mititelu
Mititelu jr. a explicat cum a ajuns în comă. ”Dacă mai întârziau câteva minute nu mai aveau ce face”
mititelu-gigi
Gigi Becali, reacție categorică în cazul lui Mititelu Jr.: ”Am zis: ‘Băi, tată, uite care e treaba, ia ciomagul înapoi”
gigi becali cruce
A auzit că-l vrea Gigi Becali la FCSB și i-a dublat salariul. ”Ar fi putut semna oriunde”
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

VIDEO FC Universitatea iese din competiții! Mititelu: "Nu ne mai putem desfășura activitatea"

27.03.2014, 13:44

UPDATE 15:02. Adrian Mititelu a anunțat sistarea activității la FC Universitatea Craiova, care se va retrage în plin campionat, după 19 etape! Cel mai probabil, rezultatele din returul ligii secunde vor fi șterse, cele din tur urmând să rămână valabile, dar echipa ar putea porni la drum într-o divizie inferioară, de la vară.

conferinta mititelu captura
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Universitatea Craiova este unul dintre cele mai titrate cluburi de fotbal din România, fiind și prima echipă românească ajunsă în semifinalele Cupei UEFA. Clubul a fost dezafiliat în 2011 de la FRF, astfel că în sezoanele 2011-2012 și 2012-2013 nu a participat în nicio competiție.

S-a reafiliat în 2013 și în acel an a revenit în Liga a II-a, dar resursele financiare precare ale lui Adrian Mititelu au năruit visul promovării.

"Nu credeam că o să fiu în situația să spun că nu mai ducem competiția, dar nu mai putem. Iar dacă eu o spun, fiți siguri că așa e. Sunt luptător și optimist, am dat de multe greutăți pe care le-am trecut, dar acum nu mai putem.

Grupul care ne-a creat mari probleme ne-a închis orice posibilitate de a ne desfășura activitatea. Nu poți desfășura o activitate cu o echipă care se pregătește pe terenuri preistorice, care e hăituită la orice pas", a declarat Adrian Mititelu, la conferința de presă organizată joi. El a detaliat situația din jurul clubului:


"Nu poți tolera ca fiecare om care te ajută, a doua zi să pățească ceva și să regrete că te-a ajutat. E inadmisibil în anul 2014! Trăim momente de coșmar și nu vreau să pozez în victimă. Chiar e o situație extrem de reală, echipa nu mai poate continua activitatea. Suntem nevoiți ca astăzi să punem punct. Nu vrem să ajungem în situația ca adversarii noștri să se bucure că ar câștiga la scor în fața Universității Craiova, să se bucure toți că ne pot umili".

"Echipa nu a murit în 2011, nu va muri nici acum, își va relua activitatea"

Înființată în 1948, echipa s-a numit inițial Clubul Sportiv Universitar Craiova (CSU Craiova) și a aparținut Asociației Naționale a Studenților din România (ANSR). În 1950 a fost redenumită Știința Craiova, nume rămas și astăzi drag multora dintre suporterii Universității Craiova. Din 1966 până în prezent clubul se numește Universitatea Craiova.

Trupa olteană a fost prima echipă din România care s-a calificat într-o semifinală de Cupă Europeană la fotbal, în sezonul 1982-1983, dar și prima echipă din România calificată în sferturile de finală ale Cupei Campionilor Europeni, în sezonul 1981-1982.

"Îmi cer tuturor suporterilor Universității Craiova și partenerilor de competiție. Sperăm că până în vară lucrurile se vor lămuri și statul român va reacționa la aceste fărădelegi, iar echipa își va relua activitatea. Nu a murit în 2011, nu va muri nici acum, își va relua activitatea. Echipa nu se retrage, ci nu mai poate să își continue activitatea. Avem documente, referate, tot ce ne trebuie. 

Cei de la CS Universitatea Craiova au avut atacuri abjecte la adresa jucătorilor noștri. Au încercat să îi cumpere, să îi racoleze, să îi facă să nu joace. Din acest moment, ni s-a interzis categoric desfășurarea activității fotbalistice. Există acțiuni demne de anii 50. E o complicitate generală și nimeni nu face nimic! Procurorii dau din umeri și se fac că plouă, de 9 luni DNA Craiova ține dosarul în sertar și nu se ia nicio măsură. Le e teamă să ia măsuri!", a mai spus revoltat Mititelu.

Căpitanul echipei FC Universitatea Craiova, Mădălin Ciucă, a completat: "S-a discutat și cu noi, înainte de a se lua decizia. Ne era imposibil să continuăm. Am vorbit și înainte de începerea campionatului, dar am vrut să mergem mai departe, să terminăm acest campionat intrând pe teren în meciurile oficiale, fiindcă amicale nu am prea jucat. E greu să te antrenezi pe sintetic și să poți avea un randament bun la meci".

"Pot să-mi ia tot, să mă duc la pușcărie, că tot nu fuzionăm cu CS Universitatea"

În sezonul 2004-2005, Universitatea Craiova a retrogradat, după 41 de ani de prezență în prima divizie, dar a revenit după un singur an de exil în divizia secundă. Echipa juca pe stadionul Ion Oblemenco din anul 1966, atunci fiind construit. De la înființarea CS Universitatea Craiova, echipa lui Mititelu nu a mai avut dreptul de a folosi arena din oraș.

"Toți potențialii mei parteneri de afaceri au fost avertizați să nu mai lucreze cu mine și s-a ajuns aici. Ce va fi mai departe? De mâine Universitatea Craiova nu va mai fi aceeași? Nu poate fi substituită această echipă, indiferent ce cred ei, fiindcă oamenii vor ști adevărul și peste un an, și peste doi sau mai mulți.

Am spus de 1000 de ori: niciodată Universitatea Craiova nu va fuziona cu vreun club, cu atât mai puțin cu această echipă înființată abuziv (n.r. CS Universitatea Craiova), indiferent ce se întâmplă, pot să mă duc la pușcărie, să îmi ia absolut tot. Sper ca până la vară să se rezolve problemele, nu e niciun motiv pentru care Federația să nu ne poată înscrie atunci în Liga a 2-a", a ținut să mai precizeze Mititelu.

Printre foștii mari jucători ai Universității Craiova se numără Silviu Lung, Ștefan Sameș, Alexadru Boc, Petre Deselnicu, Nicolar Negrilă, Costică Ștefănescu, Nicolae Ungureanu, Gică Popescu, Cristi Chivu, Titus Ozon, Ilie Balaci, Aurică Beldeanu, Ovidiu Stângă, Liță Dumitru, Ion Oblemenco, Rodion Cămătaru, Ion Geolgău, Gică Craioveanu sau Sorin Cîrțu.

În meciurile oficiale din 2014, FC Universitatea Craiova a reușit un singur rezultat de egalitate în cinci partide, celelalte patru fiind înfrângeri (DETALII). La meciul cu FC Olt, FC Universitatea nu s-a prezentat, astfel că a pierdut întâlnirea la masa verde, scor 0-3.

"Craiova nu se retrage din campionat, ci e pusă în imposibilitatea să nu mai poată participa în competiții. Dacă nu avem terenuri de fotbal, ce să jucăm, baschet?!", a declarat și președintele FC Universitatea Craiova, Marcel Iancu.


14 ediții ale Cupei UEFA au avut-o pe Universitatea Craiova la start

4 titluri a cucerit Universitatea Craiova în istorie: în 1974, 1980, 1981 și 1991

6 Cupe ale României a câștigat Universitatea Craiova, ultima dată în 1993. A mai jucat alte cinci finale

Etichete: adrian mititelu , mititelu , adrian mititelu craiova , fc universitatea craiova , mititelu fc universitatea


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ilie3
Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit
Screenshot 2024-04-28 at 23.20.51
Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”
profimedia-0868753464
”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”
andreea-prisacariu2
Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB
Screenshot 2024-04-28 at 16.43.12
Recomandările redacției
gigi becali cruce
A auzit că-l vrea Gigi Becali la FCSB și i-a dublat salariul. ”Ar fi putut semna oriunde”

A încercat să își cunoască preferatul de la Real Madrid, dar forțele de ordine au intervenit imediat. Ce a urmat
Real Madrid CF Vs Sevilla FC in Madrid, Spain - 25 Feb 2024
Ronaldo Nazario a luat o decizie radicală
Ronaldo Nazario De Lima Press Conference - Valladolid
Live Video&Text Petrolul - FC Botoșani 1-1, ACUM, Digi Sport 1. Irobiso a restabilit egalitatea după șapte minute
botosani
Citește și
Video Adrian Mititelu junior a intrat în vestiar după FCU Craiova - ”U” Cluj
mititelu junior
Foto Adrian Mititelu Jr. a ieșit din spital și nu a stat pe gânduri! Unde a fost surprins fiul patronului de la FCU Craiova
adrian
Are 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”
Are 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”
Alarmă la națională! Are ruptură musculară și este în pericol să rateze EURO 2024!
Alarmă la națională! Are ruptură musculară și este în pericol să rateze EURO 2024!
Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant
Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant
Sofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger
Sofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
România, la ani-lumină de un trend global: Londra tocmai a realizat un record la care nici nu putem visa
România, la ani-lumină de un trend global: Londra tocmai a realizat un record la care nici nu putem visa
Una din cele mai frumoase femei din lume ucisă de traficanți. Camerele au surprins momentul
Una din cele mai frumoase femei din lume ucisă de traficanți. Camerele au surprins momentul
O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat
O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat
Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ”
Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ”
Gigi Becali a dat verdictul în privința retrogradării lui FCU Craiova
becali

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
Digi World
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
Digi Animal World
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”