corvinul
Video Liga 2 | Corvinul - Șelimbăr 3-1. Hunedorenii au câștigat derby-ul fără miză
buzau
Video Gloria Buzău - CS Mioveni 1-0. Echipa lui Andrei Prepeliță, tot mai aproape de promovarea directă
dinamo
Exclusiv Surpriză! Echipa din SuperLigă care a cheltuit cei mai mulți bani: ”O sumă incredibilă”
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Liga Digi Sport

VIDEO Rapid n-are licență și Emil Dică face apel la șefi: "Lăsați Rapidul în pace!"

18.05.2014, 02:29

Situația de la Rapid pare să fi ajuns într-un punct mort, după ce clubului giuleștean i-a fost refuzată licența de Liga 1 și la apel, iar singura speranță a alb-vișiniilor rămâne un verdict favorabil de la TAS (DETALII).

vali negru rapid pancu
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Neplătiți de multă vreme, jucătorii din Grant și-au făcut fanii fericiți, jucând excelent în ultima vreme și asigurând, în mare parte, promovarea pe linie sportivă. Dacă Rapid va juca sau nu în Liga 1, asta va stabili Tribunalul de la Lausanne, dar atmosfera din vestiar este înfierbântată de pasivitatea actualilor patroni, pe care mijlocașul Emil Dică, i-a criticat dur la emisiunea Digi Sport Special:

"Sper să ne câștigăm la TAS dreptul de a juca în Liga 1. Tot ce îi rog în ultimul ceas pe acești patroni este să cedeze acțiunile. Să lase Rapidul în pace, că este o pălărie prea mare pentru ei! Nu sunt potenți financiar, nu au puterea necesară. Termenul de "patron" este o poreclă pentru ei. Noi vom juca până la capăt!".

Accidentat în victoria contra Clinceniului (DETALII), Emil Dică (31 de ani) a fost diagnosticat cu entorsă și are șanse minime să evolueze etapa viitoare, contra Bacăului. Partida are loc joi, de la ora 18:00. Pentru a promova matematic, Rapid mai are nevoie de cel puțin șase puncte în ultimele patru etape, cu SC Bacău, ACS Berceni, CSMS Iași și Unirea Slobozia.

Rapid a jucat degeaba de trei ori pentru dreptul de a evolua în prima ligă


"Mister ne-a zis (n.r. despre decizia de la Apel), vă dați seama, e frustrant pentru noi. E al doilea sezon în care practic ni se ia dreptul de a juca în prima ligă. Anul trecut am terminat pe locul 8, acum suntem pe locul 2, la 5 puncte de locul 3. Anul trecut ne-am câștigat de două ori dreptul de a juca în Liga 1. Din păcate, am fost obligați să jucăm în liga a doua. Acum, din câte am aflat, vom juca și sezonul viitor în liga a doua.

Singurii care au fost alături de noi au fost suporterii, dar cred că principalii vinovați sunt cei care practic sunt patronii echipei. Pentru mine, Rapid nu are patroni în momentul de față, de când echipa a fost preluată de la domnul George Copos, Rapid a rămas fără patroni. Sunt doi oameni care nu au investit absolut nimic în acest club, au venit să-și facă reclamă pe spatele Rapidului. Domnii patroni, dacă pot să le spun așa, doar și-au făcut reclamă pe spatele Rapidului. În rest, absolut nimic, credeți-mă", a mai declarat Emil Dică, fost component al echipei care a jucat sferturile Cupei UEFA în 2006.

La scurt timp după intervenția telefonică a experimentatului Dică - unul dintre favoriții tribunei, Nicolae Cristescu a intrat ÎN DIRECT la Digi Sport Special, pentru a lămuri într-o oarecare măsură situația existentă la Rapid. Singurul lucru cert avansat de actualul șef: Rapid va merge la TAS pentru a obține dreptul de a juca în Liga 1.

Cristescu a început prin a-și exprima regretul față de situația iscată: "Eu nu am vrut niciodată să fiu acționar. Mi-am dorit doar să fiu alături de Rapid și a fost singurul motiv pentru care am preluat Rapidul. Anul trecut, în luna mai-iunie, când am preluat Rapidul, echipa era la două zile de desființare, pentru că George Copos ar fi băgat clubul în faliment și practic Rapid nu mai exista. Noi am plecat la drum cu 5-6 oameni de afaceri care și-au manifestat dorința de veni alături de noi. Ne-am făcut un buget rezonabil pentru liga a doua, iar atunci când am semnat ne-am trezit singuri. Apoi a venit acea bombă cu posibilitatea de a rămâne în prima ligă în urma unui baraj inventat de Federație. L-am jucat, l-am câștigat", rememorează acesta.

Rapid așteaptă banii pe transferul lui Alex Ioniță II

Nicolae Cristescu spune că echipa are deja pregătit bugetul pentru Liga 1, bazându-se nu numai pe drepturile de televizare. "Bineînțeles că mergem la TAS, nu se pune problema! În afară de cei 850.000 de euro pe care i-am fi luat la promovare, Rapid mai avea de luat 350.000 din transferul lui Ioniță, pe care nu i-am luat nici până azi. Mai sunt 700.000 de euro care trebuie luați de la firmele lui George Copos (DETALII), deci era un buget planificat de peste 1,6 milioane de euro. Vineri am fost la apel și ni s-a prezentat exact situația. Nu e deloc dezastruoasă în comparație cu alte cluburi mult mai bine cotate decât noi. Toate datoriile Rapidului, inclusiv salariile jucătorilor, nu sunt foarte mari. Din banii pe transferul lui Ioniță la Astra ar fi trebuit să primim 350.000 de euro până în luna ianuarie. Salariile lunare la club sunt de 80-90.000 de euro, adică suma ar fi acoperit salariile pe 3 luni. Eu niciodată n-am susținut că Adrian Zamfir și cu mine vrem să ținem clubul singuri!", a adăugat afaceristul care colaborează cu Adrian Zamfir.

Falimentul amenință clubul din Giulești

În cele din urmă, Cristescu a răspuns la apelul lui Emil Dică și spune că s-ar da la o parte oricând, în fața unui investitor capabil să pompeze bani în echipă. Singura problemă existentă este aceea că nimeni nu se înghesuie să salveze clubul alb-vișiniu de la dezastru. Dacă datoriile către terți nu vor fi achitate integral în următorii doi ani, creditorii înscriși la masa credală pot acționa automat clubul în instanță, fapt ce ar atrage de la sine falimentul echipei. Fără banii și sponsorizările obținute din Liga 1, soarta clubului nu arată bine.

"Noi am fost de acord să cedăm acele acțiuni gratis. Ca și cheltuieli, la echipă nu sunt doar salariile. Băieții sunt de apreciat, dar în afară de salarii sunt multe cheltuieli, cantonament,  medicamentele, alimentația, stadion de plătit...Noi am plătit niște restanțe salariale de 8-9 luni. Era imposibil să ajungem la zi! Eu și Zamfir renunțăm la toți banii care sunt de luat, dar vedeți și dumneavoastră, toți au spus că trebuie să trecem de insolvență. A trecut, vedeți că nu a venit nimeni! Nu avem nicio vină că nu s-a găsit un investitor, noi am fost de acord să cedăm acele acțiuni gratis. Am preluat Rapidul din inconștiență, din nebunie! Regret fantastic de mult ce s-a întâmplat. În urmă cu o săptămână, cei de la Federație spuneau că avem șanse mari să luăm licența!", a mai declarat Cristescu la emisiunea lui Vali Moraru.

La ultimele meciuri de pe teren propriu jucate de Rapid, fanii şi-au manifestat zgomotos antipatia faţă de actualii conducătorii, cărora li s-a transmis să părăsească clubul de fotbal din Giuleşti.

3% este pragul societăților comerciale intrate în insolvență care au şi evitat falimentul în România, de când există Legea Insolvenței. Nu există un club de fotbal în țară care să fi trecut prin acest proces cu succes;

FOTO Imagini de la partida Rapid - FC Clinceni 2-1

Galerie Foto

Sursa foto: Vlad Pahonţu

Etichete: emil dica , rapid licenta , licenta rapid , rapid cristescu , nicolae cristescu , dica rapid


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
gracie1
Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid
Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A
Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat
Daniel Niculae / Foto: Instagram-@danielniculae21
Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul
Recomandările redacției
dinamo
Exclusiv Surpriză! Echipa din SuperLigă care a cheltuit cei mai mulți bani: ”O sumă incredibilă”

Oficial ”Pintilii din Franța” a fost dat afară. Echipa plătea 25.000€ amendă la fiecare meci
FOOTBALL - FRENCH CHAMP - REIMS v NICE, , Reims, France - 07 Apr 2024
Pițurcă, tranșant după ce Gigi Becali a spus că i-a făcut un ”cadou” de 1.500.000 €: ”Nu mai vorbesc în viața mea cu el”
piturca becali
Dan Șucu l-a ofertat pe Mircea Lucescu! Ce răspuns i-a dat marele antrenor
suc
Citește și
Exclusiv ”Șucu insistă”. Rapid pregătește marea lovitură a verii: Mircea Lucescu
profimedia-0090529216
Liga 2 | Mioveni - Csikszereda, LIVE VIDEO, 17:00 pe Digi Sport 1. Programul etapei 8 din play-off și 6 din play-out
Logo Liga 2 / Foto: FRF.ro
"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul
"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul
Jucătorul crescut de Dinamo, out din vară! În trecut a fost dorit de AS Roma
Jucătorul crescut de Dinamo, out din vară! În trecut a fost dorit de AS Roma
Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești
Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești
Pierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”
Pierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
„Săptămâna Patimilor" se încheie incendiar: fotbalul nostru oferă trei meciuri tari, cu mize uriașe
„Săptămâna Patimilor" se încheie incendiar: fotbalul nostru oferă trei meciuri tari, cu mize uriașe
Cât de vechi e jocul de table, de fapt? Împăratul roman ce paria echivalentul a 10.000 $ pe partidă
Cât de vechi e jocul de table, de fapt? Împăratul roman ce paria echivalentul a 10.000 $ pe partidă
S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români
S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români
Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10
Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10
CSA Steaua, sancționată: fără spectatori și amendă mare
csa

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Digi World
Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci
Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci
Digi Animal World
Momentul când un polițist prinde un porc care alerga prin oraș. Imaginile sunt virale: „Trebuia să joci rugby”
Momentul când un polițist prinde un porc care alerga prin oraș. Imaginile sunt virale: „Trebuia să joci rugby”