Tennis Nitto ATP Finals - DJOKOVIC vs RUNE
Legendarul Boris Becker a lăudat revenirea pe teren a Simonei Halep: ”Mă bucur că a revenit!”
SIMONA HALEP - DIGISPORT-12
"Am 32 de ani, nu mai sunt atât de tânără...". Simona Halep, interviu sincer, înaintea turneului de la Madrid
lucescu
Întrebarea care l-a făcut pe Mircea Lucescu să plece din timpul interviului: ”Vedeți-vă de treabă, mă”
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

Simona Halep s-a calificat în sferturile de la Cincinnati, după un meci-maraton!

20.08.2015, 09:43

Simona Halep (23 de ani, locul 3 WTA) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati, după ce a învins-o în optimi pe germanca Andrea Petkovic (27 de ani, locul 17 WTA), scor 4-6, 6-4, 6-2. Partida a durat două ore și 40 de minute.

simona halep1
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

A fost un spectacol desăvârșit, între două jucătoare cu un vast bagaj tehnic, dar plusul de prospețime și de motivație a făcut diferența în setul decisiv. Simona a trecut prin momente grele în setul doi, când a salvat mingi de break la 1-0 pentru Petkovic, într-o perioadă în care adversarei îi funcționa jocul perfect. Apoi, în manșa decisivă, Halep s-a aflat mereu în controlul partidei.

Halep trecuse, în turul doi, cu scorul de 7-5, 5-7, 6-4, după două ore şi 51 de minute, de franţuzoaica Kristina Mladenovic, poziţia 40 în clasamentul mondial. Simona Halep (23 de ani) şi Andrea Petkovic (27 de ani) s-au mai întâlnit de cinci ori, jucătoarea din Constanţa impunându-se și în ultimele patru întâlniri directe.

Simona a încheiat partida din optimi, a 6-a contra Andreei, fără vreo dublă greșeală, cu trei ași și un procentaj de 69% al primului serviciu. A salvat 13 mingi de break din 17 și a realizat 6 break-uri din 14 șanse. Returul ei a mers bine (26 de puncte câștigate din 44), chiar dacă pe primul serviciu al nu a realizat atât de multe puncte pe cât și-ar fi dorit: 40 din 71, adică 56%.

Urmează duelul cu Anastasia Pavlyuchenkova. La "directe" e 4-0

În sferturi, Simona va da piept cu Anastasia Pavlyuchenkova (locul 34 WTA), jucătoare în faţa căreia românca nu a cunoscut gustul înfrângerii. Rusoaica a beneficiat de abandonul Victoriei Azarenka, în optimi.


Cele două s-au întâlnit în patru rânduri, trei dintre partide având loc în 2013 şi una în 2012. Bilanțul: patru meciuri, patru victorii pentru Halep.

Lista întâlnirilor dintre Halep şi Pavlyuchenkova:

  • Halep - Pavlyuchenkova 6-4, 6-2 (2012, Dubai, primul tur)
  • Halep - Pavlyuchenkova 3-6, 7-5, 3-0 (2013, Anastasia a abandonat în primul tur de la Tokio)
  • Halep - Pavlyuchenkova 6-2, 6-1 (2013, Moscova, semifinală)
  • Halep - Pavlyuchenkova 6-3, 6-3 (2013, Turneul Campioanelor, faza grupelor)

LIVE TEXT

GAME, SET ȘI MECI HALEP! Petkovic aruncă prosopul, în ciuda unei ultime discuții cu antrenorul, înainte de game. Se face 30-15, un out mare al Andreei aduce tabela la 40-15, iar Halep profită de prima sa minge de meci pentru a se impune, scor 4-6, 6-4, 6-2.

5-2, break Halep! Mult mai montată, Simona atacă din toate pozițiile și Petkovic nu reușește să mai intre în teren. Dublă greșeală la avantaj.

4-2 Halep. Game de serviciu adjudecat la avantaj de Simona, care face un pas mare spre calificarea în faza următoare. Un nou break i-ar consolida enorm poziția în acest moment. Presiunea e pe Petkovic.

3-2, break Halep! Un ultim backhand trimis afară de Petkovic o aduce din nou pe Halep în avantaj, deși rivala sa a avut șansa să închidă game-ul.

2-2, break Petkovic. Simona nu reușește să-și păstreze concentrarea în acest game și scorul redevine egal în setul decisiv.

2-1 Halep. Petkovic reușește un game după trei consecutive câștigate de Simona, dar românca urmează la serviciu.

2-0 Halep. Simona își consolidează break-ul cu un nou game solid, în care a lovit foarte precis și nu i-a oferit șanse de atac adversarei.

Setul 3. Simona Halep începe cu un break muncit din greu, cu o dreaptă trimisă în cros la care Petkovic nu a mai ajuns. 1-0 Simona.


6-4, SET HALEP! Simona se impune fără probleme în ultimul game de serviciu al său în acest set. Părea la un moment dat că Andrea o domină, dar din nou Simona găsește resurse nebănuite pentru a ne surprinde plăcut. Intrăm în set decisiv, după alte 46 de minute.

5-4 Halep. Petkovic are parte de un game ușor pe propriul serviciu și se impune la 0, din nou cu un backhand în lung de linie extrem de precis.

5-3 Halep. Break consolidat cu un game foarte bun. Simona se îndreaptă spre câștigarea setului secund, după câteva momente foarte dificile.

4-3 pentru Halep, cu break! Două game-uri consecutive pentru Simona, care are șansa de a se desprinde pe propriul serviciu.

3-2 Petkovic. Germanca rezistă bine și încheie game-ul cu un as, la avantaj, fiind din nou în față pe tabelă. Se vede încrederea pe chipul său.

2-2, rebreak Petkovic. După o scurtă pauză medicală cerută de Petkovic, jocul se reia, dar Simona pare ieșită din mână. Se face imediat 0-40, 15-40, 30-40 pe fondul unui atac riscant al româncei, dar break-ul nu poate fi evitat: retur bun la serviciu și lovitură prea lungă a lui Halep, în out.

2-1, break Halep! Cel mai slab game al turneului pentru Petkovic, care ajunge în câteva minute la 0-40, inclusiv după o dublă greșeală. Pentru prima dată după mult timp, Simona Halep conduce disputa.

1-1. Halep gestionează excelent un moment foarte greu. Salvează câteva mingi de break, de fiecare dată cu servicii riscante, dar foarte bine plasate și puternice. Petkovic a sperat la desprindere, dar românca a ridicat nivelul instantaneu și rămâne în coasta adversarei.

Setul 2. La serviciu este Petkovic, care nu vrea să scape controlul partidei. Alternează loviturile perfecte la colț cu cele telefonate, dar încheie game-ul la avantaj și păstrează un mic avans în acest set secund. 1-0 Petkovic.


6-4, SET PETKOVIC. Halep începe cu 15-0, dar ceva se rupe în jocul său. Servește prea în interior, iar Petkovic are timp să-și pregătească lovitura. Execută puternic de fiecare dată, fără șanse pentru Simona. 15-15, 15-30, 15-40 și break decisiv, care încheie prima manșă după 44 de minute.

5-4 Petkovic. Game la 30, după o ultimă minge trimisă în out de Simona. Românca va servi pentru a rămâne în set.

4-4, game Halep. La 30-15, Simona câștigă cel mai spectaculos punct de până acum. Foarte agresivă, o atacă pe Petkovic, care returnează de fiecare dată la limită, sub fileu. Ultimul lung de linie reușit de Simona nu mai poate fi însă gestionat de Andrea, care cedează jocul. Egalitate.

4-3 Petkovic. Game la 30, în care Simona lasă să i se vadă nervii. După mingea de 15-0, Halep a lovit cu racheta în pământ, nemulțumită de un efect obținut la o lovitură decisivă. Punctul decisiv: un backhand în lung de linie executat perfect de rivala româncei.

3-3. Game Halep! Game de serviciu reușit la 30. Simona simte bine jocul și terenul, are o mobilitate bună și îi pune probleme lui Petkovic în fiecare schimb.

3-2 Petkovic. Nemțoaica are 40-0, comite o dublă greșeală, dar apoi lansează puternic mingea în joc și încheie game-ul cu o dreaptă returnată în fileu de Halep.

2-2. Petkovic salvează o minge de break și câștigă game-ul la avantaj, după alte două puncte aplaude îndelung de spectatorii prezenți în tribune.

2-1 Halep. Game de serviciu gestionat bine de Halep, care controlează punctele foarte bine cu forehandul și cu lungul de linie. Petkovic lovește însă de jos și încearcă să o scoată cât mat mai mult din teren pe Simona, care câștigă game-ul în cele din urmă.

1-1, rebreak. După cel mai lung schimb de până acum, Petkovic restabilește egalitatea cu un game la 15, pe serviciul advers.

1-0 Halep, break. Petkovic a condus la avantaj, dar forța defensivă îi aduce Simonei două puncte consecutive și o eroare neforțată a Andreei pune punct capăt primului game.

# Meciul va începe peste câteva momente, cele două jucătoare își fac acum încălzirea. Prima la serviciu va fi Andrea Petkovic.

PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport

Etichete: andrea petkovic , simona halep , cincinnati , live halep petkovic , halep petkovic cincinnati , adversara simona halep , cu cine joaca halep cincinnati


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Au rămas mască! Ce a purtat la Disneyland, înconjurată de mii de copii, după ce a riscat închisoarea din cauza ținutei
bianca-censori
Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Recomandările redacției
lucescu
Întrebarea care l-a făcut pe Mircea Lucescu să plece din timpul interviului: ”Vedeți-vă de treabă, mă”

Elias Charalambous a reacționat când a auzit ce vrea să facă Gigi Becali
Exclusiv Care este starea lui Luca Mihai, la cinci zile de la accidentare. ”Șocant. Nu exagerez cu nimic”
FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (14.04.2024)
Live Video&Text Hermannstadt - Botoșani 0-0, ACUM, la DGS1. Sibienii evoluează în 10 oameni
FOTBAL: AFC HERMANNSTADT SIBIU - AFC BOTOSANI, SUPERLIGA SUPERBET (28.01.2024)
Citește și
Când își va afla Simona Halep adversara din primul tur de la Madrid Open
Mutua Madrid Open - Day Seven
Anunțul făcut de americani în cazul Simonei Halep cu aproape o lună înainte de Roland Garros
SIMONA HALEP - DIGISPORT-147
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Adrian Mutu, ofertă pe bani grei din străinătate! A cerut un salariu uriaș!
Adrian Mutu, ofertă pe bani grei din străinătate! A cerut un salariu uriaș!
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
FCU Craiova-Dinamo joc de totul sau nimic. Se joacă retrogradarea în liga secundă!
FCU Craiova-Dinamo joc de totul sau nimic. Se joacă retrogradarea în liga secundă!
Vestea pe care o aștepta Simona Halep. ”Au semnat managerul, avocatul și Darren Cahill”
SIMONA HALEP - DIGISPORT-16

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”