Formel 1: GP von Japan 2024 in Suzuka - Das Rennen
Dorit de Red Bull și de Mercedes, Fernando Alonso s-a decis și a semnat!
max-verstappen
Max Verstappen a ieșit învingător în Marele Premiu al Japoniei
AC Milan v SSC Napoli: Quarterfinal First Leg - UEFA Champions League, Italy - 12 Apr 2023
Nemții nu s-au abținut, după ce Istvan Kovacs a fost delegat să arbitreze finala Europa League
Digi Sport 1 Live
Acum
Liga Digi Sport

FOTO Bianchi a fost operat de două ori. "Starea lui e foarte gravă, dar stabilă"

05.10.2014, 12:17

UPDATE Luni, 17:20 Starea de sănătate a lui Jules Bianchi, accidentat duminică în Marele Premiu al Japoniei de Formula 1, este "critică, dar stabilă", a indicat un purtător de cuvânt al FIA, Matteo Bonciani, luni seară, în faţa spitalului din Yokkaichi, la cererea părinţilor pilotului francez, sosiţi în cursul după-amiezei.

bianchi
  • La Liga: Real Madrid - Alaves, marți, 22:30, DGS 2

  • Premier League: Tottenham - Manchester City, marți, 22:00, DGS 1

"Trebuie să înţelegeţi, este foarte, foarte grav (fără evoluţie - n.r.)", a adăugat Matteo Bonciani, foarte emoţionat, după ce a vorbit scurt în engleză, franceză şi italiană, cu ziariştii care aşteptau de mai multe ore în faţa spitalului general din Yokkaichi.

Bonciani a făcut această declaraţie la cererea părinţilor lui Jules Bianchi, "care nu se simţeau capabili să vorbească presei", după cum a precizat el.

Sosiţi în cursul serii în Japonia, de la Nisa, via Dubai, Philippe şi Christine Bianchi se vor întâlni şi vor discuta marţi dimineaţă cu medicii care se ocupă de fiul lor în vârstă de 25 de ani, pilotul scuderiei Marussia în F1 din 2013.

Bianchi a suferit deja două operații, după accidentul de la Suzuka. prima dată, pentru a fi stabilizat, în urma impactului, iar peste câteva ore pentru a-i fi stopată sângerarea.


Agerpres


UPDATE Luni, 11:20: Specialistul Sky Sports a oferit ultimele detalii în privinţa stării lui Jules Bianchi, după operaţia la care a fost supus în urma accidentului suferit la MP al Japoniei.

"Nu avem nici o veste oficială din partea spitalului, tot ce pot să spun este că Jules este în stare critică, se luptă pentru viaţa lui. Vreau să clarific o serie de dezinformări. Pot confirma, din păcate, că el nu poate respira fără ajutorul aparatelor, dar vreau să precizez că nu a fost supus la o a doua operaţie", a declarat acesta.


UPDATE Ora 16:30. Jules Bianchi a ieșit din sala de operații și este la terapie intensivă. După primele informații, se pare că pilotul francez poate respira fără ajutorul aparatelor.

În urma intervenției chirurgicale, lui Bianchi i s-a îndepărtat un hematom.


UPDATE Ora 14:00: Tatăl lui Jules Bianchi a dezvăluit, la postul de televiziune France 3, că fiul său suferă o intervenție chirurgicală și că situația lui este foarte serioasă.

Traumatism cranioencefalic este diagnosticul dat de medici. Din câte se pare, pilotul de la Marussia s-a lovit cu capul de utilajul pe sub care i-a intrat monopostul. Diagnosticul confirmă pericolul la care ar fi fost supus francezul, dacă ar fi fost transportat la spital cu elicopterul.


UPDATE: Noi vești apar din partea directorului executiv al echipei Mercedes, Toto Wolff, care a dezvăluit că Bianchi își revine.

"Cel mai important lucru e că Bianchi e OK și își revine. Sportul nu este la fel de important, în aceste momente.", a spus șeful liderului din acest sezon la constructori.


UPDATE: Jules Bianchi a fost transportat cu ambulanța la spital, după ce elicopterul medical nu a putut decola, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Alte surse susțin, însă, că zborul i-ar fi făcut mai mult rău, având în vedere că are craniul serios afectat în urma impactului cu utilajul.

VIDEO Cu ambulanța transportându-l pe Bianchi

În urmă cu doi ani, Maria de Villota a avut un accident similar, izbindu-se de spatele unui camion, când pilota tot pentru Marussia, în iulie 2012. Iberica și-a pierdut un ochi, iar craniul i-a fost serios afectat. Peste un an, în octombrie 2013, Maria de Villota a fost găsită moartă în camera sa de hotel, iar la autopsie s-a constatat că un atac de cord a fost cauza decesului.


Francezul Jules Bianchi a fost, duminică, protagonistul unui moment înfiorător, pe finalul Marelui Premiu al Japoniei.

Pilotul de la Marussia este internat în stare gravă la spital, după ce în al 46-lea tur de la Suzuka s-a lovit violent de un buldozer venit lângă pistă pentru a lua monopostul lui Adrian Sutil, care avusese un accident în același loc.

Mașina lui Bianchi a intrat sub utilaj și s-a "pliat", iar echipele de salvare au muncit serios pentru a-l scoate dintre resturi. Francezul a fost transportat în stare de inconștiență la spital, potrivit BBC, iar primele informații nu sunt deloc încurajatoare. 

Marele Premiu al Japoniei a fost câștigat de Lewis Hamilton, urmat de Nico Rosberg și de Sebastian Vettel. A fost luată în calcul ierarhia de la finalul turului al 44-lea, deși circuitul de la Suzuka are 53 de tururi (DETALII AICI).

Emoția a fost cuvântul de ordine pe podium, acolo unde primii 3 clasați s-au declarat alături de colegul lor de breaslă.

"Nu mă gândesc la cursă, ci la colegii mei. Am primit niște informații și pare foarte seriios. Sper la tot ce e mai bine.", a declarat Nico Rosberg, al doilea clasat la Suzuka și în clasamentul general al piloților.

"Nu e deloc plăcut să auzi că un coleg e accidentat serios, așa că asta este principala îngrijorare.", a spus și câștigătorul Lewis Hamilton.

Adrian Sutil, care cu puțin timp înainte avusese un accident în același loc, a fost printre cei aflați la fața locului, când echipele de salvare îl scoteau pe Bianchi dintre fiarele contorsionate. "Același lucru mi s-a întâmplat și mie. Ploaia cădea tot mai tare și venea seara. M-am învârtit și m-am izbit de parapet, apoi am rămas acolo, în timp ce îndepărtau mașina. În aceeași zonă, Bianchi a pierdut controlul mașinii. Nu am mai multe informații, suntem cu toții la curent cu situația lui. Sperăm să fie pe mâini bune.", a spus și germanul de la Sauber.

Jules Bianchi (25 de ani) se află la al doilea sezon în Formula 1. A crescut la Ferrari, pentru care a apărut prima dată ca pilot de teste în Marele Circ în 2011. Scuderia italiană motorizează și monoposturile echipei Marussia, singura pentru care francezul a concurat în F1.

În 2013, sezonul său de debut, Bianchi a terminat pe locul al 19-lea în clasamentul general, fără să câștige vreun punct. Cea mai bună clasare din carieră a avut-o în 2014, în Marele Premiu din Monaco, unde a terminat al nouălea, câștigând primele sale două puncte.

PROGRAMUL COMPLET al canalelor Digi Sport

Galerie Foto

Foto: guliver/getty images

Etichete: jules bianchi marussia , accident bianchi japonia suzuka , marele premiu al japoniei suzuka , formula 1 mp al japoniei suzuka


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii au invadat Harkovul trecând granița nestingheriți
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii au invadat Harkovul trecând granița nestingheriți

În ultimele zile, forțele ruse au ocupat în jur de 100 de kilometri de teritoriu ucrainean din...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
liga 2
Se știu meciurile de baraj! Când se vor disputa partidele de menținere/promovare

Anamaria Prodan, toate detaliile despre nunta cu Gavril. Cine va cânta și unde se va organiza
amp
E gata! Tottenham a spus ”DA” și fundașul central va pleca la vară
London, England, 2nd April 2024. Ange Postecoglou, Manager of Tottenham Hotspur talks to TNT Sports during the Premier L
E gata: primul transfer al FCSB-ului! Ce salariu va primi jucătorul
FOTBAL:FARUL CONSTANTA-DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (12.02.2024)
”Cu mine vorbești cu 'domnul Rotaru', Iliuță!”. Mihai Rotaru, reacție arogantă la adresa lui Ilie Dumitrescu
Collage Maker-22-Mar-2023-07-04-PM-3494
Recomandările redacției
AC Milan v SSC Napoli: Quarterfinal First Leg - UEFA Champions League, Italy - 12 Apr 2023
Nemții nu s-au abținut, după ce Istvan Kovacs a fost delegat să arbitreze finala Europa League

Englezii au spus ce se va întâmpla cu Radu Drăgușin la vară: ”O prostie incredibilă! Nu se poate”
dragusin
Care sunt cele 8 criterii de departajare în SuperLigă
FOTBAL:FCSB-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (11.05.2024)
Simona Halep pleacă în Maroc de la Paris
Screenshot 2024-05-14 095821
Citește și
Max Verstappen, învins de Lando Norris în Marele Premiu de Formula 1 de la Miami. Cum a reacționat campionul mondial
Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Chinei! Premieră pentru pilotul olandez
profimedia-0866661437
Irina Shayk, apariție surprinzătoare după ce a făcut furori la MET Gala 2024. Cum a fost fotografiată pe străzile din New York
Irina Shayk, apariție surprinzătoare după ce a făcut furori la MET Gala 2024. Cum a fost fotografiată pe străzile din New York
Se pregătește un Dinamo uriaș: planul pus la cale de Nicolae Badea! „S-a bătut palma cu Țiriac, Borcea și Niro"
Se pregătește un Dinamo uriaș: planul pus la cale de Nicolae Badea! „S-a bătut palma cu Țiriac, Borcea și Niro"
Nicolae Dică, varianta principală pentru a-i lua locul lui Gică Hagi la Farul Constanța, dacă ”Regele” acceptă oferta!
Nicolae Dică, varianta principală pentru a-i lua locul lui Gică Hagi la Farul Constanța, dacă ”Regele” acceptă oferta!
Cameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill
Cameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill
Fosta lui Dorian Popa, fana ținutelor care-i arată formele voluptoase și bronzul. Babs, în fustă minusculă sau rochie cu spatele gol
Fosta lui Dorian Popa, fana ținutelor care-i arată formele voluptoase și bronzul. Babs, în fustă minusculă sau rochie cu spatele gol
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Cine sunt românii care au salarii între 6.000 și 10.000 de lei? Uneori nu ai nevoie de facultate
Cine sunt românii care au salarii între 6.000 și 10.000 de lei? Uneori nu ai nevoie de facultate
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România
WTA Roma: cum s-a terminat disputa dintre Danielle Collins și Irina Begu, după ce românca a salvat cinci mingi de meci
WTA Roma: cum s-a terminat disputa dintre Danielle Collins și Irina Begu, după ce românca a salvat cinci mingi de meci
Max Verstappen, victorie categorică în cursa de sprint de la MP al Chinei
profimedia-0866394542

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fosta lui Dorian Popa, fana ținutelor care-i arată formele voluptoase și bronzul. Babs, în fustă minusculă sau rochie cu spatele gol
Fosta lui Dorian Popa, fana ținutelor care-i arată formele voluptoase și bronzul. Babs, în fustă minusculă sau rochie cu spatele gol
Digi World
Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci
Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”