Formel 1: GP von Japan 2024 in Suzuka - Das Rennen
Dorit de Red Bull și de Mercedes, Fernando Alonso s-a decis și a semnat!
max-verstappen
Max Verstappen a ieșit învingător în Marele Premiu al Japoniei
11
Fotbalistul dorit de Gigi Becali ar fi perfect pentru FCSB: ”E top! Își poate arăta calitățile mai bine acolo”
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Liga Digi Sport

VIDEO Marele Premiu al Australiei: Kimi Raikkonen a câștigat la Melbourne

17.03.2013, 05:18

Pilotul finlandez al echipei Lotus-Renault, Kimi Raikkonen (33 de ani), a câştigat Marele Premiu al Australiei, prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de spaniolul Fernando Alonso (Ferrari) şi de germanul Sebastian Vettel (Red Bull).

cursa melbourne
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Statistica spune că în 6 din ultimele 10 sezoane, învingătorul de la Melbourne a câștigat și titlul! Șase poziții a recuperat Raikkonen față de grila de start. "Planul nostru a fost bun, am avut o mașină excelentă și eram încrezător înainte de start. Am avut un start bun și totul a mers exact cum ne-am imaginat. Nu știam sigur cum va fi, la prima cursă a anului, dar știam că am o mașină bună și simțeam că va fi o cursă bună. Trebuia doar să trecem cu bine peste primele tururi. Am forțat pe final pentru că mă așteptam să vină ploaia, așa că aveam nevoie de un avans cât mai confortabil", a declarat chiar pe podiumul de premiere învingătorul Raikkonen, aflat la cea de-a 20-a victorie din carieră.

David Coulthard a exclamat la finalul cursei, în comentariul BBC: "Ce start de sezon! Kimi Raikkonen a arătat că este un pilot de clasă. A fost campion mondial la Ferrari și ar fi putut să câștige chiar și mai mult acolo". Finlandezul a pilotat la Ferrari între 2007 și 2009.

Raikkonen, 33 de ani, locul trei în clasamentul piloţilor anul trecut, şi-a trecut astfel în palamares al 20-lea Grand Prix câştigat. Totodată, este a doua victorie pentru Raikkonen de la revenirea sa în Marele Circ, în 2012, după doi ani de pauză.

McLaren, mare dezamăgire


Pe locul 4 în Australia s-a clasat brazilianul Felipe Massa (Ferrari), iar pe 5 a încheiat cursa britanicul Lewis Hamilton (Mercedes). Australianul Mark Webber (Red Bull) a fost al şaselela, fiind urmat în ordine de germanul Adrian Sutil şi de britanicul Paul Di Resta (ambii Force India). Britanicul Jenson Button (McLaren-Mercedes) a fost al nouălea, iar francezul Romain Grosjean (Lotus-Renault) al zecelea.

Patru piloți au abandonat: Niko Hulkenberg, Pastor Maldonado, Nico Rosberg și Daniel Ricciardo. Deși a plouat ușor pe alocuri, cursa nu a rezervat accidente neplăcute, dovadă că la finish au ajuns aproape toți competitorii. Surpriza plăcută a cursei a reprezentat-o Force India, care a bifat locurile 7 (Sutil) și 8 (Di Resta), în condițiile în care neamțul s-a luptat pe podium încă din turul 15. Marea dezamăgire poate fi numită McLaren, care a strâns doar două puncte la debutul sezonului, prin clasarea pe 9 a lui Jenson Button.

MP4-28 este greu de stăpânit, este lent atât în calificări, cât şi în cursă, iar oficialii team-ului de la Woking se gândesc serios să recurgă la monopostul de anul trecut, care, în ciuda unor probleme de fiabilitate, era măcar suficient de rapid.

Următoarea etapă a CM de Formula 1, Marele Premiu al Malaysiei, va avea loc în 24 martie, la Sepang, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.

CLASAMENTUL DUPĂ PRIMA ETAPĂ


LIVE TEXT 

CLASAMENTUL FINAL AL CURSEI

Turul 58/58: VICTORIE PENTRU KIMI RAIKKONEN, după o oră și 30 de minute de cursă!

Deși, statistic, Lotus a arătat în startul sezonului că este un monopost fiabil, puțină lume credea într-o asemenea prestație a lui Raikkonen, ajuns la a 20-a victorie din carieră. Colegul său, Grosjean, termină cursa pe locul 10, aducând un punct important echipei Loutus. Alonso termină pe 2, Vettel pe 3, fiecare la aproximativ 10 secunde distanță unul de celălalt. "Bravo Kimi, ai salvat mult combustibil, ai făcut o cursă genială. Bravo, prietene!", i se transmite în cască finlandezului. Fernando Alonso primește și el complimente de la boxe pentru modul în care a rulat. 

Turul 57: Timp-record în cursă reușit de Raikkonen. Timpul său stârnește entuziasmul la paddock. Doar o problemă tehnică îi mai poate fura finlandezului locul 1. Este pe cale să obțină a doua victorie după revenirea în Marele Circ. 

Turul 56: Șase poziții a recuperat Raikkonen față de grila de start. Alonso a fost aproape de accident după un duel cu întârziatul Charles Pic, dar pilotul de la Ferrari redresează în ultima clipă. De la boxe i se transmite spaniolului să nu mai forțeze inutil, deoarece victoria este oricum compromisă. Opt secunde are Raikkonen avans față de Alonso. O victorie mare pentru Kimi Raikkonen se prefigurează la Antipozi.

Turul 54: Alonso reduce ușor din handicapul față de Raikkonen, care a ajuns deja piloții întârziați. Din 2007 nu a mai fost nordicul lider în campionatul mondial! Se întâmpla la cursa din Brazilia, ultima a anului. Vettel pare resemnat cu locul trei, fiind la mare distanță de Alonso, de la Ferrari. Spaniolul se apropie la 6 secunde de lider. Cam mult de recuperat cu câteva tururi înainte de final!

Turul 52: Webber urcă pe 6, Sutil este pe 7. Aflat în prim-planul cursei până acum, Adrian Sutil a pierdut teren și va trebui să se mulțumească doar cu o clasare în puncte. Fiind o pistă mai rece decât cea din prima parte a întrecerii (este seară la Melbourne), Sutil a avut de suferit din pricina pneurilor. Cursa este controlată lejer de Raikkonen, care are doar două griji acum - menajarea penurilor sale și menținerea lui Alonso la distanță respectabilă.

Turul 50: Cursă tactică splendidă făcută de fostul campion Kimi Raikkonen, care a dejucat toate planurile favoriților. Vettel și Massa luptă pentru ultimul loc pe podium, iar Sutil va avea mult de muncă pentru a-și păstra locul 5, în fața lui Hamilton și Webber. Hamilton este mai rapid și va ataca pe final, având și avantajul sistemului DRS. Situația în top 10 pare să se fi cristalizat, cu 8 tururi înainte de final

Turul 48: CONFIGURAȚIA CLASAMENTULUI DUPĂ 48 DE TURURI

Turul 46: Raikkonen a schimbat în turul 33, are pneuri vechi de 12-13 tururi, în vreme ce Alonso are un avans de câteva tururi, la precedenta intrare. Alonso se apropie amenințător de Adrian Sutil. Spaniolul a recuperat cam 10 secunde față de Sutil în ultimele trei tururi. Conform așteptărilor, Alonso depășește și avansează pe podium. Intră la boxe și Sutil, care revine în cursă pe locul 5, după 22,7 secunde petrecute la boxe. Raikkonen are 7 secunde avans față de Fernando Alonso, pe locul 1!

Turul 43: Hamilton intră la boxe pentru ultimul schimb. Iese după 21 de secunde, pe locul 6. Raikkonen izbutește apoi cel mai bun timp al cursei, devenind noul lider, în timp ce Sutil este la peste 7 secunde în fața lui Alonso, locul trei. Finlandezul l-a depășit fără probleme pe german. 1.29.600, cel mai bun timp al cursei - Fernando Alonso. Daniel Ricciardo abandonează și el, al patrulea pilot al serii australiene.

Turul 40. Sutil conduce din nou cursa, în fața lui Kimi Raikkonen! Vettel a trecut fără probleme de Lewis Hamilton pe linia de start-sosire, iar britanicul este atacat decisiv și de Felipe Massa. Brazilianul trece în cele din urmă, pe perioada de frânare. Hamilton are un segment de cursă total nefericit. Ordinea în top este Sutil, Raikkonen, Alonso. 

Turul 36. Felipe Massa intră la boxe, după colegul Fernando Alonso. Acesta conduce, dar are un avantaj minim. Pastor Maldonado, după abandonul înregistrat: "A fost o cursă dificilă, m-am luptat cu mașina în permanență. Va trebui să învățăm din această experiență, dar avem doar o săptămână la dispoziție". Hamilton se plânge de calitatea pneurilor sale, din cauza temperaturilor scăzute de la nivelul pistei. 

Turul 35: Timp de 1:30.800 pentru Alonso, un nou record de pistă. Paul Di Resta a intrat și el la boxe, într-o cursă entuziasmantă făcută de Force India (locurile 4 și 6). A intrat la boxe și liderul Raikkonen, care ar putea termina ultimele 23 de tururi cu noile cauciucuri. Încă un record pentru Alonso: a finalizat turul de circuit în 1:30.300, un timp cu trei secunde mai slab decât cel al lui Vettel, care i-a adus în calificări pole-position-ul. 

În turul 32 au apărut primii stropi mari de ploaie. Pista a fost ușor umezită, dar nu suficient de mult cât să justifice trecerea la pneuri intermediare

Turul 31. Va intra și Hamilton la boxe, de pe locul secund. Britanicul forțează acum, cu ultimele resurse ale cauciucurilor sale. Alonso îl atacă pentru poziția secundă, dar ibericul nu găsește breșa în defensiva pilotului de la Mercedes. Poate cea mai pasionantă luptă din această cursă are loc abia după turul 30! Alonso a lansat apoi un atac decisiv, iar frânarea târzie a lui Hamilton nu are efectul scontat. Raikkonen are 16 secunde față de Alonso. Hamilton la standuri, iese după 22 de secunde, pe locul 7.

Turul 27: Se anunță ploaie ușoare la Melbourne, iar cei de la boxa lui Ferrari l-au anunțat pe Massa că intemperiile vor apărea în virajele 13 și 14, adică pe ultima porțiune a turului, una destul de tehnică. Massa nu reușește să treacă de Sutil, care continuă prestația solidă

Turul 26: ABANDON ROSBERG! Pilotul german are probleme tehnice și își parchează bolidul pe marginea pistei. Mercedes pierde unul dintre piloți, în condițiile în care Rosberg era pe locul 3 în clasament. Raikkonen are un avans de 13 secunde în top, la mijlocul întrecerii.

Turul 25: CONFIGURAȚIA CLASAMENTULUI DUPĂ 25 DE TURURI

Turul 24. Sergio Perez este doar pe locul 18 - cursă de coșmar pentru mexican. Noul lider, al șaselea al cursei, este finlandezul Kimi Raikkonen. Lotus și-a arătat fiabilitatea în antrenamente, iar acum speră să concretizeze asta în timpul cursei. În acest timp, Sutil reușește un nou record pe pistă! Ploaia pare să amenințe însă circuitul din ce în ce mai mult. 

Turul 22: Sutil intră la boxe și iese excelent după schimbul de pneuri, pe locul 6! Acesta a optat pentru cauciucuri medii, dar va trece la supersofturi pe final. "Mergi cât de tare poți, ai o pistă goală în față!", i se transmite liderului Felipe Massa. Pentru a doua oară în cursă, brazilianul este pe locul 1. Ordinea: Massa, Raikkonen, Hamilton, Rosberg, Vettel. Pe final de tur, Sutil cade pe 7

Turul 21: Intră Alonso, pentru al doilea schimb, astfel că spaniolul pierde locul 5 din clasament. După 21 de tururi, Sutil este singurul pilot care nu a intrat la boxe până acum. Oare va încerca o tactică riscantă, cu o singură oprire? El oricum are un avantaj de o oprire față de rivali, adică și-a asigurat 20 de secunde în fața tuturor piloților implicați pe circuit. 1:31.543 este cel mai rapid tur de pistă în această cursă - "autor" Webber. Vettel, și el la al doilea pit-stop!

Turul 19: Button avansează pe locul 8, dar are de recuperat 20 de secunde până la locul 1. McLaren va efectua trei opriri la boxe, așa cum este anunțat Sebastian Perez, în cască. Mecanicii lui Perez l-au informat că majoritatea echipelor vor apela la aceeași tactică. Rosberg își anunță echipa că are probleme cu sistemul de direcție al mașinii sale

Turul 17: Sutil, deși are pneuri vechi și uzate, face tururi mai bune decât Vettel, care are gume noi. Neamțul pierde teren în ciuda DRS-ului și a prospețimii cauciucurilor.  Interesant de văzut cât va mai rămâne pe circuit Sutil, care are 1,2 secunde în fața locului secund.

Turul 16: Button a intrat în puncte, la fel ca Mark Webber, care este pe locul 10. Australianul a ratat complet plecarea. A intrat la standuri și Perez, în timp ce Sutil rezistă pe prima poziție. Colegul său, Paul Di Resta, doar pe locul 11. Să vorbim puțin și despre plutonul din spate: Pic, Van der Garde și Chilton sunt ultimii clasați, la peste un minut în spatele liderului. 

Turul 15: Sutil urcă pe locul 1! Lui Rosberg i se transmite să protejeze pneurile noi. Vettel ajunge în preajma podiumului, iar primii trei clasați intră într-o secundă și jumătate. Suttil, Vettel, Massa, Alonso - ordinea la "Albert Park"

Turul 14: A schimbat cauciucurile și liderul Hamilton! Sutil va mai rămâne pe circuit, grație strategiei. Perez nu este ajutat de gumele sale, fiind depășit de Massa, Alonso și Raikkonen, dar neamțul de la Force India are parte de un start excelent. 

Turul 12: CONFIGURAȚIA CLASAMENTULUI DUPĂ 11 TURURI

Turul 11: Un singur abandon până acum: Niko Hulkenberg, care a avut probleme tehnice încă din turul 1. Este a treia cursă consecutivă la Antipozi în care acesta nu ajunge la finish. Hamilton are cinci secunde înaintea lui Rosberg, dar britanicul va fi obligat în curând să intre la standuri. Cel mai probabil, majoritatea echipelor vor apela la o strategie cu trei opriri la boxe. 

Turul 9: Kimi Raikkonen face o cursă excelentă până acum și îl presează pe liderul Alonso. Ambii au intrat la boxe în același timp, pentru schimbul de pneuri. În acest moment, Vettel este pe 11, iar ibericul Alonso doar pe 7. Noul lider a devenit Lewis Hamilton, chiar la începutul turului 10. El rămâne pe supersofturi și se descurcă excelent. Rosberg pe 2, Sutil este pe 3! Totuși, atunci când va schimba, Hamilton va reveni pe circuit la aproximativ 10 secunde în urma lui Vettel

Turul 8: Vettel a intrat și el la boxe și schimbă cauciucurile în mai puțin de 5 secunde. Se pierd cam 20 de secunde pe linia boxelor din Australia, pentru o schimbare simplă. Massa a intrat și el la standuri, iar Alonso a preluat șefia cursei

Turul 7: Doar 0.700 de secunde între Vettel și Massa. Alonso este și el aproape, toți piloții de pe podium intrând într-o secundă. Intră la boxe și Webber, după doar cinci tururi, pentru a schimba supersofturile! Tactică similară adoptată de mai multe echipe, care pierd însă mult timp cu această intrare prematură la boxe. Force India punctează cu ambii piloți în acest moment...

Turul 5: Aproape toți piloții au apelat la cauciucuri supersoft, care ar trebui să facă față doar în primele 10 tururi. Gutierrez și Sutil sunt pe "intermediare" și vor conduce cursa la un moment dat, când toată lumea va intra la boxe pentru schimbul de gume. Button, abia pe locul al 9-lea, la 11 secunde și jumătate față de Vettel. El a intrat la boxe și a schimbat supersofturile cu cauciucurile intermediare

Turul 3: Massa și Alonso sunt cei mai rapizi piloți pe pe circuit în primele două tururi. Hamilton a compactat grupul de patru piloți din top. Mark Webber a avut un start slab și speranțele sale la un prim podium al carierei la Melbourne sunt serios afectate

Turul 1/58: START ÎN NOUL SEZON! Start excelent al lui Vettel, care intră primul în virajul de debut! Alonso a urcat pe 3, Massa este pe 2. Plecare lansată a campionului, care a pus deja jumătate de secundă între el și următorul clasat. Raikkonen a câștigat și el câteva locuri după primii kilometri

Este ploaie în jurul circuitului, iar echipele se așteaptă și la o cursă pe circuit ud. 24 de grade este temperatura la nivelul pistei - startul sezonului este aproape!


GRILA DE START

1. Sebastian Vettel (Red Bull) - 1:44.657, 1:36:745, 1:27.407

2. Mark Webber (Red Bull) - 1:44.472, 1:36.524, 1:27.82

3. Lewis Hamilton (Mercedes) - 1:45.456, 1:36.625, 1:28.087

4. Felipe Massa (Ferrari) - 1:44.635, 1:36.666, 1:28.087

5. Fernando Alonso (Ferrari) - 1:43.850, 1:36.691, 1:28.493

6. Nico Rosberg (Mercedes) - 1:43.380, 1:36.194, 1:28.523

7. Kimi Raikkonen (Lotus-Renalt) - 1:45.545, 1:37.517, 1:28.738

8. Romain Grosjean (Lotus-Renault) - 1:44.284, 1:37.641,  1:29.013

9. Paul di Resta (Force India) - 1:45.601, 1:36.901, 1:29.305

10. J. Button (McLaren-Mercedes) - 1:44.688, 1:36.644, 1:30.357

11. Niko Hulkenberg (Sauber-Ferrari) - 1:45.930, 1:38.067

12. Adrian Sutil (Force India) - 1:47.330, 1:38.134

13. Jean-Eric Vergne (STR-Ferrari) - 1:44.871, 1:38.778

14: Daniel Ricciardo (STR Ferrari) - 1:46.450, 1:39.042

15: Sergio Perez (McLaren-Mercedes) - 1:44.300, 1:39:900

16. Valtteri Bottas: (Williams-Renault) - 1:47.328, 1:40.290

17. Pastor Maldonado (Williams-Renault) - 1:47.614

18. Esteban Gutierrez (Sauber-Ferrari) - 1:47.776

19. Jules Bianchi (MaruSsia-Cosworth) - 1:48.147

20. Max Chilton (Marussia-Cosworth) - 1:48.909

21. Giedo van der Garde (Caterham-Renault) - 1:49.519

22. Charles Pic (Caterham-Renault) - 1:50:626

Etichete: formula 1 , formula 1 digi sport , cm formula 1 2013 , mp al australiei 2013 , motorsport digi sport


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
sabalenka
La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”
ryan-garcia
Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”
Irina Shayk / Foto: Instagram@irinashayk
Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali
tricou-chiriches
Răsturnare de situație! Decizia luată de Real Madrid în cazul lui Luka Modric
Munich, Germany, April 30th 2024: Portrait (headshot/close up) of Luka Modric (10 Real Madrid)during the UEFA Champions
Recomandările redacției
11
Fotbalistul dorit de Gigi Becali ar fi perfect pentru FCSB: ”E top! Își poate arăta calitățile mai bine acolo”

NE-BU-NI-E! O echipă din liga secundă a marcat în minutul 90+9, a câștigat Cupa și va juca în Europa League
WARSZAWA 02.05.2024 FORTUNA PUCHAR POLSKI POGON SZCZECIN - WISLA KRAKOW NZ Alan Uryga FOT / FOKUSMEDIA.COM.P
Video Calificare ”miraculoasă”! A pierdut turul la 9 goluri, dar a reușit ”remontada” și va juca în Final Four
THW Kiel - Montpellier HB
A fost desemnat cel mai bun jucător al anului: ”Sunt foarte mândru”
foden
Citește și
Max Verstappen, victorie categorică în cursa de sprint de la MP al Chinei
profimedia-0866394542
8 bijuterii ale lui Michael Schumacher vor fi ”pe tarabă” în luna mai. Câți bani se estimează că va lua familia
profimedia-0068505639
Povești de dragoste ca-n filme. 8 cupluri care au rezistat la Hollywood și secretele relațiilor lor
Povești de dragoste ca-n filme. 8 cupluri care au rezistat la Hollywood și secretele relațiilor lor
„Meme-ul și Argăseală îngheață în fața lui Gigi Becali!". Cum se face respectat patronul FCSB în fața angajaților
„Meme-ul și Argăseală îngheață în fața lui Gigi Becali!". Cum se face respectat patronul FCSB în fața angajaților
Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere
Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere
"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"
"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Pește uriaș prins pe o baltă din Vestul României. De patru ani pescarii încearcă să-l captureze Foto & video
Pește uriaș prins pe o baltă din Vestul României. De patru ani pescarii încearcă să-l captureze Foto & video
De ce n-a mâncat Mihai Viteazul cartofi? Când a fost cultivată leguma în Europa, prima oară?
De ce n-a mâncat Mihai Viteazul cartofi? Când a fost cultivată leguma în Europa, prima oară?
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Mihai Mărgineanu a rămas șocat de ce a văzut în Vama Veche: "Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?"
Mihai Mărgineanu a rămas șocat de ce a văzut în Vama Veche: "Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?"
Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Chinei! Premieră pentru pilotul olandez
profimedia-0866661437

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Digi World
Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă
Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă
Digi Animal World
Un urangutan rănit a fost văzut folosind o plantă ca medicament. Ce au aflat cercetătorii după o lună
Un urangutan rănit a fost văzut folosind o plantă ca medicament. Ce au aflat cercetătorii după o lună