Vezi tot programul
  • FOTBAL: Oțelul Galați - ”U” Cluj, 14:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • arsenal

    FOTBAL: Arsenal - Everton, 18:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • Chelsea v Liverpool, EFL Carabao Cup Final, Football, Wembley Stadium, London, UK - 25 Feb 2024

    FOTBAL: Liverpool - Wolves, 18:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 3

  • Erling Haaland of Manchester City celebrates his goal to make it 3-0 during the Premier League match Manchester City vs Wolverhampton Wanderers at Etihad Stadium, Manchester, United Kingdom, 4th May 2024(Photo by Mark Cosgrove/News Images)

    FOTBAL: Manchester City - West Ham, 18:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL:FCSB-RAPID BUCURESTI, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (20.04.2024)

    FOTBAL: Rapid - FCSB, 21:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Spain: REAL MADRID v FC BARCELONA. LA LIGA 2023/2024. ROUND 32.

    FOTBAL: Barcelona - Rayo Vallecano, 20:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 4

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

amp8

Oficial Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

profimedia-0361486840

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Manchester United v Tottenham Hotspur - Premier League - Old Trafford

Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului

laca

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media