Jurnal de autoizolare | Bogdan Andone "se răzbună" pe copii

25.03.2020, 09:52
FOTBAL:CONFERINTA DE PRESA BOGDAN ANDONE FCSB (12.06.2019)

După ce am vorbit aici despre jucătorul-vedetă al uneia dintre echipele de play off, e vorba despre astralul Denis Alibec, am fost curioși să vedem cum trăiește această perioadă antrenorul său.

Bogdan Andone a fost în ultimul timp unul dintre cei mai mediatizați oameni din fotbalul de la noi, mai ales datorită experienței avute în trecutul relativ apropiat la FCSB, dar, în egală măsură, și unul dintre tehnicienii în vogă din fotbalul românesc.

"Din cauza" rezultatelor Astrei pe final de 2019, cu seria aceea extraordinară de opt victorii consecutive în campionat. Calificarea in extremis în această ediție a play off-ului a redimensionat cumva traseul giurgiuvenilor și a coincis cu depășirea unei perioade critice din punct de vedere sportiv. Dar și pentru ei, ca și pentru întregul sport mondial, de fapt pentru întreaga lume, totul s-a oprit în loc.

Mișcare, vorbit cu echipa, studiu și cititul Bibliei

Bogdan Andone este ca orice conațional responsabil și conștient 99,9 % din timp acasă. "O dată la 2 zile ies la pâine și pentru alte mici cumpăraturi de alimente. Din fericire, nu că mă laud, mai ales că e meritul părinților și al socrilor, dispun de o pivniță burdușită cu fel și fel de bunătăți. Nu asta e problema", acceptă provocarea venită din partea noastră de a "completa" în jurnalul de izolare al oamenilor din fotbalul românesc.

Un fanatic nedeclarat al mișcării, Bogdan are amenajat în curtea casei din Pipera inclusiv un teren de mici dimensiuni de fotbal. Rudă prin alianță cu Marius Șumudică nu are probleme cu vecinii în caz că mingile șutate de el ori de băieții săi ajung peste gard, curțile celor doi foști rapidiști fiind despărțite de un gard simbolic.

"Am început perioada asta de izolare cu un drum la magazinele de bricolaj. Am turnat beton, am pus stâlpi, am înălțat plasele din spatele porților și le-am creat toate condițiile fotbaliștilor mei (n.r. ambii băieți sunt legitimați la grupele de copii de la FC Voluntari)".

În lipsa echipei, Bogdan Andone îşi "chinuie" cei doi băieţi

Vremea rea din ultimele zile nu îi scutește de la efort pe sportivii familiei Andone: "Din contră, cred ca se roagă să mai poată ieși pe teren doar ca să scape de ... aparate. Am amenajat tot la subsol o mini sală de forță. TRX, gantere și tot ce trebuie. Ieri erau lați. Mi-au și zis că după perioada asta vor fi cei mai buni la grupele lor de vârstă. Abia se mișcau prin casă", mai povestește amuzat Andone, cel care se "răzbună" pe propriii copii pentru antrenamentele pe care nu le poate face în această perioadă cu Budescu și ceilalți.

În afara activității fizice, Bogdan alocă destul de mult timp și muncii de birou: "Practic, în fiecare zi iau legătura cu staff-ul meu, cu Dani Coman, vorbesc prin rotație cu jucătorii, fie telefonic, fie prin whatsapp pe grup. E dificil de estimat momentul când ne vom putea întoarce pe teren, dar încercăm cu posibilitățile acestea reduse și de la distanță să îi ținem cât putem în formă".

E de asemenea util pentru munca unui tehnician și există ferestre nesperate de timp pentru studiu: "Mă uit pe antrenamente și slavă Domnului sunt atâtea posibilități în ziua de azi, site-uri cu sinteze și programe. De exemplu acum îl urmăresc foarte mult pe Sarri. Metodele lui de pregătire, filosofia lui", mărturisește antrenorul Astrei.

Și nu în ultimul rând, Bogdan Andone este hotărât să ducă la capăt un "proiect de suflet": "Demult mi-am propus să termin de citit Biblia. Am mai încercat eu și în alte rânduri, dar acum cred că voi reuși. În lume s-au creat condițiile pentru o astfel de activitate. A sufletului, a spiritului. Zilnic mă retrag doar eu cu mine într-o cameră și citesc câteva pagini".

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia până în 2027
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia până în 2027

Un oraș liniștit de coastă din statul indian Gujarat a atras mai multă atenție în luna martie decât...

Descarcă aplicația Digi24

  • 12:00 etapa 10 Liga a 2-a: Csikszereda-Gloria Buzau
  • 12:45 LIVE Stirile Digi Sport
  • 13:00 etapa 10 Liga a 2-a: Csikszereda-Gloria Buzau
  • 14:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 14:30 LIVE Premier League: Fulham-Manchester City
  • 15:15 LIVE Stirile Digi Sport
  • 15:30 LIVE Premier League: Fulham-Manchester City
  • 16:30 LIVE Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • haaland

    FOTBAL: Fulham - Manchester City, ora 14:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Tottenham Hotspur v Luton Town, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 30 Mar 2024

    FOTBAL: Tottenham - Burnley, ora 17:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Real Madrid v Bayern Munich - UEFA Champions League - Semi Final - Second Leg - Santiago Bernabeu

    FOTBAL: Granada - Real Madrid, ora 19:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 2

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 19:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • tachtsidis

    FOTBAL: FCSB - CFR Cluj, ora 20:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Alegerea făcută de UEFA, după ce Real Madrid - Bayern s-a lăsat cu o controversă uriașă de arbitraj

UEFA Euro 2028 and Euro 2032 Announcement - UEFA Headquarters

News Alert Reacția lui Marius Șumudică, după ce Dan Șucu l-a sunat să-i comunice decizia luată

FOTBAL:ASTRA GIURGIU-STEAUA BUCURESTI, PLAY OFF LIGA 1 ORANGE (16.04.2016)

S-au încheiat negocierile de la palat pentru Florinel Coman

coman7

Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media