chipciu
”Mi se pare incredibil”. Alex Chipciu e surprins de reacțiile provocate de Vlad Chiricheș
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FCSB, SUPERLIGA SUPERBET (9.03.2024)
Fierbe Arena Națională! Câte bilete s-au vândut pentru FCSB - Rapid
Barcola a rupt tăcerea! Ce a spus despre faza la care Istvan Kovacs l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG 1-4
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Video România - Albania 0-1. RUȘINOS! Tricolorii au evoluat penibil și au fost eliminați de la Euro 2016!

19.06.2016, 18:46

Victoria reprezenta singura variantă a tricolorilor pentru a mai spera la o calificare în ”optimile” lui Euro 2016. Numai că una a fost dorința noastră a tuturor, și chiar speranța, și alta evoluția din teren a elevilor lui Anghel Iordănescu.

DSC 0501
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Forțat de accidentările lui Pintilii, poate cel mai bun tricolor de la acest Euro, a lui Raț și Steliano Filip, selecționerul a inovat cu Mățel pe stânga și l-a trimis în atac pe Alibec.

Meciul părea a începe așa cum ne așteptam, adică cu tricolorii în atac. Șutul lui Stanciu, din minutul 3, a fost cel care a dat speranță celor peste 10.000 de suporteri prezenți pe ”Stade de Lyon”. Apoi, Hoban și Stancu au avut și ei ocazii de a decshide scorul, cea a atacantului fiind și cea mai mare a noastră din întreg meciul!

Încet-încet, însă, albanezii s-au regrupat, au echilibrat balanța la mijlocul terenului și au început să ”are” zona din fața careului lui Tătărușanu. După ce Lenjani a ratat uluitor din șase metri deschiderea scorului, Tătărușanu a blocat la fix șutul lui Memushaj din minutul 35. 

VIDEO cu golul marcat de Sadiku

În tot acest context, Alibec, la prima fază în care a primit o minge și se afla în careul albanezilor, a încercat un ”călcâi”, dar a uitat probabil că nu se află la un meci de Liga 1, ci la unul de Euro.


La pauză, Iordănescu a făcut ce trebuia, poate, să facă de la început. L-a scos pe inexistentul Prepeliță și i-a dat șansa lui Sânmărtean să se afirme. 

În minutul 55, am mai primit o lovitură. Alibec s-a accidentat grav, astfel că în locul lui a intrat Torje iar jocul s-a mai animat, dar nu suficient și pentru a crea panică în careul lui Berisha. 

Meciul se putea schimba în minutul 71, atunci când excelent găsit de Stanciu cu o pasă în careu, Săpunaru a fost oprit eronat din acțiune pe motiv de ofsaid. N-a fost 1-1, dar nici asta nu i-a ambiționat pe jucătorii noștri, care au terminat în genunchi un meci contra unei naționale care nu mai câștigase niciodată un meci la un Euro.

România a pierdut astfel rușinos cu Albania și iese pe ușa din dos de la acest turneu final.

România - Albania 0-1
A marcat: Sadiku 43 

ROMÂNIA: Tătărușanu - Săpunaru, Chiricheș, Dr. Grigore, Mățel - Prepeliță (Sânmărtean 46), Hoban - Adi Popa (Fl. Andone 68), N. Stanciu, Stancu - Alibec (Torje 57).
Selecționer: Anghel Iordănescu 

ALBANIA: Berisha - Hysaj, Ajeti, Mavraj, Agoli - Abrashi, Basha (Cana 83), Memushaj - Lila, Sadiku (Balaj 58), Lenjani (Roshi 57)
Selecționer: Giovanni De Biasi

Stadion: ”Stade de Lyon”

Arbitru: Pavel Kralovec
Asistenți: Roman Slysko și Tomas Mokrusch  

CLASAMENT FINAL GRUPA A


LIVE TEXT

Min. 90+5 - FINAL. România - ALBANIA 0-1. Tricolorii au pierdut lamentabil meciul cu Albania, primul eșec după 68 de ani!, și au fost astfel eliminați de la Euro 2016.

Min. 90+3 - CG Torje pentru că l-a împins pe Lila

De la margine s-au arătat cinci minute de prelungire

Min. 90 - CG SĂPUNARU

Min. 84 - MEMUSHAJ pentru că a întârziat executarea unei lovituri libere a României. Torje a executat, dar în zid.

Min. 83 - ULTIMA SCHIMBARE ALBANIA. A ieșit Basha, a intrat CANA

Min. 81 - Stanciu a ales să șuteze de la marginea careului de 16 metri, în locul unei pase în dreapta la Torje, și mingea s-a dus mult peste poartă. A și alunecat în momentul șutului.

Min. 80 - Situația Grupei A în acest moment.

Min. 77 - A DOUA SCHIMBARE ALBANIA. A ieșit Lenjani, a intrat ROSHI

Min. 76 - BARĂ ROMÂNIA! Andone, excelent găsit în careu, a înaintat puțin după care a șutat în forță, dar Berisha a fost salvat de transversală.

Min. 76 - Franța - Elveția 0-0. A doua bară în contul ”cocoșilor”, de data aceasta prin Dimitri Payet. DETALII

Min. 71 - EROARE MARE DE ARBITRAJ. Săpunaru, excelent găsit în careu cu o pasă de Stanciu, i-a pasat în fața porții lui Torje, dar de la margine s-a semnalizat eronat ofsaid. Torje nu a mai lovit mingea ca să nu fie sancționat. Era gol.

Min. 68 - ULTIMA SCHIMBARE ROMÂNIA. A ieșit Adi Popa, a intrat FLORIN ANDONE.

Min. 67 - Sânmărtean a executat o lovitură liberă, de la aproximativ 22 de metri, puțin lateral dreapta, dar a trimis în zid.

INFO - Două victorii avea Albania până azi în fața României din 18 partide, ambele în primele întâlniri: 1-0 în 1946, la Tirana și 0-1 în 1948, la București.

Min. 63 - Memushaj a șutat cu dreptul de la marginea careului mare, lateral dreapta, Tătărușanu a reținut, dar cu emoții.

Min. 61 - ALIBEC a fost scos pe targă din incinta stadionului. Se pare că accidentarea sa e mai gravă decât se credea.

Min. 58 - PRIMA SCHIMBARE ALBANIA. A ieșit Sadiku, a intrat BALAJ.

Min. 57 - A DOUA SCHIMBARE ROMÂNIA. A ieșit Alibec, accidentat la genunchi, se pare că e vorba de o entorsă, a intrat TORJE. În aceste condiții, Stancu va fi vârf împins.

Min. 55 - Alibec s-a accidentat, în urma unui duel cu Basha, și nu mai poate continua. Va fi schimbare. 

Min. 53 - CG MĂȚEL pentru un fault comis, lângă colțul terenului asupra lui Abrashi. Lovitură liberă pentru Albania, un corner mai scurt, dar faza a rămas fără rezultat.

Min. 50 - Emoții în jumătatea noastră! Grigore a pierdut o minge aproape de jumătatea terenului, albanezii au plecat pe contraatac, dar Hoban a blocat bine la Sadiku, la marginea careului mare.

Min. 47 - Albanezii au început tare. Mavraj a reluat cu capul, după un corner de pe dreapta, dar a trimis peste.

Min. 46 - A început repriza a doua.

PRIMA SCHIMBARE ROMÂNIA.  A ieșit Prepeliță, a intrat SÂNMĂRTEAN.

## Trei șuturi a expediat Albania pe spațiul porții în prima repriză și unul a fost gol

# Este pauză și la Franța - Elveția 0-0. În acest moment, doar victoria ne menține în cărți pentru o eventuală calificare în optimile lui Euro 2016.

Min. 45+2 - PAUZĂ.

## Sadiku a izbutit primul gol reușit de Albania la un Campionat European.

Min. 43 - GOOOOOL ALBANIA: 0-1, SADIKU. ”Decarul” albanezilor a marcat cu capul, din interiorul careului mic. Faza a plecat de la Memushaj, care a centrat de pe dreapta, portarul nostru a ieșit din poartă total eronat, n-a interceptat, era acolo și Chiricheș, astfel că mingea s-a dus impasibilă în poartă.

VIDEO cu golul marcat de Sadiku

Min. 40 - Alibec a încercat un gol de Mondiale, cu călcâiul pe colțul scurt, după un corner de pe dreapta, dar mingea a fost blocată de Mavraj.

Min. 38 - Sadiku a fost excelent deschis cu o pasă frontală, a rămas singur cu Tătărușanu, dar era în ofsaid, poziție semnalizată de la margine. Oricum, Chiricheș a fost acolo și a blocat în momentul șutului.

Min. 35 - Panică în careul nostru, dar Tătărușanu a fost la post și a respins în corner. Memushaj l-a driblat elegant pe Prepeliță, care s-a dus sanie spre linia de corner, după care a rămas în poziție bună de a marca, a șutat pe colțul scurt, dar portarul Fiorentinei a rămas pe picioare și a respins.

INFO - În primele 25 de minute ale partidei cu Albania, tricolorii au reușit 130 de pase, cel mai bun procentaj într-o singură repriză. În meciul cu Franța, elevii lui Iordănescu au izbutit 120 de pase în toată prima repriză. 

Min. 28 - Albanezii au echilibrat jocul la mijlocul terenului, după un start bun al echipei noastre.

Min. 23 - OCAZIE RARISIMĂ ALBANIA! Contraatac extrem de rapid al albanezilor, mingea a ajuns la Lenjani, care, din șase metri, nemarcat de nimeni, a trimis peste transversala porții lui Tătărușanu.

## Franța - Elveția 0-0, min. 18. Pogba a nimerit bara! DETALII

Min. 14 - Alibec a luat o acțiune pe cont propriu, l-a văzut pe Berisha ieșit din poartă și a încercat un lob de la foarte mare distanță, dar a trimis pe lângă bara din dreapta porții.

Min. 13 - Albanezii au încercat și ei o acțiune de atac, dar Sadiku se afla în ofsaid. Oricum, ”decarul” albanezilor era extrem de bine marcat de Chiricheș. 

Min. 8 - OCAZIE ROMÂNIA! Stancu a șutat din prima, fără preluare, de la marginea careului de 16 metri, după ce albanezii au încercat să respingă, dar Berisha a fost pe fază. 

Min. 6 - CG BASHA pentru un șut aplicat în umărul lui Hoban. Mijlocașul nostru a avut nevoie de îngrijiri medicale pe margine, dar a revenit în teren. 

Min. 5 - Hoban a interceptat un balon respins de fundașii albanezilor și a șutat de la marginea careului, dar Berisha a reținut, în doi timpi însă. 

Min. 3 - Prima acțiune de atac a tricolorilor. Alibec a recuperat un balon, în apropierea careului albanezilor, i-a pasat lui Hoban, acesta a întors la Stanciu iar stelistul a șutat de la marginea careului, puțin peste transversală. 

Min. 1 - A început partida. Lovitura de start a aparținut tricolorilor. HAI ROMÂNIA!!

Jucătorii sunt la mijlocul terenului. Se intonează imnurile de stat.

ECHIPELE DE START

ROMÂNIA: 12. Tătărușanu - 22. Săpunaru, 6. Chiricheș, 21. Dr. Grigore, 2. Mățel - 18. Prepeliță, 5. Hoban - 20. Adi Popa, 10. N. Stanciu, 19. Stancu - 9. Alibec

Rezerve: 1. Pantilimon, 23. S. Lung jr - 3. Raț, 4. Moți, 7. Chipciu, 8. Pintilii, 11. Torje, 13. Keșeru, 14. Fl. Andone, 15. Găman, 16. St. Filip, 17. Sânmărtean
Selecționer: Anghel Iordănescu 

ALBANIA: 1. Berisha - 4. Hysaj, 18. Ajeti, 15. Mavraj, 7. Agoli - 22. Abrashi, 8. Basha, 9. Memushaj - 2. Lila, 10. Sadiku, 3. Lenjani

Rezerve: 12. Shehi, 23. Hoxha - 5. Lorik Cana, 6. Veseli, 11. Gashi, 14. Taulant Xhaka, 16. Cikalleshi, 17. Aliji, 19. B. Balaj, 20. Kace, 21. Roshi

Stadion: ”Stade de Lyon”

Arbitru: Pavel Kralovec
Asistenți: Roman Slysko și Tomas Mokrusch 

FOTO: uefa.com


UPDATE Ora 21:35. Jucătorii Astrei, din cantonamentul din Slovenia, sunt alături de tricolori.


UPDATE Ora 21:00. ECHIPELE DE START

ROMÂNIA: 12. Tătărușanu - 22. Săpunaru, 6. Chiricheș, 21. Dr. Grigore, 2. Mățel - 18. Prepeliță, 5. Hoban - 20. Adi Popa, 10. N. Stanciu, 19. Stancu - 9. Alibec

Rezerve: 1. Pantilimon, 23. S. Lung jr - 3. Raț, 4. Moți, 7. Chipciu, 8. Pintilii, 11. Torje, 13. Keșeru, 14. Fl. Andone, 15. Găman, 16. St. Filip, 17. Sânmărtean
Selecționer: Anghel Iordănescu 

ALBANIA: 1. Berisha - 4. Hysaj, 18. Ajeti, 15. Mavraj, 7. Agoli - 22. Abrashi, 8. Basha, 9. Memushaj - 2. Lila, 10. Sadiku, 3. Lenjani

Rezerve: 12. Shehi, 23. Hoxha - 5. Lorik Cana, 6. Veseli, 11. Gashi, 14. Taulant Xhaka, 16. Cikalleshi, 17. Aliji, 19. B. Balaj, 20. Kace, 21. Roshi

Stadion: ”Stade de Lyon”

Arbitru: Pavel Kralovec
Asistenți: Roman Slysko și Tomas Mokrusch 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

UPDATE Ora 20:55. Fanii tricolorilor promit un spectacol de neuitat la meciul cu Albania.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


UPDATE Ora 20:30. Tricolorii inspectează gazonul de pe ”Stade de Lyon”

Galerie Foto


UPDATE Ora 20:00. Mai sunt două ore până la marele meci. Fanii români sunt deja în tribune.

Galerie Foto


UPDATE Ora 19:45. Imagini din vestiarul tricolorilor

Galerie Foto

UPDATE Ora 19:39. Ploaia s-a oprit la Lyon și stadionul este gata pentru a găzdui marele meci la finalul căruia România poate obține calificarea în optimile turneului final. 


UPDATE Ora 19:29. La meci sunt așteptați și 25.000 de suporteri albanezi, ceea ce ar reprezenta un adevărat record pentru adversarii României la un turneu final.

Foto: frf.ro 
        uefa.com 


Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

România - Albania e azi, de la ora 22:00, LIVE TEXT pe digisport.ro şi pe m.digisport.ro.

Campionatul European poate fi urmărit în rețeaua RCS-RDS pe canalul Pro TV, care transmite toate meciurile României și cele mai importante partide ale zilei. Toate meciurile sunt în format LIVE TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.

Programul meciurilor din Grupa României de la Euro:

19 iunie: Elveţia - Franţa

19 iunie: ROMÂNIA - Albania (ambele partide se vor juca duminică de la ora 22:00)

S-au jucat:

Franţa - România 2-1
Albania - Elveţia 0-1
România - Elveţia 1-1
Franţa - Albania 2-0

Clasament:

Etichete: video , mihai pintilii , razvan rat , antrenament oficial , anghel iordanescu , foto , steliano filip , accidentati , separat


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda5
Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
Barcola a rupt tăcerea! Ce a spus despre faza la care Istvan Kovacs l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG 1-4

Foto Cum a fost surprins Mirel Rădoi la meciul cu CFR Cluj, după ce i-a spus ”NU” Universității Craiova
mirel radoi craiova cfr cluj (11)
Phil Foden a egalat recordul lui Leo Messi și Erling Haaland
Brighton & Hove Albion v Manchester City, Premier League, Football, American Express Community Stadium, Brighton, UK - 25 Apr 2024
S-a aflat motivul pentru care Cristian Săpunaru nu a jucat în meciul Farul - Rapid 3-1
rapid final4
Citește și
Mihai Pintilii, declarație savuroasă despre un jucător de la FCSB: ”El și când stă aleargă!”
FOTBAL:CFR CLUJ-FCSB, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (14.04.2024)
”Execuție ca aia n-am mai avut”. Mihai Pintilii, despre golul carierei sale
FOTBAL:FC U CRAIOVA-FCSB, SUPERLIGA SUPERBET (13.11.2022)
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
De unde vine expresia „ce sunt eu, Mafalda"? Personajul a fost considerat Nostradamus feminin
De unde vine expresia „ce sunt eu, Mafalda"? Personajul a fost considerat Nostradamus feminin
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Mihai Pintilii a spus care a fost principalul atu al FCSB din acest sezon: ”Asta le-a lipsit tot timpul”
pintilii coman

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”