Screenshot 2024-04-03 at 19.41.27
Americanii au anunțat următorul turneu la care poate participa Simona Halep: ”Speră să fie gata”
simona-halep
Ce au scris spaniolii după ce Simona Halep s-a retras de la Madrid Open: ”Acesta este scopul ei”
Screenshot 2024-03-27 at 20.36.16
Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Liga Digi Sport

Halep, eliminată în sferturi la Miami. Reacţia superbă a lui Bacsinszky: "Iubesc România"

28.03.2016, 20:29

Simona Halep, cap de serie numărul 5 şi locul 5 WTA, a fost învinsă, marţi, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-2, de Timea Bacsinszky (Elveţia), favorită 19 şi poziţia 20 în ierarhia mondială, în sferturile de finală ale turneului de la Miami.

halep decisiv
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Partida a durat două ore şi 28 de minute, iar în timpul ei Halep şi-a purtat fanii de la extaz la agonie. După ce a abordat defensiv meciurile de până acum, Halep a etalat, marţi, în primul set, un joc agresiv, apropiat de cel al unei sportive de top. Românca fost ofensivă din primul moment, a căutat liniile de margine ale terenului şi chiar şi atunci când a greşit unele lovituri a făcut-o după ce şi-a supus adversara unei presiuni foarte mari.

Bacsinszky a jucat mult în defensivă, a încercat să rupă ritmul cu veniri la fileu şi cu scurte, însă cel mai mult a trimis mingi înalte spre adversara ei, o tactică falimentară la început.

În ciuda faptului că scorul primului set este unul destul de strâns, Halep a reuşit poate cea mai bună evoluţie din acest an, din punct de vedere al atitudinii avute. Românca a făcut break la 1-1, apoi a condus cu 4-2, înainte ca Bacsinszky să reuşească şi ea un break la 4-3. Halep a răspuns imediat câştigând pe serviciul sportivei elveţiene, apoi l-a chemat pe Darren Cahill pentru a căpăta sfaturile necesare închiderii setului. Şi Halep a reuşit acest lucru, cu 6-4, după 45 de minute.

În setul secund, Bacsinszky a lovit mai puternic şi a mai renunţat la "zmeie", dar nu în totalitate, în timp ce Halep şi-a pierdut din acurateţea loviturilor, nemaireuşind să deschidă unghiurile terenului, deşi a continuat să fie agresivă. Forehand-ul elveţiencei, "călcâiul lui Ahile" din jocul ei, nu a mai fost atât de şubred, iar mingile liftate au avut mai mult efect pe tabela de marcaj, în dreptul său.


Jocul Simonei s-a blocat la 30-30 în primul game, pe serviciul oponentei, când a avut de executat un vole simplu, de la linia careului de serviciu, cu trei sferturi de teren gol în față, și a trimis afară. A rămas împietrită, nevenindu-i să creadă, apoi n-a mai reușit să reintre nicio clipă în meci până la final.

Bacsinszky a reuşit un break în ghemul al doilea din setul doi şi a condus cu 2-0, apoi Halep a făcut rebreak, dar şi-a pierdut din nou serviciul. La 3-1, Bacsinszky s-a plâns că liniile terenului sunt alunecoase de la umiditatea de aproape 80 la sută, iar meciul a fost întrerupt peste şapte minute pentru ştergerea lor. A urmat un ghem în care Halep a revenit de la 0-40 dar nu a reuşit să facă break. Din acel moment, Bacsinszky a gestionat avantajul de un break pe care l-a avut şi a încheiat setul cu 6-3 în favoarea ei, după o oră şi 43 de minute de la debutul partidei.

Darren Cahill a avut o intervenţie la 2-5 şi i-a transmis Simonei Halep să-şi pregătească în următoarele două ghemuri evoluţia din setul al treilea, care era destul de greu de evitat.

Epuizată fizic, Halep nu a ascultat sfatul antrenorului ei şi a început catastrofal decisivul, fiind condusă cu 4-0, după ce elveţianca a reuşit break-uri în primul şi al treilea ghem. La fel ca în partida pecedentă, cu Agnieszka Radwanska, jucătoarea din Elveţia a evoluat cu prospeţime şi atenţie şi nu i-a permis româncei să revină, încheind decisivul cu 6-2. Ea a obţinut prima victorie din trei partide disputate cu Halep.

Astfel, Halep încheie turneele de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells şi Miami cu două prezenţe în sferturi, după ce anul trecut câştiga în California şi juca în semifinale în Florida. Eşecul de marţi poate avea repercusiuni asupra prezenţe ei în Top 5, deoarece Victoria Azarenka o poate depăşi. Halep nu poate coborî însă mai jos de locul 6 WTA.

În faza următoare, Bacsinszky va juca împotriva învingătoarei din meciul pe care îl vor disputa în această noapte rusoiacele Svetlana Kuzneţova, locul 19 WTA, şi Ekaterina Makarova, locul 31 WTA. La final, sportiva elveţiancă a avut cuvinte de laudă la adresa adversarei şi a ştiut să şi-i atragă de partea ei pe fanii români aflaţi în tribună: "Am revenit după  un set dur, ea este o jucătoare extraordinară, anul trecut a fost o inspiraţie pentru mine. Simona m-a inspirat pentru că munceşte din greu. Stiam că trebuie să obţin această victorie, sunt foaerte fericită. Mai ales că am reuşit-o în faţa multor spectatori români. Chiar cunosc câteva cuvinte în limba română pentru că bunicul meu este din Satu Mare şi iubesc România".

Calificarea în sferturile de finală este recompensată la Miami Open cu 128.215 dolari şi 215 puncte WTA.

Simona Halep este semifinalistă la ediţia precedentă a turneului de categorie Premier Mandatory de la Key Biscayne, având de apărat 390 de puncte.

Probabil, Halep va reveni în circuit la Porsche Tennis Grand Prix de la Stuttgart (18-24 aprilie), după ce va evolua în Fed Cup la Cluj-Napoca, în întâlnirea cu Germania.


UPDATE: Halep - Bacsinszky 6-4, 3-6, 2-6. GAME, SET, MECI BACSINSZKY! Simona e eliminată!

UPDATE: Halep - Bacsinszky 6-4, 3-6, 2-5. Primul game cu adevărat consistent al Simonei, după mai bine de o oră și jumătate de joc. E important că pare decisă să nu renunțe, să lupte pentru orice punct. Bacsinszky servește pentru meci.

UPDATE: Halep - Bacsinszky 6-4, 3-6, 1-5! Simona e total depășită în acest moment. Nu poate schimba nimic în desfășurarea partidei. Bacsinszky e peste tot pe teren și ajunge la orice minge.

UPDATE: Halep - Bacsinszky 6-4, 3-6, 1-4. Primul game al Simonei în acest set a fost muncit din greu de româncă. A schimbat tactica, dar nu reușește să reducă și numărul erorilor neforțate.

UPDATE: Halep - Bacsinszky 6-4, 3-6, 0-4. Pare o situație fără ieșire pentru Simona. Continuă să crească numărul erorilor neforțate. Practic, se bate singură!

UPDATE: Halep - Bacsinszky 6-4, 3-6, 0-3! BREAK BACSINSZKY! Într-un set și trei game-uri, simona a făcut 28 de erori neforțate. În primul set făcuse doar 5. Pur și simplu și-a pierdut răbdare și încearcă să joace decisiv. Bacsinszky scoate tot, alergă eficient și Simona nu are niciun fel de soluții deocamdată. E într-o situație critică și l-a chemat din nou pe Darren Cahill la bancă.

UPDATE: Halep - Bacsinszky 6-4, 3-6, 0-2. INCREDIBIL! Simona a revenit de la 0-40, dar s-a relaxat din nou, ca și în setul precedent, Bacsinszky a luat game-ul cu o nouă greșeală neforțată a româncei.

UPDATE: Halep - Bacsinszky 6-4, 3-6, 0-1. BREAK BACSINSZKY! Decisivul a început cu un game disputat, în care Simona a salvat o minge de break, dar nu și pe a doua. Românca și-a pierdut serviciul și este condusă în setul trei.

UPDATE: Halep - Bacsinszky 6-4, 3-6! GAME, SET BACSINSZKY. Simona a salvat două mingi de set, înainte de a trimite în fileu la a treia de care a beneficiat adversara sa. Face în continuare prea multe erori neforțate pentru a putea câștiga pe serviciul advers.

UPDATE: Halep - Bacsinszky 6-4, 3-5. Simona rămâne în set, dar are nevoie de un break pentru a evita decisivul.

UPDATE: Halep - Bacsinszky 6-4, 2-5. Elvețianca reușește să-și facă serviciul chiar dacă a avut un început de game dificil. Simona alternează momentele bune cu cele mai puțin inspirate și face încă prea multe greșeli neforțate. Darren Cahill a venit din nou pe teren și vorbește cu ea.

UPDATE: Halep - Bacsinszky 6-4, 2-4. Game la zero reușit de Simona, primul al vreuneia dintre jucătoare în tot meciul.

UPDATE: Halep - Bacsinszky 6-4, 1-4. Disputa a fost întreruptă aproximativ 10 minute, iar la reluare Bacsinszky a condus cu 40-0. Simona a revenit excelent, a egalat, dar apoi și-a pierdut concentrarea și a cedat game-ul cu două erori neforțate.

UPDATE: Jocul e întrerupt. Au căzut câțiva stropi de ploaie, care au făcut ca liniile să fie ude și e nevoie ca acestea să fie șterse, pentru a nu aluneca pe ele jucătoarele.

UPDATE: Halep - Bacsinszky 6-4, 1-3. REBREAK BACSINSZKY. Din păcate, Simona nu își face serviciul, cedând ușor, astfel că se reface diferența în favoarea adversarei.

UPDATE: Halep - Bacsinszky 6-4, 1-2. REBREAK SIMONA! Mult mai agresivă, cu urcări la fileu, Simona a pus-o sub presiune pe oponenta sa, a făcut mai multe puncte cu lovituri direct câștigătoare și astfel și-a recuperat game-ul pierdut pe propriul serviciu mai devreme.

UPDATE: Halep - Bacsinszky 6-4, 0-2. BREAK BACSINSZKY. Elvețianca a venit mai montată de la cabine, Simona pare că n-a trecut de punctul pierdut în primul game și a greșit în situații simple.

UPDATE: Halep - Bacsinszky 6-4, 0-1. Simona a avut o șansă uriașă la 30-30, dar a greșit inexplicabil un vole, mirându-se și ea cum de a trimis afară. Bacsinszky a profitat, Simona a rămas cu gândul la acel punct ratat și astfel a pierdut primul game din setul secund.

UPDATE: Timea Bacsinsky a cerut pauză de vestiar. Simona a rămas pe teren și a discutat din nou cu Darren Cahill.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

UPDATE: Halep - Bacsinszky 6-4. GAME, SET SIMONA! Românca își ține serviciul și închide primul set. Deocamdată, Bacsinszky nu pare capabilă să îi pună probleme serioase.

UPDATE: Halep - Bacsinszky 5-4. REBREAK SIMONA! Mult mai solid jocul româncei și în consecință Simona va servi acum pentru set. L-a chemat la bancă pe Darren Cahill.

UPDATE: Halep - Bacsinszky 4-4. BREAK BACSINSZKY. O dublă greșeală la 15-30 și un serviciu doi slab la mingea de break a oponentei, urmat de mingea a doua trimisă în fileu, au readus egalitatea în primul set. Simona a scăzut nivelul de joc, fără ca Bacsinszky să facă ceva special pentru asta.

UPDATE: Halep - Bacsinszky 4-3. Bacsinszky servește mult mai sigur și câștigă mai ușor acest game.

UPDATE: UPDATE: Halep - Bacsinszky 4-2. Simona e foarte agresivă, mizând în acest game pe un prim serviciu excelent. Nicio șansă pentru Bacsinszky să conteste jocul româncei, deocamdată.

UPDATE: Halep - Bacsinszky 3-2. Simona a avut o minge de break irosită prea ușor, cu un retur direct în fileu la un serviciu deloc complicat. Bacsinszky greșește mult, nervoasă, dar iată că rămâne în set.

UPDATE: Halep - Bacsinszky 3-1. Simona își face serviciul fără prea mari emoții. A pus stăpânire pe joc, mai ales că oponenta sa e nerăbdătoare să scurteze schimburile, greșind astfel foarte mult.

UPDATE: Halep - Bacsinszky 2-1. BREAK SIMONA! Chiar dacă adversara ei a servit solid, Simona a reușit să lungească punctele și să greșească foarte puțin. A revenit de la 15-40 și apoi a mai egalat de două ori la avantaj Bacsinszky, înainte de a reuși primul break al disputei.

UPDATE: Halep - Bacsinszky 1-1. Chiar dacă n-a servit prea bine cu primul, Simona a avut un joc solid și a câștigat destul de ușor primul game pe propriul serviciu.

Căldură mare la Miami

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

UPDATE: Halep - Bacsinszky 0-1. Simona a început foarte bine meciul, pe serviciul oponentei sale, a luat primul punct, dar la a doilea a făcut greșeală neforțată, la o minge simplă. Din acel moment Bacsinszky și-a ridicat nivelul, curajoasă, și a reușit să-și țină serviciul.

UPDATE: Simona Halep și Timea Bacsinszky sunt la încălzire.

Etichete: simona halep , miami , timea bacsinszky


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda5
Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Dan Șucu intervine ”în negocierile” dintre Rapid și Marius Șumudică. Mesaj pentru Daniel Niculae și Victor Angelescu?
Recomandările redacției
Screenshot 2024-03-27 at 20.36.16
Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

Barcelona l-a convins pe Xavi și acum dă o nouă lovitură! Salariu de 12 milioane, clauză de un miliard de euro
La Liga EA Sports - Real Madrid 3-2 FC Barcelona
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Foto Planul anunțat, după ce construcția de 167.000.000€ din România a fost aprobată de Guvern: ”Garantez”
timi5
Citește și
Ce cotă a primit Simona Halep la câștigarea Roland Garros, după ce a jucat doar un meci de la revenire
2018 French Open - Day Fourteen
Simona Halep a coborât patru poziții în clasamentul WTA. Iga Swiatek, lider detașat în ierarhia mondială
SIMONA HALEP - DIGISPORT-157
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Dan Șucu reacționează tranșant după ce Daniel Niculae a devenit inculpat în dosarul materialelor pirotehnice!
Dan Șucu reacționează tranșant după ce Daniel Niculae a devenit inculpat în dosarul materialelor pirotehnice!
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Cum era să-și piardă Sergiu Nicolaescu un picior în „Mihai Viteazul"? „A fost la minute de amputare"
Cum era să-și piardă Sergiu Nicolaescu un picior în „Mihai Viteazul"? „A fost la minute de amputare"
Ce nu ai voie să faci în faţa blocului primăvara. Intenţiile pot fi bune, dar primeşti amendă. Este interzis!
Ce nu ai voie să faci în faţa blocului primăvara. Intenţiile pot fi bune, dar primeşti amendă. Este interzis!
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Simona Halep: ”Am luat o decizie grea”
simona-halep

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”