raul andrei pertea
Românul căpitan de la Real Madrid a ales naționala Spaniei, iar acum a venit explicația
Foto Românul căpitan de la Real Madrid a fost convocat la naționala Spaniei și a luat decizia
adrian mutu
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
Digi Sport 1 Live
Acum

România este campioană olimpică! Fetele de aur de la spadă au făcut instrucţie cu China, în finală

11.08.2016, 20:08

România este în premieră campioană olimpică în proba de spadă pe echipe. Simona Gherman, Ana Maria Popescu, Simona Pop şi Loredana Dinu au reuşit să bată pentru a doua oară în istorie China (campioană mondială, în 2015 şi olimpică, în 2012) şi au cucerit aurul la Rio, scor 44-38.

romania campioana olimpica
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

La fix 60 de ani de la prima medalie olimpică obţinută de scrima românească (1956), cele patru fete din echipa de spadă au scris istorie în Brazilia. Celor cinci titluri europene şi două titluri mondiale din palmaresul româncelor li s-a adăugat şi cea mai de preţ medalie: aurul olimpic.

Fără medalie la individual, tricolorele au plecat cu şansa a doua în ultimul act, contra puternicei reprezentative a Chinei. Totuşi, în niciun moment nu s-a pus probleme învingătoarei, sportivele noastre mobilizându-se exemplar şi reuşind asalturi aproape perfecte.

Momentul cheie al meciului a fost totuşi, probabil, releul cinci, când antrenorul Chinei a decis să mizeze pe rezerva Hao Jalu. Aceasta a intrat pe planşă, însă Ana Maria Popescu a reuşit câteva asalturi de mare campioană. La 4-0, asiatica s-a retras, conştientă că România se poate desprinde decisiv.


Cu un avantaj important după 5 relee, tricolorele au gestionat excelent finalul partidei, adjudecându-şi aurul olimpic, prima medalie a României la Rio.

15 medalii strânsese România până azi de-a lungul timpului la Jocurile Olimpice, dintre care 3 de aur. Niciuna nu fusese obţinută însă la spadă, în concursul pe echipe

În finala mică, Rusia, învinsa noastră din semifinale, a cucerit bronzul, după 37-31 cu Estonia.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

România şi-a mai asigurat azi o medalie, după ce perechea Mergea/Tecău s-a calificat în finala probei de dublu, la tenis (DETALII AICI).

surs foto sus: facebook Dorin Chioţea

Desfăşurarea partidei

SCOR ÎN TIMP REAL - ROMÂNIA - CHINA 44-38

RELEU 1: Ana Maria Popescu - SUN Yujie 1-0

RELEU 2: Simona Pop - XU Anqi 4-4

RELEU 3: Simona Gherman - SUN Yiwen 4-2

RELEU 4: Simona Pop - SUN Yujie 1-3

RELEU 5: Ana Maria Popescu - Hao Jalu 4-0

RELEU 6: Simona Gherman - XU Anqi 7-5

RELEU 7: Loredana Dinu - Hao Jalu 3-2

RELEU 8: Simona Gherman - SUN Yujie 6-9

RELEU 9: Ana Maria Popescu - XU Anqi 14-13


UPDATE 00:24 15 medalii a obţinut România, de-a lungul timpului la scrimă, la Jocurile Olimpice. Avem până în acest moment patru medalii din cel mai preţios metal, iar Simona Gherman, Ana Maria Popescu şi Simona Pop au ocazia să aducă al 4-lea aur în doar câteva minute. Niciuna din medaliile de aur nu a fost obţinută, însă, la echipe, astfel că fetele pot bifa o premieră din acest punct de vedere.


UPDATE 22:00 Finala de la Jocurile Olimpice va fi o repetiţie a ultimului act de la CM 2015. La Moscova, în iulie anul trecut, sportivele noastre s-au recunoscut învinse în finala contra asiaticelor 36-45. De data aceasta, tricolorele speră ca la finalul partidei ele să fie cele care ridică braţele în semn de bucurie.


VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL ROMÂNILOR LA RIO

UPDATE 21:07 Antrenorul echipei de spadă, Dan Podeanu, a analizat victoria cu Rusia şi a prefaţat meciul cu China, de peste aproximativ trei ore şi jumătate.

"De ce mă felicitaţi? Fetele au făcut în sfârşit ceea ce ştiu ele mai bine să facă. Ne-a convenit echipa Rusiei, mai bine decât altă echipă, precum SUA sau Coreea. Este o echipă combativă, care atacă, şi atunci sunt mai multe soluţii. Pe mai departe avem nevoie de toate cele patru fete. Fetele s-au mobilizat. Când una merge mai puţin bine, sau are un pas greşit, celelalte o scot din această situaţie, aşa cum s-a întâmplat acum în asaltul cu Ana Maria, care a avut o semiratare. Urmează marea China, care are un scor favorabil cu noi. Este un meci care are altă încărcătură. Dacă cu celelalte echipe, în afară poate de Coreea, avem un scor mult pozitiv, favorabil nouă, cu China situaţia este puţin invers. Sperăm să schimbăm acum. Dacă tot ne-am apucat să schimbăm, schimbăm acum”, a spus antrenorul craiovean.


UPDATE 20:49  România are cel puţin argintul la spadă şi bifează astfel prima medalie de la Rio. Din 1952, de la Helsinki, ţara noastră nu a avut primele cinci zile de la Jocurile Olimpice fără medalie.

Eroinele noastre sunt motivate înainte de marea finală, contra Chinei.

sursa foto: facebook Dorin Chioţea


UPDATE 20:04 Aurul în concursul de spadă pe echipe se va decide între România şi China, însă asiaticele nu au impresionat în semifinala cu Estonia. Acestea au beneficiat de evoluţia extrem de slabă a lui Erika Kirpu, care a pierdut toate releele.


UPDATE 20:00 România s-a calificat în finala probei de spadă pe echipe, după o semifinală în care a defilat în faţa Rusiei. S-a terminat 45-31 pentru tricolore, care nu au pierdut niciunul din primele 5 relee.

În finală, Simona Pop, Simona Gherman şi Ana Maria Popescu vor întâlni China, campioana olimpică în exerciţiu şi principala favorită. Asiaticele au trecut în semifinala a doua de Estonia, după o partidă echilibrată doar în prima parte: 45-36.

Ultimul act se va disputa de la ora 0:30 şi poate fi urmărit în format LIVE-TEXT pe digisport.ro


UPDATE 18:15 A început: Gherman şi Logunova deschid semifinala de la Jocurile Olimpice. Mai jos îţi prezentăm scorul în timp real pentru fiecare asalt.

SCOR GENERAL ROMÂNIA - RUSIA 45-31

RELEU 1: Simona Gherman - Tatiana Logunova 3-1 

RELEU 2: Simona Pop - Violetta Kolobova 6-3

RELEU 3: Ana Maria Popescu - Lyubov Shutova 4-3

RELEU 4: Simona Pop - Tatiana Logunova 5-3

RELEU 5: Simona Gherman - Lyubov Shutova 5-3

RELEU 6: Ana Maria Popescu - Violetta Kolobova 3-7

RELEU 7: Simona Pop - Lyubov Shutova 9-7

RELEU 8: Ana Maria Popescu - Tatiana Logunova 5-2

RELEU 9: Simona Gherman - Violetta Kolobova 5-2


UPDATE 18:23Am învins SUA și mă duc în vestiar ca să regăsim bucuria de joc pe care fetele astea din America o au, iar noi am pierdut-o.În vestiar am pierdut-o, acolo o găsim ca să o arătăm în semifinală!”, a spus Ana Maria Popescu, conform Gazetei, după victoria în faţa Statelor Unite. În mai puţin de o oră fetele noastre revin în arenă pentru a trage pentru finala olimpică.


UPDATE 17:37 România - Rusia e semifinala de la Rio în proba de spadă pe echipe. Rusoaicele au învins Franţa, după un meci extrem de echilibrat, scor 44-41. Cealaltă semifinală se va disputa între China (campioana olimpică) şi Estonia.


UPDATE 17:18 În semifinale, România va întâlni întâlni câştigătoarea din disputa Rusia - Franţa. Confruntarea pentru ultimul act e programată de la 19:15.

Desfăşurarea partidei: 

RELEU 1: Ana Maria Popescu - Kelly Hurley 3-1

RELEU 2: Simona Pop - Courtney Hurley 4-3

RELEU 3: Simona Gherman - Katharine Holmes 0-0

RELEU 4: Simona Pop - Kelly Hurley 4-5

RELEU 5: Ana Maria Popescu - Katharine Holmes 0-0

RELEU 6: Simona Gherman - Courtney Hurley 2-0

RELEU 7: Simona Pop - Katharine Holmes 0-2

RELEU 8: Simona Gherman - Kelly Hurley 3-4

RELEU 9: Ana Maria Popescu - Courtney Hurley 7-8

Punctul de aur : Ana Maria Popescu vs Courtney Hurley


UPDATE 17:12: Echipa României de spadă fete s-a calificat în semifinale. Ana Maria Popescu a tras ultima și, în repriza numărul 9, a revenit în ultimul minut, de la 20-23, la 23-23. În repriza suplimentară, românca a reușit tușa decisivă și ne-a calificat în semifinale. 


UPDATE 16:02: Echipajul feminin de 8+1 al României s-a calificat în finala din cadrul întrecerilor de canotaj de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce a încheiat pe locul doi în recalificări.

Echipajul României, format din Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Laura Oprea, Adelina Bogus, Andreea Boghian şi Daniela Druncea, au încheiat recalificările pe locul doi, cu timpul de şase minute, 32 de secunde şi 63 de sutimi.

După serii, SUA şi Marea Britanie obţinuseră calificarea în finală, iar din recalificări, pe lângă România, s-au mai calificat în finală echipajele din Canada, Noua Zeelandă şi Olanda.

Finala probei de 8+1 va avea loc sâmbătă, de la ora 17:00.


UPDATE 15:10: Echipajul feminin al României de dublu vâsle categorie uşoară, compus din Ionela Lehaci şi Geanina Beleagă, a ratat, joi, calificarea în finala concursului de canotaj de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce s-a clasat pe locul 4 în prima semifinală.

Echipajul României, locul 3 după 500 m şi apoi retrogradat pe locul 4 la următoarele puncte de control (1.000, 1.500 m), a recuperat din handicap pe ultimele sute de metri dar nu a mai reuşit să depăşească China (7 min20sec94/100), locul 3, ultima ambarcaţiune care a prins finala alături de Africa de Sud (7min19sec09/100) şi Noua Zeelandă (7min19sec27/100). România a ocupat locul 4 cu 7min21sec38/100 şi va evolua în finala B, programată vineri, la 15,10 (ora României). 


UPDATE 14:50: Sportivele Laura Oprea şi Mădălina Bereş au ratat, joi, calificarea în finala probei de dublu rame, din cadrul competiţiei de canotaj de la Jocurile Olimpice, după ce au terminat pe locul patru în prima semifinală.

Oprea şi Bereş au terminat pe locul al patrulea în prima semifinală, cu timpul de 7:29.20.

Din prima semifinală au obţinut calificarea în finală echipajele din Marea Britanie (7:18.69), SUA (7:20.93) şi Africa de Sud (7:24.03).

Laura Oprea şi Mădălina Bereş vor evolua în finala B, care va avea loc vineri, de la ora 15.30.


Rămânem în continuare fără medalii la Rio, după ce Dolncieanu a ratat de puţin calificarea în semifinalele de sabie, iar delegaţia noastră vede tot mai puţine oportunităţi să ajungă pe podiumul olimpic.

Joi este poate ultima zi cu adevărat importantă pentru ţara noastră, în condiţiile în care avem două şanse clare la medalii: echipa de spadă fete şi dublul Mergea şi Tecău, care trebuiau să lupte de miercuri pentru calificarea în finală. Ploaia a căzut însă neîncetat la Rio, iar organizatorii s-au văzut în imposibilitatea de a ţine vreo partidă din sportul alb.

Un preview complet al disputei dintre Mergea/Tecău şi Johnson/Sock poţi citi AICI, astfel că, în continuare, vom vorbi despre ceilalţi tricolori care vor fi în lumina reflectoarelor joi.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA PROGRAMUL COMPLET AL ROMÂNILOR LA RIO

Speranţa în fetele de la spadă

Fără medalie în proba individuală, spadasinele antrenate de Dan Podeanu vor să se răzbune, joi, în întrecerea pe echipe la Rio. Pentru a se califica în semifinalele turneului olimpic, tricolorele vor trebui să treacă de echipa Statelor Unite, medaliată cu bronz în 2012, la Londra. Româncele sunt vicecampioane mondiale en-titre şi medaliate cu bronz, anul acesta, la Europene.

"Orice echipă este puternică, orice echipă poate lua medalie, deci nu suntem noi favoritele, toate 8 echipele sunt favorite", spunea Simona Gherman, la plecarea spre Rio.

Tot joi va intra în concurs şi înotătorul Norbert Trandafir. Acesta va lua startul la 50 metri liber. La ediţia precedentă a Jocurilor Olimpice, românul s-a oprit în semifinalele acestei probe.

"Eu sper la o semifinală. Dintr-o semifinală poţi accede în finală şi acolo se poate întâmpla orice", spunea Norbert.

Camelia Potec, aur, şi Răzvan Florea, bronz, au cucerit ultimele medalii olimpice pentru nataţia românească, în 2004, la Atena.

Nu în ultimul rând, vor forţa calificarea în finalele probelor lor fetele de la canotaj, şi ele aflate în imposibilitatea de a evolua miercuri, din cauza ploii.

Pe cine mizăm de vineri

Odată prima săptămână de competiţii aproape încheiată, România va găsi tot mai greu oportunităţi pentru medalii. COSR spera înainte de competiţie la 6-8 medalii, însă termenul fixat pare în acest moment o utopie.

Drăgulescu, la sărituri, pare a avea cele mai mari şanse să reuşească o prestaţie încununată de succes, "Marocanul" obţinând în calificări a treia notă.

Aanei şi Sâncraian pot, la rândul lor, să spere la o clasare cât mai bună, însă cel mai probabil bronzul e singura culoare srălucitoare pe care o pot visa.

Nici Mihai Nistor nu trebuie scos din calcule, chiar dacă specialiştii îl consideră în acest moment abia al 8-lea favorit la aur, la box, la categoria la care participă.

Programul de joi al sportivilor români

Scrimă: Popescu Ana Maria, Gherman Simona, Dinu Loredana, Pop Simona, spada, echipe, 11 august, 15:00, calificări, Carioca Arena 3, Barra

Înot: Trandafir Norbert, 50m liber, 11 august, 19:00, serii, Stadionul Olimpic Aquatics, Barra

Scrimă: Popescu Ana Maria, Gherman Simona, Dinu Loredana, Pop Simona, spadă, echipe, 11 august, 19:15, semifinale, Carioca Arena 3, Barra

Din cauza vremii, organizatorii nu au anunţat încă orele la următoarele probe (acestea au fost reprogramate, ele trebuind să se dispute miercuri):

Canotaj: Ionela Lehaci, Geanina Beleagă (2x, c.u.) - semifinală (Lagoa Stadium, Copacabana)

Canotaj: Adam, Cozmiuc, Gontaru, Aicoboae (4-) - semifinală (Lagoa Stadium, Copacabana)

Canotaj: Boghian, Cogianu, Boguş, Strungaru, Oprea, Popa, Petrilă, Bereş, Druncea (8+) - recalificări (Lagoa Stadium, Copacabana)

Tenis: Horia Tecău, Mergea Florin, dublu, semifinală, Olimpic Tennis Center, Barra

Etichete: romania , rio 2016 , romania rio , performante rio 2016 , romania la rio 2016


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii
wanda5
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
adrian mutu
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”

Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
andrei-vlad
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius
Citește și
Neașteptat! Adversarul României de la EURO, gata să preia un club uriaș al Europei
profimedia-0826193176
Înlocuitor pentru Olimpiu Moruțan la EURO: ”Are șanse foarte mari”
MKE Ankaragucu v Besiktas - Ziraat Turkish Cup
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Motivul pentru care Ianis Hagi va fi convocat la EURO, chiar dacă nu joacă la Alaves: ”E ceva ciudat”
Screenshot 2024-03-27 at 00.20.40

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”