simona-halep4
”Nu cred că Halep va juca în Billie Jean King Cup”. Ce se întâmplă cu Simona și dorința ei de a evolua la JO
Western & Southern Open - Day 4
Darren Cahill, mesaj tranșant în privința Simonei Halep
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Digi Sport 1 Live
Acum

FOTO Simona Halep a predat o lecție de tenis în fața Flaviei Pennetta și s-a calificat în sferturi la Miami

30.03.2015, 09:19

Rețeta italiană îi priește de minune Simonei Halep (23 de ani, locul 3 WTA). După Camila Giorgi, sportiva din Constanța a mai eliminat o adversară din Italia, de această dată pe experimentata Flavia Pennetta (33 de ani, locul 28 WTA), în optimile de finală de la Miami, scor 6-3, 7-5.

HALEP VICTORIE1
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

De puține ori am văzut-o pe Simona jucând atât de bine în acest an. Primul set a fost controlat în totalitate de Halep, care a vrut astfel să facă uitate cele trei dueluri precedente pierdute în fața Flaviei. A realizat un break la momentul oportun și nu s-a oprit până la 6-3, arătând că are un serviciu solid, dar și un joc de picioare fenomenal, care a ajutat-o să rămână în schimburi grele, în care a atacat doar de pe fundul terenului.

A revenit în setul doi de la 2-5 și a câștigat cu 7-5

La pauza dintre seturi, însă, Halep s-a deconcentrat puțin și Pennetta a profitat pentru a se desprinde la 2-0. Cele două jucătoare au făcut apoi schimb de break-uri, invitându-se reciproc la preluarea controlului. A răspuns mai prompt Pennetta, care a servit cu succes pentru 5-2. Decisivul părea aproape, dar Simona a găsit resurse nebănuite de energie și optimism, spre bucuria celor câteva sute de fani români din tribune.

Halep a muncit din greu pentru fiecare punct pe propriul serviciu, a venit la 5-3 și apoi a dat asaltul decisiv, pe serviciul advers. Aflată într-un moment de grație, Halep a forțat-o pe Pennetta să greșească și a făcut break-ul în cele din urmă, moment în care castelul de iluzii al italiencei s-a prăbușit total (5-5). Halep a mai "spart" o dată serviciul advers pentru 6-5 și a servit ca o mare campioană pentru 7-5 și implicit pentru meci.

Primul succes din carieră în fața Flaviei Pennetta!

Partida dintre cele două s-a încheiat după o oră și 31 de minute, statisticile fiind de partea favoritei 3. Halep a contorizat 4 ași și a salvat 4 mingi de break din 7, câștigând totodată aproape jumătate din puncte la retur. Și-a adjudecat 26 de puncte din 42 cu primul serviciu, în vreme ce Pennetta a cedat 5 break-uri și a câștigat doar 44% din totalul punctelor (59/133).


A fost cea de-a patra întâlnire directă dintre cele două jucătoare, sportiva născută la Brindisi având câștig de cauză în precedentele 3 dueluri (2013 - US Open, 2013 - Bastad, 2010 - Marbella). Până în martie 2015, un singur set câștigase Halep în cele trei meciuri jucate în compania Flaviei Pennetta.

"Ea e o mare jucătoare, a luptat foarte mult în setul doi, dar și eu am muncit din greu! Am jucat bine, dar au fost ceva emoții la un moment dat și în setul doi nu am lovit așa cum ar fi trebuit. Eu vreau doar să fiu mai agresivă și să lovesc cât mai adânc. Sunt foarte fericită că am câștigat. Am mai multă încredere în mine acum, cred în șansele mele", a declarat la final Halep, pe terenul de joc.

Halep a ajuns astfel la cel de-al 23-lea succes în 2015, tot la fel de multe câte a acumulat și Karolina Pliskova (Cehia), de asemenea calificată în sferturi la Miami. Cele două dețin recordul sezonului în circuitul feminin de tenis. În turul următor, Halep va da piept cu tânăra Sloane Stephens (SUA), care a eliminat-o în optimi pe Belinda Bencic (6-4, 7-5).

Stephens, 22 de ani, este clasată pe locul 45 în ierarhia WTA și a jucat de patru ori cu Halep, succesele fiind împărțite egal, câte două pentru fiecare sportivă. Pentru accederea în sferturi, Halep va primi 112.270 de dolari și 215 puncte WTA. Dacă va cuceri trofeul, Halep va urca pe locul 2 WTA, deasupra rusoaicei Maria Sharapova.

TABLOUL COMPLET AL SFERTURILOR DE FINALĂ DE LA MIAMI


LIVE TEXT

7-5, GAME, SET ȘI MECI HALEP! Parcă mai relaxată ca niciodată, Halep servește cu zâmbetul pe buze și ridică sutele de fani români în picioare cu un lung de linie extraordinar. Închide partida la avantaj, cu o venire la fileu, concretizată printr-o execuție letală, la care Pennetta nu mai poate ajunge. Scor final, 6-3, 7-5.

FOTO Statistica de la finalul partidei:

6-5 Halep, cu BREAK! Revenire extraordinară a Simonei, care profită de nervozitatea adversarei și realizează un break la 0. A lovit mereu liftat, pentru a se putea așeza perfect la retur, iar tactica a funcționat. Acum, Simona va servi pentru meci și calificarea în sferturi.

Și este 5-5! Halep servește perfect, găsește răspunsuri la întrebările Pennettei, iar egalitatea este restabilită. Clar Simona este jucătoarea pe val, care poate forța încheierea partidei în curând!

BREAK! Pennetta conduce cu 5-4, dar Simona urmează la serviciu, după un game câștigat la avantaj. Am văzut și un gest nu tocmai OK al Flaviei. Halep a trimis puternic, mingea a căzut exact pe tușă. Pennetta a trimis înapoi în terenul advers, Halep a finalizat punctul cu un lung de linie imposibil de ajuns, moment în care italianca a cerut un challenge. Arbitrul de scaun Kader Nouni a acceptat reluarea, care a demonstrat că mingea Simonei a fost perfect valabilă. Dar punctul s-a rejucat. Scorul era 30-15 pentru Pennetta. HALEP A REVENIT ÎN SET! 

5-3 Pennetta. Simona cu siguranță se simte un pic frustrată. A servit foarte bine de această dată, și-a adjudecat game-ul fără probleme și simte că ar fi putut obține mai mult de la acest set.

5-2 Pennetta. Peninsulara servește foarte bine, are 40-15, moment în care Halep reușește un passing perfect, la o urcare a fileu a adversarei. În cele din urmă Pennetta se impune și ne apropiem de setul decisiv.

4-2 Pennetta, din nou break. Halep pare lipsită de răbdare și cedează din nou pe propriul serviciu. Un punct decis de hawk-eye i-a oferit avantajul decisiv Flaviei, iar Simona dă din cap dezaprobator...

3-2 Pennetta, REBREAK HALEP! Simona păstrează aproape cu un nou game jucat foarte bine pe serviciul advers. Ultimul punct, o minge în fileu a Flaviei. Halep rezistă foarte bine în schimburile lungi.

3-1 Pennetta, un nou break. Deși Halep a salvat la 15-40 o minge, ea a cedat apoi în cel mai frumos schimb de până acum. Un raliu lung s-a încheiat cu o minge trimisă afară de Simona. Pennetta a oprit jocul, a cerut challenge și a avut câștig de cauză. Din nou un break în față pentru ea.

2-1 Pennetta, REBREAK HALEP! Simona joacă bine cu adevărat, arată siguranță în lovituri și caută unghiuri foarte bune. A avut 40-15 pe serviciul advers, s-a făcut egalitate, dar Simona a bifat două puncte consecutive. Revine astfel mai aproape de italiancă.

2-0 Pennetta. Halep își complică singură meciul, cedând un break la 0, pe fondul unor erori comise prea ușor. Vizibil dezamăgită de acest start, Simona va încerca să recupereze imediat, cu un rebreak.

Setul 2. Pennetta conduce cu 1-0, pentru că Halep a trimis două mingi consecutive în burta fileului, de la 15-30. Interesant este că Simona a câștigat 9 puncte din 12 cu serviciul doi, iar Flavia doar 5 din 12.


6-3 GAME ȘI SET HALEP! Simona începe cu 0-15, dar erorile neforțate ale italiencei o aduc în poziția de a avea minge de set. Pennetta trimite apoi mult afară și Halep se așează liniștită pe bancă, având un set avans.

FOTO Statistica primului set:

5-3 Halep. Senzația este că Simona a cedat fără luptă acest game, care i-ar fi putut oferi un mic avantaj în setul doi. Game la 15 pentru Pennetta, iar Halep servește pentru set. Procentajele sale au fost bune până acum.

5-2 Halep! Din nou game reușit de româncă. Simona joacă aproape perfect. Forma sa a crescut treptat la acest turneu, iar Pennetta, în ciuda faptului că returnează mult, nu reușește să controleze punctele. A fost 40-0, înainte de o dublă greșeală. Game-ul se termină la 15, după un lung de linie absolut magistral. Se apropie de câștigarea setului Simona.

4-2 Halep, BREAK! Acesta e momentul! A fost 15-15, 15-30 și 15-40 după o dublă greșeală a Flaviei. Italianca recuperează un punct, dar în van, pentru că Halep vine agresiv la fileu și dă mingea de unde plecase rivala sa!

3-2 Halep. Game la 0 pentru sportiva noastră, care avea nevoie de un astfel de moment ușor după ratările din game-ul precedent. La primire a câștigat 7 puncte din 18, ceea ce nu e un procentaj tocmai rău.

2-2. Simona irosește cu ușurință mingi de break pe care s-ar putea să le regrete mai târziu. Flavia salvează game-ul și Halep va servi. Ambele jucătoare au salvat mingile de break de până acum.

2-1 pentru Halep! Simona salvează o minge de break și în cele din urmă preia din nou conducerea. Pennetta joacă agresiv, caută baza terenului, pentru a putea finaliza punctele la fileu. Halep se apără însă bine...

1-1. Pennetta egalează situația cu un game la 30, în care a condus cu 40-0. Italianca folosește foarte bine loviturile de dreapta, în colț.

Setul 1. Halep conduce cu 1-0! Serviciu la 30 materializat foarte bine, deși Pennetta a pus mare presiune. Un start bun pentru constănțeancă. Aproximativ 1.800-2.000 de persoane au venit în tribune.

UPDATE 04:17. Partida a început, cu Halep la serviciu. Spectatorii sunt foarte entuziaști și așteaptă un spectacol de mare calitate. Vremea este perfectă pentru tenis. Simona este echipată în negru și adidași albi, iar Flavia Pennetta în gri și alb. Italianca este favorită 15 aici.


Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Miami, dotat cu premii totale de 5.381.235 dolari, după ce a învins-o în două seturi, scor 6-4, 7-5, pe Camila Giorgi, din Italia.

Etichete: simona halep , flavia pennetta , turneul de la miami


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația
aza3
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Recomandările redacției
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur

Ce surpriză! Schimbarea majoră pe care UEFA o ia în calcul pentru EURO 2024
”Nu mai pot. E inadmisibil!”. S-a săturat și vrea să plece din România!
ciprian marica
Exclusiv ”Ați avut ofertă de 8 milioane de euro?”. Șeful lui Dinamo a răspuns imediat și a lămurit situația
fcd
Citește și
Simona Halep a fost lăsată pe dinafară! Organizatorii turneului de la Stuttgart nu au trecut-o pe listă
National Bank Open Toronto - Day 5
Nu toată lumea este de acord cu Simona Halep. Încă un nume mare îi dă dreptate Carolinei Wozniacki
Melbourne, Australia. 27th January, 2017. Danish tennis player Caroline Wozniacki is in action during the finals match at the Australian Open vs Romanian tennis player Simona Halep on Jan 27, 2018 in Melbourne, Australia - ©Yan Lerval/Alamy Live News
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Lovitură pentru Simona Halep! Românca a primit "interzis" la turneul favorit al Mariei Șarapova
Lovitură pentru Simona Halep! Românca a primit "interzis" la turneul favorit al Mariei Șarapova
”Risipește milioane de dolari. Este timpul să înceteze”. Cel mai dur atac legat de ”cazul Halep”
Simona Halep, la WTA Miami 2024 / Foto: captură Digi Sport

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale