Pauza de țintar

12.06.2012, 14:42
dan filoti-1

În plin Euro, țintarul Ligii I vine să mai anime discuțiile în fotbalul românesc. Cele în care avem dreptul să fim implicați. Ca steliști, dinamoviști, rapidiști și ce-om mai fi.

Adevărul e că ne uităm la acest turneu final și mai spunem că unele meciuri sunt acre. Franța-Anglia, de exemplu a fost necopt, fad, sălciu. Totuși, după prima etapă, adică după ce am văzut fiecare dintre particpante evoluând în Polonia și Ucraina, putem spune că avem o competiție OK.

Primele constatări după această fază? S-a înscris în fiecare dintre primele opt jocuri, marile favorite sunt pe motorină și se încălzesc greu (în afara Germaniei nu a câștigat niciuna), iar vedetele întârzie să iasă la rampă, eroii de până acum fiind din spațiul ex-sovietic. Dar ce eroi! Inconfundabilul Șevchenko cel care la 36 de ani dovedește o dată în plus că fotbalul nu e un sport pentru care certificatul de naștere constituie un reper și tânărul Dzagoev care își va aniversa împlinirea a 22 de ani, o zi după ce Rusia termină de disputat meciurile din grupă. Altfel, pe cât de inediți, pe atât de interesanți liderii grupelor în acest moment: Rusia, Danemarca, Croația și Danemarca.

Revenind la oile noastre, start interesant de campionat cu Steaua-Chiajna în prima etapă. Adică Reghecampf și Ilie Stan într-un duel între doi tehnicieni care au comprimat ca nimeni alții diferența dintre Ghencea și micuța localitate din prelungirea Militariului, dar mai ales discrepanța colosală de valoare și palmares dintre cele două trupe. Tot în week-endul 20-22 iulie Vasluiul lui Porumboiu va începe iar visul de titlu în Giulești. Adică împotriva echipei care i-a bătut și în ultimele două campioante la primul meci al sezonului. Dinamo merge pe terenul nou-promovatei din Severin, Clujul e în familie cu Gaz Metan, iar în ceea ce privește Viitorul lui Hagi, vine muntele la Rege, constănțenii debutând în Liga I împotriva Brașovului.

Sigur, contează și programul atunci când ai obiective mărețe și, la o primă vedere Rapid e cea mai vitregită cu toate meciurile tari în primele zece etape. Steaua începe bine, Dinamo și Clujul au un tabel echilibrat. Dar, până atunci mai e. Am discutat destul despre ce o să fie în România, de dragul fotbalului adevărat suntem datori să ne concentrăm la ce este la Euro.

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
Lecție de curaj de la un copil de 14 ani. Cu mâna fracturată, și-a salvat prietenul de la înec: „Mi-am dat ghipsul jos și am sărit”
Lecție de curaj de la un copil de 14 ani. Cu mâna fracturată, și-a salvat prietenul de la înec: „Mi-am dat ghipsul jos și am sărit”

Lecție de curaj oferită de un copil de 14 ani din Sibiu. Băiatul, cu mâna în ghips, și-a salvat...

Descarcă aplicația Digi24

  • 21:00 LIVE Fotbal European
  • 22:00 Stirile Digi Sport
  • 22:15 Digi Sport Special
  • 22:45 LIVE Fotbal European
  • 23:00 Digi Sport Special
  • 23:45 Stirile Digi Sport
  • 21:00 LIVE Digi Sport Special
  • 22:30 LIVE Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • florin prunea

    MEDIA: Digi Sport Matinal, 10:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Gijon, Spain. June 09, 2024. Diego Sanchez of Real Sporting de Gijon and Fernando Calero of RCD Espanyol in action during the LaLiga Hypermotion match between Real Sporting de Gijon and RCD Espanyol at El Molinon Stadium on June 09, 2024 in Gijon, Spain.

    FOTBAL: Oviedo - Espanyol, 17:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 2

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, 18:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • fotbal european

    MEDIA: Fotbal European, 21:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Exclusiv A negociat "la sânge" cu FCSB și Gigi Becali a spus totul: "E oltean cu tupeu! Cum să îți dau, mă, 150.000?"

gigi becali - prosport

Au promovat după 16 ani! ”Atmosferă sud-americană” în cel mai mare oraș din România care nu a avut echipă în Liga 1

focsani

”Mizerabil”. Nu s-au ferit de cuvinte, după Germania - Scoția 5-1

Germany v Scotland, Group A - UEFA European Championships - Allianz Arena

Tragedie în fotbal: a făcut meciul carierei cu adversara României, iar la 10 zile distanță a murit!

sdsd

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media